返回列表 發帖

「我最討厭的男女歌手」選五強 網民質疑點解冇祖兒同小春

周柏豪楊千嬅入圍網站「我最討厭的男、女歌手」選舉五強 網民質疑點解冇祖兒同小春

近日本港樂壇開始派發成續單,先後有「新城勁爆頒獎典禮2020」以及「2020年度叱咤樂壇流行榜頒獎典禮」。而前日在叱咤頒獎台上,姜濤以21歲之齡打破叱咤的紀錄獲我最喜愛的男歌手獎及我最喜愛的歌曲大獎,連他自己都感到錯愕,事後亦有網民質疑他未夠班,但始終這個獎項是一人一票投選出來的,結果是反映民意。

近日「幫港發聲」facebook專頁亦湊熱鬧,但並不是舉行最受歡或最喜愛男、女歌手,而是舉辦「我最討厭的男歌手、女歌手」網上投票,經過第一階段提名統計,今日凌晨網站公佈最後五強名單,「我最討厭的男歌手」最後五強有陳偉霆、劉德華、周柏豪、鍾鎮濤和譚詠麟,而「我最討厭的女歌手」最後五強則有楊千嬅、肥媽、劉美君、黎瑞恩和TVB星夢旗下歌手譚嘉儀。

得出最後五強名單,亦隨即進入第二階段投票,大會亦標明是網上是「一人一票」投選,更註明每個IP位置限制只可投票1次,以做到公平公正,而結果將於明日(4日)凌晨於網上截止。登入該網站投票後,可見出現的畫面寫住,「感謝你的參與結果將於投票結束後公佈,香港人,加油。」

其實入圍的十位男、女歌手,網民早已見識過他們的表態,好像譚詠麟、鍾鎮濤和肥媽曾出席撐警活動並站台,事後他們被追隨多年的忠粉唾棄,將其收藏多年的偶像唱片輾碎及拋棄,而黎瑞恩和劉美君先後在社交網發表撐警言論。

至於劉德華2018年為團結香港基金短片配音,宣傳東大嶼人工島填海計劃,曾被網民捧為民間特首的他,卻變成「填海華」;而近日接受陳百祥訪問的周柏豪,其「阿媽教仔」論及直斥前年參與社會運動的人士是暴徒。此外,楊千嬅前年演出澳門回歸騷,她與習近平握手時90度鞠躬,而被網民截圖瘋傳嘲她「沒有骨氣」,以及早已北望神州賺人民幣的陳偉霆,因此他們入圍「我最討厭的男、女歌手」五強亦不足為奇,只是有網民質疑為何譚嘉儀榜上有名,估計可能因為她是TVB旗下星夢歌手,所以被人討厭,相反一向「表忠」的容祖兒、鄧紫棋、歐陽靖及陳小春等卻未有入圍,有網民大叫失望;另外,有網民認為可否一人投十票,指入圍的十位歌手,應該打和全部得獎,直指「要揀1個真係好難揀喎」、「佢哋都實至名歸」。

有網站舉行一個「我最討厭男女歌手」選舉,今日公佈最後五強名單,並標明是一人一票投選出來。(網上圖片)

進入網站投票後,除了感謝閣下投票外,最後還彈出一句「香港人,加油」的字句。(網上圖片)

有網民認為個個都是實至明歸,亦有網民質疑點解沒有容祖兒。(網上圖片)

網民留言話欠陳小春、曹永廉上榜。(網上圖片)

有網民留言指為何譚嘉儀會上榜。(網上圖片)

網民留言指為何沒有北上搵人仔的鄧紫棋。(網上圖片)

網民指很難選擇,不如打和。(網上圖片)

前年的撐警活動上,譚詠麟和鍾鎮濤有份出席。(資料圖片)

-----------------------------

*網址連結含影片檔,亦歡迎其他會員上載

Kenneth點評: 極度懷疑主辦單位係蛋公司,我一撳入網址都同好多人一樣一心想投畀容祖國一票,然後知道竟然無都大感不滿同埋好造馬feel lol,附上投票傳送門 :

https://boyztimes.com/hatestars

有網民質疑為何譚嘉儀榜上有名
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

有網民質疑為何譚嘉儀榜上有名
b01091018 發表於 2021-1-4 00:40

奀過唔奀
其實佢算唔算多人識?
因為我聽開903幾乎唔知呢個人存在

奀過唔奀
其實佢算唔算多人識?
因為我聽開903幾乎唔知呢個人存在
kenneth 發表於 2021-1-4 00:47

最出名事件應該都係喺港台講多謝商台

最不滿無容祖兒

我見到都好意外竟然無祖
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

菊姐無份
再將我相信的如煙火般綻放

最出名事件應該都係喺港台講多謝商台
edwardngwy 發表於 2021-1-4 00:49

美商今年無歌上到3台

容祖兒又輸咗畀楊千樺
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

其實為何同一戰線,台灣佬咁中意鄧紫棋嘅,就香港人討厭佢

竟然冇祖兒…………
我估錯這個世界得到教訓

喜歡祖兒有幾百萬個又邊個care果幾萬個haters
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

春卷已被視為非歌手
呢一點會唔會令班粉失望?
因為呢d比賽邊有可能會見唔到佢個名 連存在感都冇埋
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

其實為何同一戰線,台灣佬咁中意鄧紫棋嘅,就香港人討厭佢
jun518 發表於 2021-1-4 08:03

因為佢只係同689講加油 冇同Pooh或者Korean Fish講加油

近日本港樂壇開始派發成續單,先後有「新城勁爆頒獎典禮2020」以及「2020年度叱咤樂壇流行榜頒獎典禮」 ...
kenneth 發表於 2021-1-4 00:30

我第一次睇都即是覺點解無容祖國

證明人哋可能討厭容祖兒,但唔一定最討厭容祖兒好熟悉嘅一句說話,還俾某d人,千千好勁,實至名歸,我都想質疑點解無謝安琪
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

大家都係奶, 結果19+1場 vs 消失的6*0.5場
呢個世界就係咁唔公平
在這畢生不滅 無極的狀態

千嬅又贏

大家都係奶, 結果19+1場 vs 消失的6*0.5場
呢個世界就係咁唔公平
losyes 發表於 2021-1-4 12:37

以前祖兒常被噓被鬧 千嬋常常拿最喜愛女歌手
而家咪當風水輪流轉咯
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

我Ok gem  >>>> 人瑞

香港人都幾搞笑
最喜愛就問點解邊個入咗圍
最討厭就問點解邊個冇入圍
明明都係一人一票投出嚟嘅
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

香港人都幾搞笑
最喜愛就問點解邊個入咗圍
最討厭就問點解邊個冇入圍
明明都係一人一票投出嚟嘅 ...
PenguinMusic 發表於 2021-1-4 18:00

唔係 今次係佢本身就定咗5個先

譚嘉儀會多haters過菊姐?

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

以前祖兒常被噓被鬧 千嬋常常拿最喜愛女歌手
而家咪當風水輪流轉咯 ...
cathay1996 發表於 2021-1-4 16:58

你都知容祖兒成日比人鬧?

其實係CM咁憎容祖兒,而且呢個選舉政治行先,咁楊小姐行得前好多

係反而好奇點解有譚嘉儀
但冇菊梓喬份
論黑人憎 菊黑人憎過譚

千千

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

就算有早早都似係千千大勝
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

就算有早早都似係千千大勝
on07111 發表於 2021-1-6 23:13

應該係啦

千千
kaman921 發表於 2021-1-6 23:10

祖粉又搞事

應該係啦
kenneth 發表於 2021-1-7 00:32

笑死人