返回列表 發帖
之前開放呢度俾大家交友
我唔介意三月開放俾大家發力
JasOh103 發表於 2021-3-7 13:48

係咪會有一個獎叫:最受歡迎共和會員
準則係用嗰個會員嘅榜嘅帖數
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

1. btw EGO我就唔會上了 好主觀 MV係拍得好好 可惜得返15個位今年推歌上榜比以往嚴選

2. Edan絕對唔止低位 就算之前喺首歌既post俾狂粉鬧完 都會照自己對首歌既感覺排榜
呢點就係公私分明

3. 兩位Anson由上年起都冇上榜紀錄 呢一點要再次澄清

4. 期待柳姜既新歌 如果喜歡就會上到榜 如果唔喜上唔到就係我冇公信力
#不愛看的不要看
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

1. btw EGO我就唔會上了 好主觀 MV係拍得好好 可惜得返15個位今年推歌上榜比以往嚴選

2. Edan絕對唔止低位 ...
JasOh103 發表於 2021-3-7 13:57

姐係 煙花紀 係嚴選出嚟嘅好作品,多謝 JAS
二〇二三年度全女班投票

2. Edan絕對唔止低位 ...
JasOh103 發表於 2021-3-7 13:57

ok師傅我明白了
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

我都係你FANS
kwanie 發表於 2021-3-7 13:38

我嘅fans係河粉

希望14>13>12>11>12>13>14>15>5>6>7>8>9>10......
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

我嘅fans係河粉
RVHOCPC 發表於 7/3/2021 15:38
咁湯河是咪你fans

咁湯河是咪你fans
kwanie 發表於 2021-3-7 16:28

鍾意炒河多啲 pad thai都ok

支持 my little airport 十大

支持 The Hertz 十大

支持 蔡健雅 十大

支持 C AllStar 十大

某會員仲癲過啲軒粉
她都一走了之 你會否哭訴後找我做靠倚

G會員你唔好咁啦⋯
個個口味唔同

G會員你唔好咁啦⋯
個個口味唔同
fish3333 發表於 2021-3-7 17:09
佢邊道都要講 總之冇佢鍾意嘅歌手上榜就發脾氣

支持 容祖兒 Gin Lee 十大
二〇二三年度全女班投票

雖然榜主已為生粉(被聲稱)
但希望都不忘舊歡幸兒
會冠開錯燈

馬來西亞好多 anson kong fans

支持AKA江
但希望都不忘舊歡幸兒
會冠開錯燈 ...
kel_kelvin 發表於 2021-3-7 18:31

舊歡 同樣也很珍貴
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

但希望都不忘舊歡幸兒
會冠開錯燈 ...
kel_kelvin 發表於 2021-3-7 18:31
一秒間成生粉

生粉好可惡
建議大家攞呢位生粉嚟煮餸

估唔到有人鍾意契弟!lol

09        04        開錯燈 | Gin Lee
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

某會員又發神經
唔上咪唔上囉⋯

Jason's Playlist 2021 Week 11

冠軍歌: 暗戀家
主唱: 石山街

作曲: Marstn/Yeung Tung
填詞: 韋銳/Yeung Tung
編曲: 石山街
監製: 石山街/Morphy

RK       LW       Song Title | Singer
01        08        暗戀家 | 石山街
02        05        Lady Killa | Fatboy
03        11        E先生 連環不幸事件 | 呂爵安
04        ne        The Pink Room | 王菀之
05        07        CityPop | AGA
06        13        時間的囚犯 | 林奕匡
07        10        那陣時不知道 | my little airport
08        03        從何時變得不可能 | Andy Is Typing...
09        06        @princejoyce | 鄭欣宜
10        04        千世書 | The Hertz
11        12        悔過書 | 陳柏宇
12        15        無門 | per se
13        09        開錯燈 | Gin Lee
14        ne        Have A Nice Day | 魏如萱
15        01        集合吧!地球保衛隊 | C AllStar

OUT:
02 樂壇已死 | 吳林峰/樂壇已死大合唱團 | 5>9>12>14>2
14 煙花紀 | 容祖兒 | 15>14

Albums of The Week (05/03/2021-11/03/2021)
1. Future Nostalgia - Dua Lipa [45]
2. Hollywood's Bleeding - Post Malone [41]
3. MADE - BIGBANG [33]
4. folklore - Taylor Swift [32]
5. Women In Music Pt III (Expanded Edition) - HAIM [29]
6. Chilombo - Jhené Aiko [27]
7. Black Pumas (Deluxe Edition) - Black Pumas [25]
8. Djesse Vol. 3 - Jacob Collier [24]
9. 純屬意外 - 戴佩妮 [24]
10. I Love My Name - 王菀之 [22]

