返回列表 發帖

Jer柳應廷奪生力軍金獎 毒媒發功強屈AK失獎台下黑面

《2020年度叱咤樂壇流行榜頒獎典禮》今晚(1/1)舉行,當中「叱咤樂壇生力軍」被視為MIRROR三位2020年新人Jer(柳應廷)、Anson Lo(盧瀚霆)及AK(江熚生)的囊中物。最後Anson Lo奪得銅獎,Jer一如預期贏得金獎,但銀獎就由觸執毛主音Jan Curious(阿水)成立的新樂隊R.O.O.T.奪得。

艾粒宣布金獎由Jer得獎後,一眾MIRROR及ERROR成員都湧到Jer身邊祝賀對方,唯獨坐在旁邊的AK眼泛淚光,沒有為他慶祝。Jer在台上不忘安慰AK:「唔好唔開心,我哋一齊繼續努力,加油!」

Kenneth評: ak眼泛淚光 心情重激動過jer戥老友開心到忍唔住
被啲偽善毒媒強行扭曲演繹jer嘅一句話

抹黑成佢唔抵得
心地善良嘅kenneth忍唔住鬧句

毒媒真係好可恥!
隔住個罩點可能睇到係黑面吖講真

完全捕風捉影 造假新聞

失望好正常啊 佢笑曬咁去攬去拍手仲假啦

失望好正常啊 佢笑曬咁去攬去拍手仲假啦
stephybest 發表於 2021-1-2 00:57

寫得咁衰就唔應該啦
除非ak親自解話佢無戥老友開心
自己黑面被記者作者讀心
否則無人信囉

佢個中文名依然係打錯嘅

失望好正常+1
當佢成為老屎忽就自然會識得掩飾

成件事無人做錯,請網民唔好衝出黎代替AK感到被冒犯
在這畢生不滅 無極的狀態

最鍾意drama
留名先
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

唔覺得有咩問題 安慰兄弟咋喎
再將我相信的如煙火般綻放

為何未懂得相愛這耐力賽
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

最鍾意drama
留名先
JasOh103 發表於 2021-1-2 01:03

Metoo

最鍾意drama
留名先
JasOh103 發表於 2021-1-2 01:03

另一角度 (sponsor by 花生友族長):
https://instagram.com/stories/on ... gshid=14fjazz7idap5

佢個中文名依然係打錯嘅

失望好正常+1
當佢成為老屎忽就自然會識得掩飾

成件事無人做錯,請網民唔好衝出 ...
losyes 發表於 2021-1-2 01:03

中文名打錯都好少事,段新聞嘅Video,讀咗Jer中文名做柳應 延

https://www.hk01.com/%E7%9C%BE%E6%A8%82%E8%BF%B7/569065/%E5%8F%B1%E5%92%A42020-jer%E6%9F%B3%E6%87%89%E5%BB%B7%E5%A5%AA%E7%94%9F%E5%8A%9B%E8%BB%8D%E9%87%91%E7%8D%8E-%E9%8F%A1%E9%A0%AD%E5%BD%B1%E5%88%B0ak%E5%A4%B1%E7%8D%8E%E5%8F%B0%E4%B8%8B%E9%BB%91%E9%9D%A2

中文名打錯都好少事,段新聞嘅Video,讀咗Jer中文名做柳應 延
samxdxd 發表於 2021-1-2 01:14

我以為自己記錯佢個名點讀!!!
毒媒真係唔鬧唔得!!!

另一角度 (sponsor by 花生友族長):
losyes 發表於 2021-1-2 01:13

人哋唱暫定佢#乾爹

咁我覺得,AK性格其實不嬲都係咁,有跟開MIRROR都知佢係鍾意認叻,自尊心重D,
佢有咁既反應我覺得一D都唔出奇,係街外人會覺得佢小家,
但係睇得多既都知佢性格唔係真係咁差
我覺得最唔好彩既真係阿Jer上台鞭佢屍果句,明白佢係好心,
但係真係唔應該咁做,好心做壞事,搞到矛頭都指向AK
希望AK真係唔好咁介意新唔新人獎,Ian咪都係無,第2年都可以爭氣
FIGHT for 陳柏宇

