返回列表 發帖
袁偉豪遺憾落選年度歌曲
睇嚟你覺得Kenny首日月好好聽
希望DJ King有獎攞

金草莓年度專輯包裝 無 Awaken
Love In LA 咁都入圍,陳陳反容 confirmed
你與你的另一 ...
616.1314 發表於 2021-2-7 10:12
袁偉豪遺憾落選年度歌曲
睇嚟你覺得Kenny首日月好好聽
希望DJ King有獎攞 ...
ed8671ed 發表於 2021-2-7 14:22
我搞亂左,你與你的另一半 係入到年歌 我記得最後係換走左暫定mix,可能唔記得改又貪快唔 check
專輯封面揀啲完全 hea 做,求其周圍拼貼,Awaken 唔係呢個檔次啦
專輯其中四隻又係求其搵啲舊歌拎黎當新碟出,連花心機排 tracklist 都廢事,所以比起難聽原創碟,覺得前者更值得入
我加返 日月 先,我以為係跨年歌

結果聽日下晝公布埋啦,然後開心過新年假

我搞亂左,你與你的另一半 係入到年歌  我記得最後係換走左暫定mix,可能唔記得改又貪快唔 check { ...
chanchan0909 發表於 2021-2-7 15:11

明明 Love In LA 係遠赴美國重新編曲重新灌錄
Any肥 恭喜鑽石男歌手有番年度歌曲提名
要讚陳陳順應民意 從善如流
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

Love In LA唔係19年唱片鋪就推出過有得賣咩
竟然20年仲可以候選
祖兒好勁!
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

2020 金草莓音樂大賞 提名名單

1. 金草莓 年度新人
小帥叔 [歌曲: 我是真的真的好想你]
張若希 [歌曲:  ...
chanchan0909 發表於 2021-2-7 07:54

何衍隆一個人霸1.5個年度歌手單位

唱6年都係咁
音樂記錄
don't forget tonight

荃力G持美袁
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

DJ King 雙提名!
兩個都好值得有獎

btw 好難得我都會擁有金草莓提名嘅唱片 - Love in LA
利申我買果隻唔係唱片鋪果隻hea version, 而係演唱會勁大隻version

支持大熱歌王 何衍隆
年歌 你與你的另一半
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

1. 金草莓 年度新人
chanchan0909 發表於 2021-2-7 07:54
發掘最耀眼~愉快是午餐~
要賣懶~坐鐵路也不嫌慢~感慨未會慣~BEST LYRIC
喜歡琪兒
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

想知ginger queen當男定當女計
我們的總和

1. 金草莓 年度新人

支持

兩個都好值得有獎

btw 好難得我都會擁有金草莓提名嘅唱片 - Love in LA
利申我 ...
CunninG 發表於 2021-2-7 20:57

完全唔明點解隻碟會入圍金草莓
二〇二三年度全女班投票

1. 金草莓 年度新人

係 李浩森 先啱喎
近呢幾年仲衰過以前俾嚟俾去都係嗰兩位
班人越嚟越bad taste 執得笠未

Love In LA唔係19年唱片鋪就推出過有得賣咩
竟然20年仲可以候選
祖兒好勁! ...
JayantL 發表於 2021-2-7 15:19
呵呵,證明我唔係好熟祖兒
所以本身真係唔符合資格
明明 Love In LA 係遠赴美國重新編曲重新灌錄  
Any肥 恭喜鑽石男歌手有番年度歌曲提名  ...
616.1314 發表於 2021-2-7 15:14
兩個都好值得有獎

利申我 ...
CunninG 發表於 2021-2-7 20:57
聽返原來真係全新編曲錄製喎 ! 咁又真係唔係金草莓水準,加上唔可以當係 2020,好啦,我 del 返
係 李浩森 先啱喎
UserinCMF 發表於 2021-2-7 21:53
thank you
今屆無論總選定金草莓都錯漏百出

