返回列表 發帖

Error保錡被爆戀上35E沙律 正印女友力證偷食:我哋冇分手

男子組合ERROR成員吳保錡今日凌晨(4/1)被爆戀上「宅男女神」張沛樂(沙律),問及戀情,保錡支吾以對,但沒有否認戀情,而其後沙律亦承認戀情。戀情一公開即引來網上熱烈討論,但隨後竟然有讀者爆料,原來保錡疑似與另一模特兒交往期間暗撻沙律?

戀情曝光後,有讀者向《香港01》爆料,指保錡戀上沙律之前其實一直與一名叫Carrie Lai(賴嘉賢)的女子拍拖。Carrie的Instagram報稱是歌手兼模特,從ERROR的官方Instagram可見,兩人早於2019年因為拍攝廣告而有合作關係。

據知,保錡和Carrie的戀情在圈內已經是公開的秘密。保錡經常在女方的Instagram帖文按讚及留言,直至去年11月,保錡卻停止對Carrie的帖文按讚及留言,當時有傳兩人已分手。

《香港01》向當事人Carrie查詢,Carrie得悉保錡與沙律的戀情大感愕然,問她是否為保錡的前度,她直言同保錡仍是情侶關係:「吓!我想知發生咩事,我唔係佢前度,我地(哋)冇講過分手。」

她透露,原來她與保錡拍拖快兩年,兩人於2018年年尾在一個ViuTV的情人節宣傳活動認識,2019年3月拍拖。她稱,自己與保錡的感情一直穩定,「啱啱我10月30日佢先幫我慶祝完生日,所以我完全唔知點解會有咁嘅事。」但她又透露,雖然兩人似乎沒有分手預兆,但保錡近來態度有變:「但2、3個星期前(保錡)突然態度好冷淡,我都唔知發生咩事。」

最後Carrie指兩人拍拖是公開的秘密,「其實我哋好多common friend同fans club入面既(嘅)人都知我哋關係。」她又指報道曝光後需要與保錡好好傾談,因為怕影響保錡工作,故不方便講太多。

Sources:https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E ... E%E5%88%86%E6%89%8B

個人意見:Mirror Error 食親都又靚又大波,真係識食

討論重點:係咪花姐造下新聞,等女神收割機Ian可以抖陣?

昨天是保錡正日生日(25號),有fans悉心登報贈興,由昨日開始一連兩日在《蘋果》登報,再次揭保錡偷食惡行 ...
John 發表於 2021-1-26 22:51

諗起分化最強
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

昨天是保錡正日生日(25號),有fans悉心登報贈興,由昨日開始一連兩日在《蘋果》登報,再次揭保錡偷食惡行,引用保錡偷食金句「對不起,我都唔知自己有女朋友」,更指Pokimons(保錡fans)送上祝福:「祝你日日有今日,日日食沙津。帽事嘅,唔會食滯!Get a real life!智商高過50的人上。」似暗寸保錡回應偷食欠缺智商。

該名fans今日又再登報出擊,今次寫上「感情係世間上最難處理嘅事情,我不會恨任何一個人,都不會埋怨任何一個人」,此句是早前保錡在IG寫下「偷食」後感。該名fans又引用保錡在2018年3月講過「帽事嘅,大家明」,再次寸爆保錡,以其人之「金句」,還治其人之身,句句有骨。而這些啟事亦貼心附上一個QR code,連接到一個社交App群組叫「吳保錡偷食事件懶人包」詳細交代此事始末!
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

Error 都係得番三個算啦
保錡玩完
kaman921 發表於 2021-1-15 19:39

好提議 反正由造星開始佢已經多人唔鍾意(仲有pa moley)

Error 都係得番三個算啦
保錡玩完
再將我相信的如煙火般綻放

不停炒作。。

前年許志安
上年細蘇
今年有未結婚嘅保錡
再將我相信的如煙火般綻放

你唔俾al同旁白夾定咩
sexykaren 發表於 2021-1-7 19:34

你要咁諗都冇辦法
我就覺得唔會咁夾,星1佢仲係nobody只係其中一個參賽者

教主e個名唔係佢自己改o既
係全民造星旁白君講先,之後佢d fans跟住叫
佢好似訪問講過自己都唔慣畀人叫教 ...
polarbearbear 發表於 2021-1-6 01:02

你唔俾al同旁白夾定咩

細細個已經知有呢個人? 但只出道左2年, 你意思係你識佢好耐??
GTN2 發表於 2021-1-6 15:18

連佢細個住邊畀人踢出校都知

其實唔明點解P0K1有Fans
細細個已經知有呢個人而喺我印象中佢都係6+1開
Frankiekiekie 發表於 2021-1-6 10:58

細細個已經知有呢個人? 但只出道左2年, 你意思係你識佢好耐??