希望13>X

容祖兒
開錯燈
二〇二三年度全女班投票

你給我的一切 純屬意外

支持美之!
頭三位係咪新人獎排名

好少人欣賞
在這畢生不滅 無極的狀態

聽講cut咗位之後第三位就唔一定係死位了,支持E先生
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

希望13>X
bagfgfcde 發表於 2021-3-12 08:06

首歌都冇扣分位 點解要咁殘忍
容祖兒
開錯燈
616.1314 發表於 2021-3-12 08:45

如果下星期冇乜派台歌 可能會re美祖
你給我的一切 純屬意外

支持美之!
頭三位係咪新人獎排名
WZA111 發表於 2021-3-12 08:50

首歌我以為聽緊A Thousand Years 好彩冇俾人叫佢做裁剪妮
原來隻碟都幾好聽

今年新人可能爭崩頭
好少人欣賞
losyes 發表於 2021-3-12 08:53

我覺得今次呢個企劃幾好㗎 首先一定好過19年堆悶歌
而且陳伯既vocal都算係佢賣點 係應該唱啲令佢可以發揮到既歌
聽講cut咗位之後第三位就唔一定係死位了,支持E先生
on07111 發表於 2021-3-12 09:15

不過呢位E先生好不幸

填詞: 韋銳/Yeung ...
JasOh103 發表於 2021-3-12 00:20

青口強勢
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

青口強勢
RVHOCPC 發表於 2021-3-15 20:30

Go girl, give us nothing!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

填詞: 韋銳/Yeung ...
JasOh103 發表於 2021-3-12 00:20

垃圾folklore 馮咩拎AOTY

你抄我冠石山街 嘻嘻
我們的總和

你抄我冠石山街 嘻嘻
Wonders 發表於 2021-3-15 22:06

係咪想提名噴言

垃圾folklore 馮咩拎AOTY
josey 發表於 2021-3-15 22:05

“One of the greatest living songwriters”

SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

John 發表於 2021-3-15 22:20

吧 將失意眼睛合上 禱告

吧 將失意眼睛合上 禱告
JasOh103 發表於 2021-3-15 22:33

好聽!
喜歡gIN lEE

Jason's Playlist 2021 Week 12

冠軍歌: 從何時變得不可能
主唱: Andy is Typing...

作曲: Andy is Typing... / Esteban Pineiro
填詞: JKY @ Andy is Typing...
編曲: Andy is Typing... / Esteban Pineiro
監製: -

RK       LW       Song Title | Singer

01        08        從何時變得不可能 | Andy Is Typing...
02        07        那陣時不知道 | my little airport
03        06        時間的囚犯 | 林奕匡
04        14        Have A Nice Day | 魏如萱
05        04        The Pink Room | 王菀之
06        10        千世書 | The Hertz
07        05        CityPop | AGA
08        ne        10,000 ft. | Kiri T
09        09        @princejoyce | 鄭欣宜
10        11        悔過書 | 陳柏宇
11        13        開錯燈 | Gin Lee
12        15        集合吧!地球保衛隊 | C AllStar
13        ne        白眉 | Kendy Suen
14        re         煙花紀 | 容祖兒
15        12        無門 | per se

OUT:
01 暗戀家 | 石山街 | 10>4>6>7>8>1
02 Lady Killa | Fatboy | 5>13>12>5>2
03 E先生 連環不幸事件 | 呂爵安 | 7>10>11>11>3

Albums of The Week (12/03/2021-18/03/2021)
1. Norman Fucking Rockwell! - Lana Del Rey [40]
2. CHILI T - Kiri T [36]
3. Good News - Megan Thee Stallion [34]
4. The Suburbs - Arcade Fire [32]
5. Connected - RubberBand [29]
6. Dirty Computer - Janelle Monáe [27]
7. I like it when you sleep, for you are so beautiful yet so unaware of it - The 1975 [26]
8. People Like Us - 林二汶 [23]
9. OIL OF EVERY PEARL'S UN-INSIDES - SOPHIE [21]
10. 陶喆 - 陶喆 [17]

發現呢位榜主同我一樣都一路上住 CityPop
但係就一直希望其他人快啲 out 咗佢

但係就一直希望其他人快啲 out 咗佢 ...
WZA111 發表於 2021-3-20 05:20

自我都可自欺
年尾可能你地就遲了悔改,無係年頭谷定堅堅

LOL re煙花紀
她都一走了之 你會否哭訴後找我做靠倚

支持 01 02 04 05 06 07 08 09 10 12 13 14 15

Omg RE 祖祖
二〇二三年度全女班投票

但係就一直希望其他人快啲 out 咗佢 ...
WZA111 發表於 2021-3-20 05:20

love and hate this kind of citypop~~~你們都是敢愛敢恨戴祖儀
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

祖兒14 好不吉利

祖兒14 好不吉利
weiquan 發表於 2021-3-23 10:40

慘 真係出事了...

支持 01 ne 神奇的糊塗魔藥