返回列表 發帖

《歌手.門》討論區

憑歌寄意,作樂明志。一套音樂暨訪談節目《歌手.門》於2021年1月11日在ViuTV首播。

今次真係第一次認真睇AGA講野,原來佢咬字真係有D怪怪地,舒文真係成日blow steam up佢到
I talk a lot of BS.

驗傷 x 和每天講再見
LamEL 發表於 2021-12-1 23:21

超正

SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

典解要去葵廣

典解要降key 唱理性與任性之間
Nick's Music Selection 2024 (Week 16)
1. Diff. - Gin Lee  2. 善良的我們 - 蔡健雅  3. 低調 - 張天穎

驗傷 x 和每天講再見

終於有新歌好cute 好chill
記住這刻細節與感覺 直到一百歲

嘩 蘭B新歌?
JasOh103 發表於 2021-12-1 23:09

jeng ahhh 等左好耐

嘩 蘭B新歌?
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

聽晚Gin x Janice!!
耳朵準備懷孕了
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

點解好似無人講?

預告有和每天講再見
梨胃言 發表於 18/11/2021 22:11

可能Janice唱驗傷

Janice X Gin
NTL x Per Se
Lai Ying X Kaho X Cath
C Allstar X Dear Jane
Joyce X AGA
Yoyo X Panther
To ...
jcbartleby 發表於 2021-11-17 23:21

預告有和每天講再見

Janice X Gin
NTL x Per Se
Lai Ying X Kaho X Cath
C Allstar X Dear Jane
Joyce X AGA
Yoyo X Panther
ToNick X Endy

終於又有,好!

兩個女金collab!Poor Gin!

又有gin lee奮鬥十年的故事了
on07111 發表於 12/11/2021 20:28

佢同AGA兩姊妹永遠都係講相同嘅故事
GIN:冇人冇物來港十年追夢
AGA:追音樂夢唔做空姐,頭三年賣唔出歌沒有自信

又有gin lee奮鬥十年的故事了
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

https://www.facebook.com/watch/?v=633834314528954
睇廣告:豹、Yoyo Sham、Gin、周爸、AGA、Janice、Jill、Dear Jane、欣宜

啲導師全部上晒嚟

你摷料好勁,好想快D睇,估唔到Viu會食住聲夢導師個勢請佢兩個做LI個show ...
angelicdestiny 發表於 9/11/2021 00:07

Viu至少係認真想做個音樂節目,然後個節目形式都係會令人想睇 呢個combination都係令人想睇

佢哋之前都叫做至少合唱過兩次,一次903在家音樂會,一次勁歌翻生

會合唱呀,之前睇某兩日嘅ig story係佢兩個喺個山上一齊唱歌
同埋有合唱Nat King Cole class ...
jcbartleby 發表於 2021-11-9 00:01

你摷料好勁,好想快D睇,估唔到Viu會食住聲夢導師個勢請佢兩個做LI個show

https://www.instagram.com/p/CWBDnQUDa5o/

仲以為Janice同阿Gin會合唱,promo似傾偈多D
angelicdestiny 發表於 8/11/2021 23:58

會合唱呀,之前睇某兩日嘅ig story係佢兩個喺個山上一齊唱歌
同埋有合唱Nat King Cole classic

https://www.instagram.com/p/CUu1wOqBHGt/

今日出咗廣告
見到有GIN、JANICE & JILL、國腎、AGA、欣宜同DEAR JANE
jcbartleby 發表於 2021-11-8 23:40

https://www.instagram.com/p/CWBDnQUDa5o/

仲以為Janice同阿Gin會合唱,promo似傾偈多D

今日出咗廣告
見到有GIN、JANICE & JILL、國腎、AGA、欣宜同DEAR JANE

第二季會唔會訪問樂壇吉祥物賦賦?

有第二季,睇Janice、Gin同KB ig story見到應該啱啱拍咗

好好睇下!! 呢套野好高質, 希望開第二季
Helloooooooooo

希望viutv公司會考慮開第二季節目
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

同Jude一樣
HOTMAN 發表於 2021-1-28 23:24
要相信「專業」

其中一幕出現咗紅軍

咦?on 仔提Gin Lee?
再將我相信的如煙火般綻放

陳健安扮老師好好笑
kaman921 發表於 2021-1-29 23:12

最好笑係盧冠廷其實唔鐘意咁樣唱歌同唔鐘意自己隻成名曲
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

陳健安扮老師好好笑

Juno是專業的
kayzzz 發表於 2021-1-28 23:15

同Jude一樣
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

點唱live啊大佬
nicknicknick 發表於 2021-1-28 17:05

Juno是專業的

咁都有 Gin

因牌權問題未能播放
Infinity & Eternity

Gin LEE

今集有juno
kaman921 發表於 2021-1-28 15:32

Juno 淨係做嘉賓,點解唔搵佢拍一個主題。

今集有juno

佢係咪轉行賣肉?
losyes 發表於 2021-1-26 13:37
唔好啦。

無人討論細眼 好慘
帥小寶` 發表於 2021-1-23 08:43

佢係咪轉行賣肉?

在這畢生不滅 無極的狀態

無人討論細眼 好慘
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問