可能係樣既問題  
利申 支持大佬既音樂 但對佢啲花邊新聞無乜興趣
cymusic 發表於 2021-1-6 15:00

老老實實,契仔嘅矇豬眼+長期西面都唔好樣得去邊
不過佢賣文青唱作路線就食正CM同903嘅口味
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

CM真係多契仔粉唔公平
poki食女就插佢要退團
契仔食女+講大話缺席頒獎禮,就無事 ...
gocrazy 發表於 2021-1-6 14:51
可能係樣既問題
利申 支持大佬既音樂 但對佢啲花邊新聞無乜興趣
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

CM真係多契仔粉唔公平
poki食女就插佢要退團
契仔食女+講大話缺席頒獎禮,就無事

不嬲最憎保錡,ERROR飛走佢啦
lalaland 發表於 2021-1-5 12:01

其實唔明點解P0K1有Fans
細細個已經知有呢個人而喺我印象中佢都係6+1開

至憎al , 至憎人自封教主,金獎jer係咪自封神?
sexykaren 發表於 2021-1-5 12:15

教主e個名唔係佢自己改o既
係全民造星旁白君講先,之後佢d fans跟住叫
佢好似訪問講過自己都唔慣畀人叫教主

通常趁夜闌人靜打電話去tum返對方,成功率高達9成!(經常被飛?)又不是,分手多數是因為嗌交嗌到發現價值 ...
John 發表於 2021-1-4 22:37

留畀你同未夠癲一齊爭

不嬲都對條友冇好感
快啲退隊啦條賤男
咪拖累error

Carrie接受《蘋果》訪問表示:「睇到新聞真係嬲到手都
震,即刻喊出嚟。」她不忿保錡依然講大話,透露收到幾
位網民給她的私訊,指證保錡是「偷食慣犯」,網民A:
「我住保錡嗰座,7月1(日)見到佢帶個唔似你嘅女仔返
屋企,早日move on呢個八両金吧。」聲稱是保錡的舊愛
B:「佢同緊你一齊嘅時候,仲搵咗我好多次……一直想約
我出嚟,想開房,成日講埋啲曖昧說話又話一直忘記唔到
我。到我最尾同佢講,你就唔怕畀你女友知,佢先同我講
sorry……佢仲私底下諗住媾我fd俾我識穿咗。」

網民C更提供跟保錡的對話截圖,保錡約她出來相聚,C
反問:「你唔怕你女友知?」保錡覆:「有時,有啲友誼
可能過去咗,但可能有一段時間都係重要嘅人。」亦有網
民向Carrie爆料,指沙律曾搶人老公:「我好朋友A曾經
都受過沙律搶佢老公,令到佢離婚。」
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

樓上隻黑面AK粉真係肉鳩酸,自己偶像柒,仲想spin去其他仔到,咩星咩粉,笑下 ...
gocrazy 發表於 2021-1-4 21:12

至憎al , 至憎人自封教主,金獎jer係咪自封神?

不嬲最憎保錡,ERROR飛走佢啦

肥花幾時停手? 行返正路唔好再出煲水新聞啦
FIGHT for 陳柏宇

【星島日報報道】「教主」盧瀚霆(Anson Lo)早前推出第二首個人單曲《Burn Out》,除了親自填詞及自爆被 ...
on07111 發表於 2021-1-4 20:48

竟然信咁天真?

【星島日報報道】「教主」盧瀚霆(Anson Lo)早前推出第二首個人單曲《Burn Out》,除了親自填詞及自爆被 ...

想做Anson Lo塊乳貼
乾一罐冰汽水

通常趁夜闌人靜打電話去tum返對方,成功率高達9成!(經常被飛?)又不是,分手多數是因為嗌交嗌到發現價值觀不同,性格不合真的不是藉口呢,夾不到也沒辦法。其實我很順得人,巨蟹座是好男人呀!例如我喜歡睇超級英雄或喪屍片,睇文藝片或愛情片會 ,我不敢跟另一半講呀,有次入場後真的睡 了,死罪啦,又要畀人鬧,唯有出力tum番囉!

Anson Lo好可愛!!!