攞唔到新人獎又唔代表啲咩,
之後一樣都有機會攞到男歌手啫, e.g. 陳柏宇

咁我覺得,AK性格其實不嬲都係咁,有跟開MIRROR都知佢係鍾意認叻,自尊心重D,
佢有咁既反應我覺得一D都唔出奇, ...
~蛋撻~ 發表於 2021-1-2 01:31

正式開始有機會嗰陣又被毒媒造謠惑眾
企圖導向人以為佢花心 好在有情人終成公開戀人
但十大同最歌都大熱倒灶

路過入嚟笑下
睇你點繼續幫契兄弟兜
慢慢啦
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

AK其實一向都重義氣 只係衝動同唔識講野
反而Ian今晚先最西 隊員攞獎對佢黎講好似wfc咁 呢啲人先最難教
都唔知話佢真誠定冷漠好
究竟佢以前點解可以同班排球隊夾到
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

簽名被屏蔽

gocrazy係其中一個有份強屈ak黑面嘅黑心會員
媒體無道德都多謝無恥讀者 唉!!!

好熱鬧追返post,發現都唔洗我出手
已經好多會員睇唔慣契兄弟嘅所作所為

好開心鏡仔今晚嘅表現令到好多人對佢哋改觀
而CM終於多咗人讚賞姜濤同AL(有實力嘅偶像型歌手)

最後希望果皮admin唔好又出story鬧柳柳垃圾
柳柳成晚坐係黑面神隔離,仲要不停照顧佢情緒已經好慘
gocrazy 發表於 2021-1-2 01:13

令人目瞪口呆! 協助毒媒毀滅樂壇幫兇! 惡性循環!

AK其實一向都重義氣 只係衝動同唔識講野
反而Ian今晚先最西 隊員攞獎對佢黎講好似wfc咁 呢啲人先最難教
都 ...
cymusic 發表於 2021-1-2 01:42

當年初入mirror玩game玩到堅發脾氣,佢話自己係運動員心態

AK外型好過JER咁多
居然捧JER,真係令人失望!
Hanson 發表於 2021-1-2 01:44

下??
阿Jer唱歌咁好聽,唔捧佢捧走音AK先真係無天理
同埋外表嘅嘢好主觀,我唔覺得阿Jer外型差囉,性格更加係比AK好得多

簽名被屏蔽

gocrazy係其中一個有份強屈ak黑面嘅黑心會員
媒體無道德都多謝無恥讀者 唉!!!

令人目瞪口呆! 協助 ...
kenneth 發表於 2021-1-2 01:44

唔該唔好再成日發癲quote我
唔想收到你嘅提醒message

得㗎啦,知你同你偶像走音AK一樣輸唔起
今晚頒獎禮心情好唔同你嘈,訓覺!

但AK做到劇集男主角喎
Hanson 發表於 2021-1-2 01:53

可惜演技差到無眼睇

走音AK同ian兩個契兄弟,不嬲都資源多到爆
花老母偏心係咁

當年初入mirror玩game玩到堅發脾氣,佢話自己係運動員心態
losyes 發表於 2021-1-2 01:46
連登成日提住果幕
我又覺得果次都算兜到 一個怕水既人比人反艇發脾氣都好合情理
但係今次我覺得佢都幾冇團隊精神 反而連登仔仲話佢都有郁下隻手比反應
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

其實根本冇嘢
AK不嬲都係咁 咩都擺晒上塊面度 冇獎攞唔開心都好正常
柳就純粹見佢唔開心 諗住鼓勵下佢 不過講錯嘢
明明好小事放到咁大

覺得柳唔講好過講 贏咗就一朝得志語無倫次
本來戴住口罩邊個知 仲要俾佢講多次 好綠茶婊
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

連登成日提住果幕
我又覺得果次都算兜到 一個怕水既人比人反艇發脾氣都好合情理
但係今次我覺得佢都幾冇團 ...
cymusic 發表於 2021-1-2 02:01

