返回列表 發帖

波板糖 - Supper Moment

單選投票, 共有 43 人參與投票
23.26% (10)
11.63% (5)
6.98% (3)
9.30% (4)
48.84% (21)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ~love1314~

派台日期: 31/12/2020

曲:Supper Moment
詞:Supper Moment
編:Supper Moment, J1M3
監:Bert, Supper Moment

若有一天
能舉手踫到
鬍子跟衣領多好
還記得當天
銀河裡一一細數
繁星指尖也可鬥高
你話過長大多恐怖
純潔亦會給生活去俘虜

記緊 尚有
一雙肩膊可供給我迷失裡間安躺
迎著快要長大的我
啤酒不及波板糖
你得嚐夠苦楚
記住日出的每道晨光

到了今天
逢午夜雷動
忙著安撫寶貝整理被鋪
遙望向天邊
繁星不再高
人生這比賽比較高
際遇裡不斷的擁抱
忘記被抱的觸動有多好

這刻 若我
安躺於你一雙肩膀時空裡間穿梭
折返於未長大的我
當天的那波板糖再給我可不可
再坐上飛毯闖蕩四方
一身風塵滿滿的傷痕
天真忽爾染了沉默癮
心中小孩最尾都給凡塵併吞
有誰來救贖我

安躺於你一雙肩膀時空裡間穿梭
原諒那個輕狂的我
光陰的尾巴等等我重溫你可不可
閉著眼置身倒流時光
那道回憶中閃耀晨光

你懷裡擁抱我

D 1分好明顯真係聽都唔聽就俾
真係mean到

sm家下個勢跌到連分都無人想俾

sm家下個勢跌到連分都無人想俾
Lewis 發表於 2021-1-2 22:58

多得連登 同 吹風向既人 屈死佢地

多得連登 同 吹風向洗衣機維修香港既人 屈死佢地
kelvinho726 發表於 2021-1-2 23:29

發生咩事?冇追連登

發生咩事?冇追連登
yoyo33342 發表於 2021-1-7 02:59

插佢地無發聲 ... 有個叫黃卓鵬既人 整左篇文章 抹黑SM 跟住立場同蘋果又Share ...

好似誓要打死sm為止咁 講真 佢地不至於要咁樣俾人對待

同佢地靈感床果期比,佢地真係完全收哂火同氣勢。
聽到呢首,不如改名叫收火 Moment。

同佢地靈感床果期比,佢地真係完全收哂火同氣勢。
聽到呢首,不如改名叫收火 Moment。 ...
tonycheung1986 發表於 2021-1-10 00:12

梗係啦 俾人批鬥到咁 咩火都俾人屈到熜哂

社運去到咩地步都好 最終玩音樂既 都回歸返音樂啦

下下個個人政治審查 未聽先小 可能係因為呢1年幾2年 大家個心態唔同哂

一定要聽到D黃既歌先滿足 咁唯一講既係佢地寫既唔係你想聽

梗係啦 俾人批鬥到咁 咩火都俾人屈到熜哂

社運去到咩地步都好 最終玩音樂既 都回歸返音樂啦

下下個個 ...
kelvinho726 發表於 2021-1-10 02:00

有個世界仔舊年同台星出左首抗疫打氣歌,俾人批鬥到痺到年尾出左兩首歌,去到第二首歌,大家都收哂聲
為何? 音樂歌曲質素說服返人地,即使政見不同,音樂質素佳係另一回事。

再即使再幾毒舌,千嬅台慶表現live差到俾人單打,去到第二次東華回復水準
都可以見到youtube likes 同評價都好公道。

點解Supper Moment身為近年樂隊班霸卻又做唔到?
呢隻碟,直言,音樂質素比以往遜色。
起碼,係呢個分化社會下,大家至少仲有理性既底蘊。

有個世界仔舊年同台星出左首抗疫打氣歌,俾人批鬥到痺到年尾出左兩首歌,去到第二首歌,大家都收哂聲
為 ...
tonycheung1986 發表於 2021-1-10 02:44

你講既都有道理既 但我感覺以歌而言 佢地今次注重係樂器同各種唔同既運用

最起碼你講既仲有說服力 我係好唔据見到個班一入黎就不了 呢兩個字真係好廉價 好明顯係因為表態與不既關係

去到呢個地步無得返轉頭嫁啦 不過我寧願回歸返音樂好過 我更加覺得表態過既歌手都唔需要做得太多 再做真係做多左變左食光環

D 1分好明顯真係聽都唔聽就俾
真係mean到
kelvinho726 發表於 2021-1-2 22:45

原本想聽 你咁講一講即刻比個一分先
不過講真 隔離po 刀削啲人又何嘗唔係好似你咁講唔聽直接一分?
人地夠轉左曲風啦

原本想聽 你咁講一講即刻比個一分先
不過講真 隔離po 刀削啲人又何嘗唔係好似你咁講唔聽直接一分?
人地夠 ...
kevin2011 發表於 2021-1-10 13:06

都話好廉價嫁啦 連我講d人俾1分都唔得?你要咁做都無計嫁喎 我都係講事實姐

首歌我都冇咩意見
聽到Mv個男人一講野就笑到噴
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

首歌我都冇咩意見
聽到Mv個男人一講野就笑到噴
b01091018 發表於 2021-1-12 14:53

台灣人黎 無計

其實幾好聽

但已經冇左以前嗰份感動

樂迷對佢地有期望, 佢地回應唔到, 流失Fans係在所難免