鏡仔叱咤金句分享

姜濤:
我知自己實力同資歷未夠
用自己的作品
來保護自己的粉絲

金Jer:
希望更多人聽返廣東歌
音樂路上從來沒有敵人
戰友們加油

Anson Lo:
每一日都同自己講
要捉緊時間,做到幾多就做幾多
因為時間唔會等我
觀眾更加唔會等我

AK:
我等咗28年
come on hater

………………

素質高低睇講嘢就知
真係呃唔到人
我幾時都話
娛樂圈,除咗做音樂,都要學識做人
自己睇路啦某啲仔
唔好影衰埋成個團

樓上隻黑面AK粉真係肉鳩酸,自己偶像柒,仲想spin去其他仔到,咩星咩粉,笑下

記得啦 之後重去要脅啲djs收咗就一定要熱播嘛

佢點會有囡?
kenneth 發表於 2021-1-4 20:45

【星島日報報道】「教主」盧瀚霆(Anson Lo)早前推出第二首個人單曲《Burn Out》,除了親自填詞及自爆被飛經歷外,又指為了在MV中穿上貼身Sexy服裝,「老點」經理人花姐處女下海買乳貼,笑言風水輪流轉!文:彭形影 圖:鄧國良 人氣男團MIRROR成員盧瀚霆(Anson Lo)最近推出第二首個人單曲《Burn Out》,初嘗填詞滋味,希望歌迷對新歌有共鳴。他將愛情比喻為蠟燭,一方想重燃愛火,另一方卻決絕吹熄,「靈感來自中五時跟女同學的半年情,她突然發短訊給我說要分手,事前毫無徵兆,我不明所以便不斷短訊『轟炸』她,返學時又不睬我,相當無奈,我至今仍不知道被飛的原因呢,可能玩厭 ,始終Puppy Love比較兒戲,哈哈!」 「箍煲」成功率極高 問到有何「箍煲」招數?Anson Lo自認識tum人:「通常趁夜闌人靜打電話去tum返對方,成功率高達9成!(經常被飛?)又不是,分手多數是因為嗌交嗌到發現價值觀不同,性格不合真的不是藉口呢,夾不到也沒辦法。其實我很順得人,巨蟹座是好男人呀!例如我喜歡睇超級英雄或喪屍片,睇文藝片或愛情片會 ,我不敢跟另一半講呀,有次入場後真的睡 了,死罪啦,又要畀人鬧,唯有出力tum番囉!」至於擇偶條件, Anson Lo原來喜歡可愛兼嗲爆的女生,更容許另一半黐身,笑言要黐身才有戀愛的感覺。 奪去花姐「第一次」 Anson Lo表示MV走「性感 x 紳士風度」路 ,除了賣口乖指經理人花姐的偶像許光漢是「性感 x 紳士風度」最佳示範外,更自爆奪去花姐的「第一次」,他說:「因為MV造型有點Sexy,廠景又凍,惟有叫花姐幫我買乳貼啦,也是她人生中第一次買乳貼,哈哈!還記得我跟花姐於2年前在李玟的演唱會上認識,當時她是高高在上的監製,蹺埋雙手兼疑似用不屑眼神望住一班Dancers,估不到兩年後她要幫我買乳貼,可謂風水輪流轉,花姐都有今日喇,哈哈!」
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

唔知下單會唔會有bobby 女朋友們出來爆料
on07111 發表於 2021-1-4 20:37

佢點會有囡?

唔知下單會唔會有bobby 女朋友們出來爆料

條舊菜應該等呢個上位機會好耐
星勤 發表於 2021-1-4 20:08

以後一世嘅身份

條舊菜應該等呢個上位機會好耐
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

From Kingjer:

Mirror 嘅 Ian 早前緋聞一單接一單,被封「伊人收割機」,日前叱咤更被林海峰擺上枱,笑指驚有「Ian 群組」要喺負壓房開「方艙醫人音樂會」。另一邊廂,同門嘅 Error 成員保錡今日都被爆成功「食沙律」,溝掂性感女星沙律,被封「新.幸福 JJ」,不過之後峰迴路轉,竟然爆出佢同正印女友 Carrie 關係糾纏不清,正宮更指佢無講過分手,睇新聞先知「被分手」。

正宮喺 IG 發千字文,指佢睇完保錡食沙律嘅新聞後「一直無眠,我的生活就發生了翻天複(覆)地的轉變,『被分手』」佢指呢段關係一直無乜安全感,經常喺 IG 見到保錡同其他女仔 flirt,不過佢安慰自己係工作需要,而佢就指保錡喺幾星期前開始冷漠:「我挑選了一枝你喜歡的結他,準備作聖誕禮物。」最後禮物未送出,Carrie 就話被分手:「兩年來的交往,竟然換不到正面說的一句分手,是最低微的尊重也沒有。」

同保錡「正式開始」嘅女星沙律就話100%支持男友,指自己絕對唔係第三者,佢表示同保錡拍拖時,雙方都係單身,更直指唔知點解 Carrie 要咁講:「真心唔理解,女方無搵過男方溝通,都完全無聯絡。」保錡亦指同前女友已經無聯絡一段時間,回復單身後先同沙律開始

林兆波:我都係carrie條仔呀 留返沙律俾我食啦

契仔:多謝AK出嚟救我,果然係好契弟
黑面AK:多謝poki出嚟救我,下次食女叫埋我 ...
gocrazy 發表於 2021-1-4 16:10

接住出事

好似以前Mani幫英皇班低能兒抹屎忽一樣,一個接一個賴野。
風見志郎 發表於 2021-1-4 16:22

萬用金句:好天真 好傻

女神收割機
ERROR代表:保錡
MIRROR代表:Ian

花姐有排忙
PEACH 發表於 2021-1-4 14:47

好似以前Mani幫英皇班低能兒抹屎忽一樣,一個接一個賴野。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

女神收割機
ERROR代表:保錡
MIRROR代表:Ian

花姐有排忙
PEACH 發表於 2021-1-4 14:47

契仔:多謝AK出嚟救我,果然係好契弟
黑面AK:多謝poki出嚟救我,下次食女叫埋我

Poki一腳踏兩船,犯案情節嚴重,罪該萬死

POKI真係好痴線

在這畢生不滅 無極的狀態

而家興唔揾一個月就當分手