返回列表 發帖
6號要出場了
地下將會好濕!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Wonders Music Awards 2020

年度組合/樂團金獎 RubberBand

喜愛 RubberBand 在於他們用心製作音樂,立足於我城,一路走來與我們同行,無間斷為我城失意的人配樂送上溫暖。不經不覺 A 至 Z 系列已經來到第十張專輯,新作 <i> 專輯雖有瑕疵,歌單排序令人摸不著頭腦,驚喜度有所欠缺,未能擺脫舊作的影子,至少仍然保有一份真摰,人文關懷這個原素仍然緊緊扣連在 RubberBand 的作品中。期望減產後會更深入思索未來的方向,等待他們找到下一個目的地後再次登上發現號繼續為我們配樂。

上榜歌曲: 漫長、健兒
冠軍歌曲: First Date、百毒不侵、每道微小

我們的總和

The Hertz are robbed

6號要出場了
地下將會好濕!
JasOh103 發表於 2021-1-31 21:40

叫 ADA 拖翻乾佢咪得
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

以上都可以 foul,chanchan0909 同 chachacharlie 似乎先係最佳選擇,睇個名就知
至尊大碟已確定輸 ...
chanchan0909 發表於 2021-1-31 21:39

咁快就為情侶大獎組CP
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

616.1314 發表於 2021-1-31 21:40

本帖隱藏的內容需要積分高於 1500 才可瀏覽
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

616.1314 發表於 2021-1-31 21:40

唔好啦 等陣佢隻青口漏多啲水出嚟仲衰

好忙 之後慢慢覆大家
我們的總和

以上都可以 foul,chanchan0909 同 chachacharlie 似乎先係最佳選擇,睇個名就知
chanchan0909 發表於 2021-1-31 21:39

嘩 你咁主動

唔好啦 等陣佢隻青口漏多啲水出嚟仲衰
JasOh103 發表於 2021-1-31 21:43

唔怪得咁腥
原來就係佢
二〇二三年度全女班投票

又黎同姓三分親

嘩 你咁主動
ed8671ed 發表於 2021-1-31 21:44

大婆不滿了

嘩 你咁主動

老陳耐不住寂寞
最淫會員 confirmed
二〇二三年度全女班投票

大婆不滿了
WZA111 發表於 2021-1-31 21:46

又要婚姻輔導
Yoyo 同 Signal 好忙
二〇二三年度全女班投票

年度男歌手 最後八強

李拾壹
吳林峰
麥浚龍
陳柏宇

陳奕迅
陳健安
馮允謙
黎曉陽

銅獎: 第一次拎呢個獎,以往留低比人既形象都係奇奇怪怪咁。
我們的總和

好忙 之後慢慢覆大家
Wonders 發表於 2021-1-31 21:44

頒得好慢
究竟會係我推夠一頁先
定你頒完先
二〇二三年度全女班投票

支持允謙B
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

又黎同姓三分親
chachacharlie 發表於 2021-1-31 21:45

嘩 你咁主動
你咪又係咁
咁快就為情侶大獎組CP
kevinlai1621 發表於 2021-1-31 21:41
而家日日都討論呢個話題

年度男歌手 最後八強

李拾壹
吳林峰
麥浚龍
陳柏宇
陳奕迅
陳健安
馮允謙
黎 ...
Wonders 發表於 2021-1-31 21:46

呢個list超好 冇人duk眼duk鼻

咁快就為情侶大獎組CP
kevinlai1621 發表於 2021-1-31 21:41
佢近排成日意圖為 chanchan0909 x ed8671ed 界票
大家要睇清佢真面目 !
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

年度男歌手 最後八強

李拾壹
吳林峰
麥浚龍
陳柏宇
陳奕迅
陳健安
馮允謙
黎 ...

Alfred is robbed!
二〇二三年度全女班投票

呢個list超好 冇人duk眼duk鼻
JasOh103 發表於 2021-1-31 21:49

how abt Juno
二〇二三年度全女班投票

年度男歌手 最後八強

李拾壹
吳林峰
麥浚龍
陳柏宇
陳奕迅
陳健安
馮允謙
黎 ...

Anson Kong is robbed!