何衍隆一個人霸1.5個年度歌手單位

唱6年都係咁
tombus20002000 發表於 2021-2-7 16:26
佢生命力仲強過 TL
間公司啲文案都好一絕,每次都可以講到首歌好似精心製作咁,佩服
荃力G持美袁
LoveMirkay520 發表於 2021-2-7 16:57
即將公布
支持大熱歌王 何衍隆
年歌 你與你的另一半
cymusic 發表於 2021-2-7 21:01
何衍隆仲有分身小帥叔,多個獎項同時起孖,勁過 Serrini
美袁嘅對手好強
發掘最耀眼~愉快是午餐~
要賣懶~坐鐵路也不嫌慢~感慨未會慣~BEST LYRIC
喜歡琪兒 ...
SugarFree 發表於 2021-2-7 21:02
嘩 ! 有琪兒 fans !!!
想知ginger queen當男定當女計
Wonders 發表於 2021-2-7 21:09
女啦梗係
支持
RVHOCPC 發表於 2021-2-7 21:18
你有無心水

呵呵,證明我唔係好熟祖兒
所以本身真係唔符合資格

聽返原來真係全新編曲錄製喎 ! 咁又真 ...
chanchan0909 發表於 2021-2-8 12:00

我本身支持你既抉擇架,頂住輿論壓力pls

佢生命力仲強過 TL
間公司啲文案都好一絕,每次都可以講到首歌好似精心製作咁,佩服
...
chanchan0909 發表於 2021-2-8 12:11

TL 無plug 有啲sad

Dear Secret 值得年度爛專輯提名 :(

我本身支持你既抉擇架,頂住輿論壓力pls
powerful 發表於 2021-2-8 12:39
唔係啦 隻碟真係唔可以當今年,同埋爛碟都有準則呢
其實初時我以為隻碟係單曲精選超級呃錢碟 今朝聽返其實都有花心機去錄,咁已經至少合格了
TL 無plug 有啲sad
RVHOCPC 發表於 2021-2-8 12:42
紅得太快所以高沉得都好快
所以何衍隆呢啲又唔紅都仲有 job 可以 keep 住做先係最終羸家
Dear Secret 值得年度爛專輯提名 :(
bagfgfcde 發表於 2021-2-8 12:49
你係咪漏左有 ''敢'' 嘅第二版

2020 金草莓音樂大賞 得獎名單

金草莓 年度新人 小帥叔
金草莓 年度音樂錄影帶 Make You Smile [演唱者: 溫碧霞]
金草莓 年度旋律 袁偉豪 - 你與你的另一半 [演唱者: 袁偉豪]
金草莓 年度填詞 張寶兒 - 你與你的另一半 [演唱者: 袁偉豪]
金草莓 年度編曲 林家謙 / DJ King - 拼命無恙 (DJ King Version) [演唱者: 林家謙]
金草莓 年度單曲製作人 胡皓竣 - 感情出事 [演唱者: 飛洋]
金草莓 年度專輯包裝 浪漫大本型 [專輯演唱者: 譚詠麟]
金草莓 年度歌曲 我是真的真的好想你 [演唱者: 小帥叔]
金草莓 年度專輯 愛∙回憶108 新曲+精選 [專輯演唱者: VA]
金草莓 年度歌手 小帥叔

袁偉豪失落年度歌手同年度歌曲
希望明年再接再厲
二〇二三年度全女班投票

袁氏夫婦得幕後獎
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

Congrat
金草莓 年度編曲 林家謙 / DJ King - 拼命無恙 (DJ King Version) [演唱者: 林家謙]
金草莓 年度專輯包裝 浪漫大本型 [專輯演唱者: 譚詠麟]
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

恭喜DJ King

袁偉豪失落年度歌手同年度歌曲
希望明年再接再厲
616.1314 發表於 2021-2-8 14:35
仲黎 ? 唔好啦
袁氏夫婦得幕後獎
LoveMirkay520 發表於 2021-2-8 14:56
小帥叔兩子太勁,魅力沒法擋
Congrat
金草莓 年度 ...
on07111 發表於 2021-2-8 15:13
恭喜DJ King
ed8671ed 發表於 2021-2-8 15:28
恭喜佢地

終於睇完!
iii有提名已經巧開心