返回列表 發帖
都係嗰句啦
AK 叱咤表現係差係小器種
不過某會員啲行為同佢口中嘅AK 有咩分別
其實煩膠都係罪黎
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

AK黑面真係不了
希望佢真係要好好改善吓

反而今日Ian 嘅反應就幾好
希望 某會員唔好剩係識盲反,結果只會適得其反
人哋做得好就要讚,做得差就應該批評及提供意見改善

AK黑面真係不了
希望佢真係要好好改善吓

反而今日Ian 嘅反應就幾好
希望 某會員唔好剩 ...
michael344 發表於 2021-1-2 04:02

做乜啄住AK 姐 ? 咁佢無奬有啲失望姐 就屈佢黑面又盛 好夾硬囉

做乜啄住AK 姐 ? 咁佢無奬有啲失望姐 就屈佢黑面又盛 好夾硬囉
洗衣王國130 發表於 2021-1-2 04:05

或者咁樣講,AK反應咁大
證明佢真係接受唔到或者根本無諗過自己會攞唔到
但其實點解佢會有信心覺得自己一定攞得到?

計ap的確係柳柳>root>AL,跟住先到AK
計實力柳柳同AL都唱得比走音AK穩
計人氣投票,AK亦都從來無贏過柳柳同AL

而且當時都宣佈咗銀銅,已經無懸念啦
除非AK係諗住自己會贏到阿Jer攞金獎?
定係佢覺得自己花咗咁多時間精力去埋麻利DJ堆就會攞硬?

根本由年初講到年尾話恨攞新人金嘅只有AK一個
口口聲聲話12個兄弟邊個攞都一樣,結果隊友攞就黑曬面阿Jer攞獎個陣隊友都衝過嚟擁抱恭喜
只有AK坐係隔離都好似唔識咁

都未計AK出道2年平時做過咁多排擠隊友嘅事
有興趣知嘅我先再講,費事其他會員又話是非洗版
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

或者咁樣講,AK反應咁大
證明佢真係接受唔到或者根本無諗過自己會攞唔到
但其實點解佢會有信心覺得自己一 ...
gocrazy 發表於 2021-1-2 04:20

我唔知 mirror  隊內發生咩事 平時唔睇mirror go
        完全唔知AK 同其他人有咩過節 但我就咁睇
           起碼 蝸牛 叫hit AK 無奬 我都有啲surprised
       Ps : 你無謂再提 佢哋是非 難得mirror 咁成功 唔好變男版cookies

洗衣王國130 發表於 2021-1-2 04:05

調返轉講你點知佢只係失望 冇黑到面?
自己咁嘅樣對住鏡頭 怪得邊個?
怪人炒作佢個樣?
人地唔係個個識佢 知佢平時幾重兄弟情架
佢都唔係第一次衰呢樣嘢
計佢造星1到而家都3年啦
對住鏡頭仲要真性情 唔學精下
咁就好難避免其他人解讀錯佢個樣
呢啲時候點都要扮下大方恭喜得獎者架啦
何況果個係同隊兄弟

我唔知 mirror  隊內發生咩事 平時唔睇mirror go
        完全唔知AK 同其他人有咩過節 但我就咁睇 ...
洗衣王國130 發表於 2021-1-2 04:27

蝸牛嗰100ap計落去ak度嘅話 事實上係高過al
佢哋個計法偏差咗先會得出新人銅易手嘅結果

蝸牛嗰100ap計落去ak度嘅話 事實上係高過al
佢哋個計法偏差咗先會得出新人銅易手嘅結果 ...
kenneth 發表於 2021-1-2 04:35

蝸牛 有獨唱 同 Ian featuring 版 唔係全計 AK 咩?

蝸牛 有獨唱 同 Ian featuring 版 唔係全計 AK 咩?
洗衣王國130 發表於 2021-1-2 04:57

唔係 cm將27.5ap計咗落ian仔度
但其實咁計唔掂 當時有時係播獨唱版
如果ignited兩個版本計開兩首根本兩首都10大不入

完全唔知AK 同其他人有咩過節 但我就咁睇 ...
洗衣王國130 發表於 2021-1-2 04:27

講到尾就係AK太自負,心態唔好,唔抵得隊友攞獎
其實都已經唔係第一次
當年造星1決賽姜濤攞冠軍
AK三甲不入又係黑曬面輸唔起
有時真係唔怪得點解咁多鏡粉會討厭契兄弟兩個

講到尾就係AK太自負,心態唔好,唔抵得隊友攞獎
其實都已經唔係第一次
當年造星1決賽姜濤攞冠軍
AK三甲不 ...
gocrazy 發表於 2021-1-2 05:01

算啦 起碼 AK Ian 兩個friend 最緊要成隊團結

好想安慰佢
【This is MC】澳門見

(有人叫我repost lol)

戴住個口罩見得對眼,憑對眼就話人黑面?

