返回列表 發帖
路過入嚟笑下
睇你點繼續幫契兄弟兜
慢慢啦
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

AK外型好過JER咁多
居然捧JER,真係令人失望!
Hanson 發表於 2021-1-2 01:44

下??
阿Jer唱歌咁好聽,唔捧佢捧走音AK先真係無天理
同埋外表嘅嘢好主觀,我唔覺得阿Jer外型差囉,性格更加係比AK好得多

gocrazy係其中一個有份強屈ak黑面嘅黑心會員
媒體無道德都多謝無恥讀者 唉!!!

令人目瞪口呆! 協助 ...
kenneth 發表於 2021-1-2 01:44

唔該唔好再成日發癲quote我
唔想收到你嘅提醒message

得㗎啦,知你同你偶像走音AK一樣輸唔起
今晚頒獎禮心情好唔同你嘈,訓覺!

但AK做到劇集男主角喎
Hanson 發表於 2021-1-2 01:53

可惜演技差到無眼睇

走音AK同ian兩個契兄弟,不嬲都資源多到爆
花老母偏心係咁

連登成日提住果幕
我又覺得果次都算兜到 一個怕水既人比人反艇發脾氣都好合情理
但係今次我覺得佢都幾冇團 ...
cymusic 發表於 2021-1-2 02:01

玩遊戲大家認真投入,我覺得緊張發脾氣都唔出奇
但大家係話佢太小氣,由天光嬲到天黑

尤其幾個隊友都say曬sorry,契仔仲係繼續黑面
全部工作人員停低等佢再roll機
場面真係會有啲尷尬同顯得唔夠專業

覺得柳唔講好過講 贏咗就一朝得志語無倫次
本來戴住口罩邊個知 仲要俾佢講多次 好綠茶婊 ...
JasOh103 發表於 2021-1-2 02:10

哎,係柳太好人啫
好明顯柳柳真係諗住鼓勵下隊友
成晚都見佢不停照顧AK情緒

好正
原來咁多宮鬥故事
新一年要 follow 多 d 呢隊!
616.1314 發表於 2021-1-2 02:29

其實MIRROR其他十個仔都好和平

除咗契兄弟兩個鍾意玩分化

面和心不和你識啲咩
stephybest 發表於 2021-1-2 02:35

點都好過契兄弟今晚心不和,面都不和

生粉同偶像走音AK一樣輸唔起
開始造謠賽果啦,真係好肉酸!

btw呢個post好多人露底

做乜啄住AK 姐 ? 咁佢無奬有啲失望姐 就屈佢黑面又盛 好夾硬囉
洗衣王國130 發表於 2021-1-2 04:05

或者咁樣講,AK反應咁大
證明佢真係接受唔到或者根本無諗過自己會攞唔到
但其實點解佢會有信心覺得自己一定攞得到?

計ap的確係柳柳>root>AL,跟住先到AK
計實力柳柳同AL都唱得比走音AK穩
計人氣投票,AK亦都從來無贏過柳柳同AL

而且當時都宣佈咗銀銅,已經無懸念啦
除非AK係諗住自己會贏到阿Jer攞金獎?
定係佢覺得自己花咗咁多時間精力去埋麻利DJ堆就會攞硬?

根本由年初講到年尾話恨攞新人金嘅只有AK一個
口口聲聲話12個兄弟邊個攞都一樣,結果隊友攞就黑曬面阿Jer攞獎個陣隊友都衝過嚟擁抱恭喜
只有AK坐係隔離都好似唔識咁

都未計AK出道2年平時做過咁多排擠隊友嘅事
有興趣知嘅我先再講,費事其他會員又話是非洗版

我唔知 mirror  隊內發生咩事 平時唔睇mirror go
        完全唔知AK 同其他人有咩過節 但我就咁睇 ...
洗衣王國130 發表於 2021-1-2 04:27

講到尾就係AK太自負,心態唔好,唔抵得隊友攞獎
其實都已經唔係第一次
當年造星1決賽姜濤攞冠軍
AK三甲不入又係黑曬面輸唔起
有時真係唔怪得點解咁多鏡粉會討厭契兄弟兩個

(有人叫我repost lol)

戴住個口罩見得對眼,憑對眼就話人黑面?

首先Jer其實真係唔洗喺台上咁講嘅

不過 ...
hehe 發表於 2021-1-2 07:07

唔係憑對眼就話…
而係宣佈阿Jer金獎個陣,MIRROR其他隊友
甚至連ERROR都有衝過嚟擁抱恭喜柳
反而成日口口聲聲講兄弟攞獎都一樣嘅AK
全程坐係隔離連望都唔望下柳,好似唔認識咁
的確係真性情嘅,將真心唔抵得隊友攞獎show曬出嚟