玩遊戲大家認真投入,我覺得緊張發脾氣都唔出奇
但大家係話佢太小氣,由天光嬲到天黑

尤其幾個隊友都say曬sorry,契仔仲係繼續黑面
全部工作人員停低等佢再roll機
場面真係會有啲尷尬同顯得唔夠專業

本來戴住口罩邊個知 仲要俾佢講多次 好綠茶婊 ...
JasOh103 發表於 2021-1-2 02:10
但係佢呢種傻更更真係幾Q

本來戴住口罩邊個知 仲要俾佢講多次 好綠茶婊 ...
JasOh103 發表於 2021-1-2 02:10

哎,係柳太好人啫
好明顯柳柳真係諗住鼓勵下隊友
成晚都見佢不停照顧AK情緒

但係佢呢種傻更更真係幾Q
cymusic 發表於 2021-1-2 02:13

美祖係好好既學習榜樣新年流流咒hanjin佢已經唔係度

正解

AK 真性情姐

美祖係好好既學習榜樣新年流流咒hanjin佢已經唔係度
stephybest 發表於 2021-1-2 02:22
兜個圈讃自己首歌係Song of the Year都好cute

仲嫌mirror 唔夠多是非
失望正常 努力成年得個桔

好正
原來咁多宮鬥故事
新一年要 follow 多 d 呢隊!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

正解

AK 真性情姐
洗衣王國130 發表於 2021-1-2 02:24

係 星2嗰陣佢一聽到可能重組
多次直接表達不滿 為保住兄弟不惜頂撞經理人
不過佢當其他人兄弟 世界唔係個個都咁善良
送二汶首最後的信仰畀佢

仲嫌mirror 唔夠多是非
失望正常 努力成年得個桔
放空 發表於 2021-1-2 02:29

Mirror仲多是非過cookies成班男人都咁多是非

想像唔到如果gin lee坐aga隔離會有咩新聞

好正
原來咁多宮鬥故事
新一年要 follow 多 d 呢隊!
616.1314 發表於 2021-1-2 02:29

其實MIRROR其他十個仔都好和平

除咗契兄弟兩個鍾意玩分化

其實MIRROR其他十個仔都好和平

除咗契兄弟兩個鍾意玩分化
gocrazy 發表於 2021-1-2 02:34

面和心不和你識啲咩

想像唔到如果gin lee坐aga隔離會有咩新聞
Yan 發表於 2021-1-2 02:32

隔個罩都被人話黑面
講真如果係aga講嗰句
唔好唔開心 下年咪繼續一齊努力啦
你諗啲毒霉會點報?

面和心不和你識啲咩
stephybest 發表於 2021-1-2 02:35

點都好過契兄弟今晚心不和,面都不和

明明小事尼 係都要化大
Mirror應該好快分裂,tvb成為大贏家

係 星2嗰陣佢一聽到可能重組
多次直接表達不滿 為保住兄弟不惜頂撞經理人
不過佢當其他人兄弟 世界 ...
kenneth 發表於 2021-1-2 02:30

AK 呢啲人好蝕抵 咩都擺上塊面 分分鐘比兄弟過一幢

題外話 阿海係咪唔撈啦

我記得造星1個陣火火有提過ak 好易俾人誤會咩都放上面上
同埋睇mirror go會覺得佢唔掩飾 情緒快起快落  自己拎唔到新人多多少少都會失落(諗起sammi次次影后個失落樣)
反而佢位好兄弟就……

AK 呢啲人好蝕抵 咩都擺上塊面 分分鐘比兄弟過一幢
洗衣王國130 發表於 2021-1-2 03:02

呢啲人好過棉裡針啦 起碼開心唔開心擺曬出黎咩都屈住仲恐怖

呢啲人好過棉裡針啦 起碼開心唔開心擺曬出黎咩都屈住仲恐怖 ...
stephybest 發表於 2021-1-2 03:13

咪就係 所以 我撐AK 見人話佢搞分化 佢份人真姐

咪就係 所以 我撐AK 見人話佢搞分化 佢份人真姐
洗衣王國130 發表於 2021-1-2 03:30

明眼人都知乜事啦
唔好提乜歌迷要用陰險手段要脅利誘dj播自己偶像啲歌啦
個世界真係好邪惡
映照今日令人嘩然嘅賽果

生粉同偶像走音AK一樣輸唔起
開始造謠賽果啦,真係好肉酸!

btw呢個post好多人露底