首先Jer其實真係唔洗喺台上咁講嘅

不過我又覺得AK蠢在冇比反應
比隻手指公/雙手合十/拍心口
成件事就唔會比人講到咁
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

點解Ak同Ian係契兄弟?
舞來舞去 不日內開始錄音。

不過 ...
hehe 發表於 2021-1-2 07:07

AK 有點頭 自己上YouTube 睇返啦

為何未察覺到你每一次忍耐
遲十秒 遲十秒 可惜我似蝸牛
等待結局來了方理睬
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

不過 ...
hehe 發表於 2021-1-2 07:07

唔係憑對眼就話…
而係宣佈阿Jer金獎個陣,MIRROR其他隊友
甚至連ERROR都有衝過嚟擁抱恭喜柳
反而成日口口聲聲講兄弟攞獎都一樣嘅AK
全程坐係隔離連望都唔望下柳,好似唔認識咁
的確係真性情嘅,將真心唔抵得隊友攞獎show曬出嚟

點解Ak同Ian係契兄弟?
黃家正 發表於 2021-1-2 07:15

因為ian係花老母偏心嘅契仔先
然後AK同ian係隊內互相最friend,同其他隊友疏淡
加上花老母偏心佢兩個資源又成日特別多…
契仔+契弟=契兄弟…

我覺得ian最閪

特登開個po出嚟食花生?
我估錯這個世界得到教訓

咁都俾人煲左單新聞出黎
本身喺度講下笑下咪算

其實係攝影的角度害左AK. 遠鏡頭pan 落去見到一班人圍住jer 而AK 毫無動靜會成大對比。不過由另一個角度拍就見到AK 係有同 jer握手的
其實如果AK 有留意AP,一定知道 jer 拿金。他的不開心應該係宣布root拿銀開始。他應該以為自己可以銀,尤其新城都係他們三人拿新人獎。

呢篇寫得仲衰

今年ViuTV力捧的男子組合MIRROR成績彪炳,除了憑歌曲〈IGNITED〉奪得「專業推介叱咤十大第3位」外,更奪得叱咤「叱咤組合銅獎」,MIRROR成員中的Anson Lo(盧瀚霆)和阿Jer(柳應廷)更以個人身份分別獲得「叱咤樂壇生力軍」的銅獎及金獎,可惜二人並未得到好兄弟Anson Kong(江生,AK)的祝賀。當住鏡頭前,Anson Kong全程黑面,表現得極度葡萄,MIRROR由十二子成軍,各人有長短,不過為爭獎搞到咁唔開心,甚至有損兄弟情就無謂啦!

MIRROR兩度上台攞獎,Anson Kong個樣都怪怪地唔多寬容,為拎新人獎看來壓力好大。

ANSON KONG舞藝精湛,不過歌藝的確一般。

MIRROR三兄弟同爭新人獎 今年的《2020年度叱咤樂壇流行榜頒獎禮》少了樂壇天王天后級撐場,又冇現場觀眾,不過氣氛不減,在頒發「叱咤樂壇生力軍大獎」時更有火藥味,MIRROR中三位成員Anson Lo(盧瀚霆)、阿Jer(柳應廷)和Anson Kong(江生,AK)都是入圍角逐的歌手,率先獲銅獎的Anson Lo一聽到得獎名單,驚喜得碌大對眼彈起身準備上台,一班兄弟亦好自然湧上前抱抱。

MIRROR中的Anson Lo跳得又唱得,率先上台拎叱咤新力軍銅獎。

MIRROR的阿Jer成為吒咤樂壇新力軍的金獎得主,與他同坐的Anson Kong表現得極冷靜,坐定定拍手。

成班MIRROR成員衝上去攬住阿Jer,Anson Kong繼續反應冷淡。

全部MIRROR囝囝都好興奮,所以Anson Kong的黑面特別顯眼。

隊友台上踢爆AK唔開心
好戲在後頭,當再宣布MIRROR另一隊友阿Jer勇奪金獎,MIRROR各成員都非常興奮,離開自己個位好激動衝上前包圍阿Jer,鏡頭影住眾人擁作一團好開心,只有坐在阿Jer旁邊的Anson Kong異常冷靜,坐到個人直一直默默拍手,戴住個口罩都感受到他黑面,當其他MIRROR成員起鬨完,阿Jer感到唔對路,好有風度主動攬攬Anson Kong,在台上致謝詞時更指住台下Anson Kong說:「Anson Kong唔好唔開心,我哋一齊繼續努力,加油!」鏡頭一轉到台下,被踢爆不爽的Anson Kong局住點頭回應,不過塊面依然好黑。