年度男歌手銅獎 李拾壹

其實 2014 年出道的兩位男唱作人可塑性都是不錯的,只是他們二人的作品質素不太穩定,未能走得更遠。一直以來我本人對李拾壹的音樂都有所保留,最大的原因是難以從他的作品中找到共鳴,今年終於可以令我另眼相看。放下一貫的玩味之後,多了一份真摰,本年度更交出了一首代表作 <在尋找什麼?>。

上榜歌曲: 一起一個人
冠軍歌曲: 在尋找什麼?
我們的總和

睇黎榜主做緊雯女好唔鍾意既事 飛紙仔

恭喜 李拾壹!

how abt Juno
616.1314 發表於 2021-1-31 21:50

佢係專業頂尖的 well deserved!

係咪驚李11個樣嚇親人 所以冇po相

恭喜11 !
兩首歌已經有男同
咁Alfred琴日係我度上9首歌都係得個銅真係好唔抵
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

D 獎分得幾好lol

睇黎榜主做緊雯女好唔鍾意既事 飛紙仔
JasOh103 發表於 2021-1-31 21:51

唔洗驚!雯女已經俾千千洗橫手踢走咗,唔到佢黑面
二〇二三年度全女班投票

年度男歌手

銀獎: 我記得好耐以前何韻詩有個名比人叫會長,而呢位男歌手好多人叫佢做族長,因為佢好似有班信徒好似係d咩本原族。
我們的總和

恭喜11 !
兩首歌已經有男同
咁Alfred琴日係我度上9首歌都係得個銅真係好唔抵 ...
cymusic 發表於 31/1/2021 21:54
知呢

入場支持!
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

銀獎呢個 tag 太明顯了吧

係咪驚李11個樣嚇親人 所以冇po相
ed8671ed 發表於 2021-1-31 21:53

李11定 Marco @ PI3XL 恐怖啲

年度男歌手

銀獎: 我記得好耐以前何韻詩有個名比人叫會長,而呢位男歌手好多 ...
Wonders 發表於 2021-1-31 21:54

d tag好易估  
究竟佢幾時出歌

銀獎呢個 tag 太明顯了吧
chanchan0909 發表於 2021-1-31 21:56
好似個個 tag 都好明顯呢

咩AK開咗個族叫本原族咩

蝦! 今天終於一人回家要出場了

江有冇表演機會

年度男歌手銀獎 陳健安

陳健安承接 2019 年在坊間贏盡口碑的 <本原>,舉辦了一場非常成功的網上音樂會,本年度推出的作品仍然能夠保持一定的質素,其中 dream pop 的 <惡夢經>、 lofi 的 <廢學> 各具特色,經過短暫又精彩的個人發展後,來年將再度與其他 C AllStar 成員合體作團體發展,令人期待下一次個人發展會為我們帶來什麼。

上榜歌曲: 時光邊緣的人、惡夢經
冠軍歌曲: 未知道、廢學
我們的總和

男金afraud is ready!

李11定 Marco @ PI3XL 恐怖啲
JasOh103 發表於 2021-1-31 21:57

建議佢哋搵埋鄧小巧做新組合好過

年度男歌手

金獎: 有d人勤力得黎,做既歌每首都好好聽;有d人勤力得黎,做d歌真係好難聽,其實唔洗成日好proud of咁同人講我年年都出到碟,因為好聽自然會有人留意。
我們的總和

建議佢哋搵埋鄧小巧做新組合好過
ed8671ed 發表於 2021-1-31 22:03
小巧 x 欣直 x eman 三個仲好

Juno都好勤力!

Alfished

年度男歌手金獎 馮允謙

離開舊唱片公司後 Jay Fung 終於有一個好的平台讓他展現過去被埋沒的才華,本年度推出兩張質量俱佳的唱片<Detour>、<Awaken>,不論 ballad、pop rock、r&b 都能駕馭,創作出一首又一首適合自己的作品,印證他的實力,在艱難的一年,以溫暖的聲音陪伴我們,以八年時間終於獲得多方的認同。相對一些虛有其表的歌手,作品衣不稱身之餘又空洞無物,馮允謙更值得我們推薦。寄望 Jay Fung 今年能夠有更多的創作,以及嘗試令自己的音樂觸及面更廣泛。

上榜歌曲: 開始倒數、遠在眼前
冠軍歌曲: 愛斯基摩人之吻、地球來的人、A New Day

我們的總和

年度男歌手

金獎: 有d人勤力得黎,做既歌每首都好好聽;有d人勤力得黎,做d歌 ...
Wonders 發表於 2021-1-31 22:04

呢個絕對係眾多年尾頒獎禮最高質既一個tag!!!!!!!