點解Ak同Ian係契兄弟?
黃家正 發表於 2021-1-2 07:15

因為ian係花老母偏心嘅契仔先
然後AK同ian係隊內互相最friend,同其他隊友疏淡
加上花老母偏心佢兩個資源又成日特別多…
契仔+契弟=契兄弟…

呢篇寫得仲衰

今年ViuTV力捧的男子組合MIRROR成績彪炳,除了憑歌曲〈IGNITED〉奪得「專業推介叱 ...
on07111 發表於 2021-1-2 10:23

好慘我係話柳兒,越睇越煩
AK性格差就不嬲大家都知㗎啦,唔想再比fo佢啊!
宜家記者寫咁多新聞,搞到柳都無辜被擺上台
仲要睇到有人話阿Jer係綠茶,痴線咩頂你

唔明點解態度差黑面可以解讀為真性情
新人獎老馮畀你咩
Frankiekiekie 發表於 2021-1-2 10:54

咁的確係真性情,擺到明話比大家知我唔鍾意隊友攞獎!
反正AK成日都淨係講team AK,連MIRROR都唔提

咁都有得開post護主
其實AK西都唔係第一日既事
Jer咁講當然唔係咁好 不過佢台下反應可以 ...
steph 發表於 2021-1-2 11:04

你宜家先知呢個post嘅樓豬有幾癲咩
咁愛走音AK,懷疑佢真身係咪麻利嬸嬸

回復  gocrazy

多謝解釋!其實Mirror 係一月一之前,我淨係聽過 開始 開始有心跳。其他歌完全無印象 ...
黃家正 發表於 2021-1-2 11:26

學你話齋,姜仔同ian資源多,仲有AK都多
但點解唔會有人鬧捧姜仔,除咗佢係冠軍之外
一方面姜仔本身個人謙虛,每次表演都有努力做
另一方面同隊友相處融洽,亦都從來唔會拖累隊友

相反鏡粉咁多人都討厭契兄弟
無追開MIRROR嘅真係唔會知佢哋兩個做埋幾多黑人憎嘢:

工作態度唔好、出show又hea跳、拖隊友落水、出story串隊友、唱live成日走音、玩分化閪口閪面、鍾意澄清藉口多多、講大話掛住拍拖缺席頒獎禮,等等問題

我幾時都話娛樂圈做明星做音樂
無可能同人品性格態度完全脫離的
本身契兄弟已經受到花老母偏心多資源
好多時佢哋兩個啲表現又唔係話十分優秀
MIRROR其他仔實力更好嘅又得唔到機會
仲要性格人品差的話,咁自然無鏡粉鍾意
總之娛樂圈仲好長遠,契兄弟自己睇路啦

其實咁睇MIRROR fans肯定係會內哄, 今次姜糖唔投MIRROR, 其他非姜糖MIRROR粉一定會針KT ...
~蛋撻~ 發表於 2021-1-2 15:26

唔會囉,投票嘅嘢都唔關姜濤事
而且我上邊都講咗,姜濤本身份人謙虛,同隊友又相處融洽
契兄弟多人討厭係因為佢哋自己多柒嘢

每次睇見呢個post彈上嚟就火滾
又黑面又come on hater
無獎攞都上足兩日新聞搶曬fo
仲要連累隊友處於綠茶漩渦中

走音AK你果然係得嘅!

"3子邊個攞都等於代表mirror12個攞" 佢做訪問自己講的...

都係嗰句, 失望還失望, 但如果走去反怪安慰嘅 ...
losyes 發表於 2021-1-3 12:39

口口聲聲講兄弟情嘅係佢!最唔顧兄弟情嘅都係佢!
AK身為副隊長成日搞咁多小動作玩分化
無禮貌無風度盲粉都要攞真性情嚟洗地
意思即係我係性格差㗎啦,但我真性情,你唔鬧得我!

係咁唔服輸比隊友嘅,不如自己另外搞個team AK再出道爭新人獎啦

AK夜晚出嘅IG,come on hater?

完全感受唔到佢有反省,字裏行間都睇得出佢依然好唔忿氣
點解可以咁自負覺得自己一定要攞新人獎?隊友攞就唔正確?
由得呢個post沉落去啦,睇見真係好嬲,鬧到唔想鬧了

可惜上到live show唔係個個都有留意開佢 知佢係咩性格 明佢當時點解會咁講
講到隊友要團結 就應該多謝所有 ...
JasOh103 發表於 2021-1-3 12:55

黑面無風度玩分化性格差嘅人係真性情

心地善良照顧隊友情緒嘅反而就係得意忘形嘅綠茶?

AK粉真係世界第一!

如果你真係想為個團好
個討論重點應該係點樣可以改善班仔既PR 而唔係淨係話邊個邊個搞分化
Jer同AK講既野  ...
cymusic 發表於 2021-1-3 13:03

咁睇AK果然係有義氣嘅好兄弟,佢一出場

大家即刻忘記曬前兩日契仔“講大話掛住拍拖缺席頒獎禮”單嘢

我copy埋過嚟,希望快啲完結呢個post嘅討論

AK係直,但唔代表佢態度無問題囉

(盲粉唔該唔好再幫佢洗地,同埋轉移焦點落阿Jer到!)

當MIRROR甚至ERROR都過去擁抱恭喜阿Jer嘅時候
AK坐正係隔離反而全程黑面,連望都唔望下隊友
佢自己成日口口聲聲講兄弟情

隊友攞獎就咁無風度,心地唔好

唔通一句真性情就可以掩飾所有問題?

我係殺咗人啊,但我真性情當住你哋面殺,所以唔可以判我有罪

本來都覺得好煩唔想再留言
個g_____係咪mirror黑粉尼
成日踩ak Ian 個力度仲勁過街外人

Btw ak已 ...
michael344 發表於 2021-1-3 15:08

一、如果契兄弟兩個自己安守本份,唔做咁多肉酸嘢,友善對待隊友,無人插到佢哋,記者都無位寫。

二、我本來都未係咁憎契兄弟,但佢哋嘅盲粉實在太黑人憎,成日顛倒是非亂插講嘢,例如開呢個post嘅樓豬,自從我嚟CM玩佢就無停止過煩膠quote,幫契兄弟招黑佢可以講係功不可沒。

三、就算我再唔鍾意契兄弟,都一直用心幫鏡仔宣傳同拉票,其他10個仔全部都值得欣賞,MIRROR攞到組合榮譽我好開心感動。

相反一啲煩膠老會員淨係盲撐契兄弟兩個,視團爲無物,甚至成日chur住唔想其他會員投票比MIRROR,鏡仔攞得獎多仲要講成係香港樂壇黑暗的一日,我諗呢啲先係真正嘅黑粉。