阿Jer在MIRROR中人緣不錯,他當然感受到好兄弟因輸獎而不快。

估唔到阿Jer會叫台下嬲嬲豬的Anson Kong唔好唔開心。

叱咤樂壇生力軍 金獎柳應廷:「AK 唔好唔開心」

夢想破滅忍唔住黑面
同是《全民造星》出身的MIRROR十二子,繼姜濤和Ian陳卓賢之後,就只有Anson Kong、Anson Lo和阿Jer被安排在今年推出solo新歌,三人的歌曲風格各異,有R&B、跳唱和抒情慢歌,當中AK更有三條不同主題的短片配合,可見經理人花姐落足心機栽培。據知Anson Kong為人有性格,一直覺得自己靚仔又識跳舞,對自己信心十足,而他早前接受訪問亦坦言,自小的夢想就是可以拎到叱咤的新人金獎,點知今次與兩位兄弟一齊角逐,自己卻三甲不入,一時唔開心忍唔住黑面,真性情盡現。

全世界都見到Anson Kong這個失落之表情。

MIRROR在吒咤橫掃兩獎,不過Anson Kong最想是以個人身份拎新人獎。
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

一日最衰903,特登唔俾曬3人拿新力軍。

想像唔到如果gin lee坐aga隔離會有咩新聞
Yan 發表於 2021-1-2 02:32

支持gin lee 上台搶咪 “我真係恭喜你呀”

唔明點解態度差黑面可以解讀為真性情
新人獎老馮畀你咩

呢篇寫得仲衰

今年ViuTV力捧的男子組合MIRROR成績彪炳,除了憑歌曲〈IGNITED〉奪得「專業推介叱 ...
on07111 發表於 2021-1-2 10:23

好慘我係話柳兒,越睇越煩
AK性格差就不嬲大家都知㗎啦,唔想再比fo佢啊!
宜家記者寫咁多新聞,搞到柳都無辜被擺上台
仲要睇到有人話阿Jer係綠茶,痴線咩頂你

覺得柳唔講好過講 贏咗就一朝得志語無倫次
本來戴住口罩邊個知 仲要俾佢講多次
JasOh103 發表於 2021-1-2 02:10

佢講完引晒全場焦點去曬ak度 明明人地仲失望緊

真係劇情刺激

唔明點解態度差黑面可以解讀為真性情
新人獎老馮畀你咩
Frankiekiekie 發表於 2021-1-2 10:54

咁的確係真性情,擺到明話比大家知我唔鍾意隊友攞獎!
反正AK成日都淨係講team AK,連MIRROR都唔提

如果蝸牛ap唔分一半俾ian 咁ak會唔會贏到root
我就是我!

咁都有得開post護主
其實AK西都唔係第一日既事
Jer咁講當然唔係咁好 不過佢台下反應可以好少少
希望佢好好學下啦
不過我覺得佢嬲係嬲在輸比Anson Lo囉

佢講完引晒全場焦點去曬ak度 明明人地仲失望緊

真係劇情刺激
kayzzz 發表於 2021-1-2 10:56

女神收割機即刻冇人理

呢篇寫得仲衰

今年ViuTV力捧的男子組合MIRROR成績彪炳,除了憑歌曲〈IGNITED〉奪得「專業推介叱 ...
on07111 發表於 2021-1-2 10:23

係唔係方向報尼
我印象中方向報成日踩mirror

咁都有得開post護主
其實AK西都唔係第一日既事
Jer咁講當然唔係咁好 不過佢台下反應可以 ...
steph 發表於 2021-1-2 11:04

你宜家先知呢個post嘅樓豬有幾癲咩
咁愛走音AK,懷疑佢真身係咪麻利嬸嬸

AK咁失落好大原因係佢唔估唔到AL有銅,佢就乜都無,佢不嬲都好恨有獎架嘛。
Jer果句野無心但其實唔講好過講,街外人真係會以為佢特登串AK,見Jer上台前都有主動攬一攬佢先上台,我諗佢都知AK失望啦

回復 68# gocrazy

多謝解釋!其實Mirror 係一月一之前,我淨係聽過 開始 開始有心跳。其他歌完全無印象...
    首Ignited真係好難聽 但係佢哋十二個人跳舞幾好睇,起碼跳得齊,有heart過以前d跳舞組合,雖然我仲係分唔清邊個打邊個(除左拍過男排女將嘅Bobby 魚 隊長)
    但係都好明顯 Ian KT 資源比其他人多,咁佢哋兩個頭兩名,唔怪得公司刻意栽培嘅。
    以前英皇話推3T其實又未係主打Yumiko。Cookies第一隻碟都係得隊長Stephy有solo(不要離我太遠)啦,後期Kary靠實力跑出,所以希望Mirror唔好變cookies啦。
舞來舞去 不日內開始錄音。

低調啲私下安慰佢好啲
今次好高調 變咗覺得好似係柳有問題
再將我相信的如煙火般綻放

做星最怕無人講無人理
往好嘅方面睇, 佢無(個人)獎攞都上到headline,
最多係輸左風度(有d人眼中), 但起碼已經賺左曝光率同話題性(呢樣野viu最擅長啦)

講真, 5年後仲有幾多人會記得你出道個年播放率有幾多幾少, 趁宜家有人留意就宣傳下自己仲好啦
低調啲私下安慰佢好啲
今次好高調 變咗覺得好似係柳有問題
kaman921 發表於 2021-1-2 11:42

睇條片下面d comments其實大部分都好理性, 我又唔會太擔心佢被大眾誤解
柳係咩人, 有留意佢嘅都知
在這畢生不滅 無極的狀態

如果ignited兩個版本計開兩首根本 ...
kenneth 發表於 2021-1-2 04:58

唔明你咩邏輯
ignited: 一首歌 兩個version
蝸牛: 出完獨唱出合唱 credit都寫明係合唱版
咁都有得計晒AK?

做星最怕無人講無人理
往好嘅方面睇, 佢無(個人)獎攞都上到headline,
最多係輸左風度(有d人眼中), 但起碼已 ...
losyes 發表於 2021-1-2 11:44

有好多人都誤解咗柳
安慰下兄弟都引起咗啲話題

三個一齊派歌
柳自然都會諗起ak
再將我相信的如煙火般綻放

如果ignited兩個版本計開兩首根本 ...
kenneth 發表於 2021-1-2 04:58

蝸牛100次AP有53次係合唱版
俾番26.5 ian無計錯咼

獨唱版d ap係比晒ak (47次)
再加26.5
Total 73.5

蝸牛100次AP有53次係合唱版
俾番26.5 ian無計錯咼

獨唱版d ap係比晒ak (47次)
再加26.5
Total 73.5 ...
fish3333 發表於 2021-1-2 12:30

同埋903有心比ak就唔會隔咁耐都上返一星期角落生物啦
上完al岩岩好有銅
當然你可以話903想製造懸念既

好慘我係話柳兒,越睇越煩
AK性格差就不嬲大家都知㗎啦,唔想再比fo佢啊!
宜家記者寫咁多新聞, ...
gocrazy 發表於 2021-1-2 10:56

Jer有唔岩喎, 公開處決ak,叫個唔開心既人 “唔好唔開心啦 下年努力”,
真係好兄弟

支持黑面生

AK ig: Come on Hater
花姐同啲仔惡補下pr好唔好
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

cymusic 發表於 2021-1-2 12:58

其實佢篇ig post 除左果句都算過關既
但往往人地會focus係果句度

柳兒上台安慰AK都係出於善意
但同時AK又唔做一啲基本嘅動作回應 咁咪lai野囉

回復  gocrazy

多謝解釋!其實Mirror 係一月一之前,我淨係聽過 開始 開始有心跳。其他歌完全無印象 ...
黃家正 發表於 2021-1-2 11:26

學你話齋,姜仔同ian資源多,仲有AK都多
但點解唔會有人鬧捧姜仔,除咗佢係冠軍之外
一方面姜仔本身個人謙虛,每次表演都有努力做
另一方面同隊友相處融洽,亦都從來唔會拖累隊友

相反鏡粉咁多人都討厭契兄弟
無追開MIRROR嘅真係唔會知佢哋兩個做埋幾多黑人憎嘢:

工作態度唔好、出show又hea跳、拖隊友落水、出story串隊友、唱live成日走音、玩分化閪口閪面、鍾意澄清藉口多多、講大話掛住拍拖缺席頒獎禮,等等問題

我幾時都話娛樂圈做明星做音樂
無可能同人品性格態度完全脫離的
本身契兄弟已經受到花老母偏心多資源
好多時佢哋兩個啲表現又唔係話十分優秀
MIRROR其他仔實力更好嘅又得唔到機會
仲要性格人品差的話,咁自然無鏡粉鍾意
總之娛樂圈仲好長遠,契兄弟自己睇路啦

cymusic 發表於 2021-1-2 12:58

Ak 好惡