返回列表 發帖
石山街係咪Dusty Bottle 2.0
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

Jace Wiki幾時updte返邊151個冠軍
on07111 發表於 2021-1-4 23:30

可能係kkbox  + 其它平台日日榜 。。151日冠軍

其實未捧得掂 Jace 同 Oscar (其實仲有 Yan Ting)
又推4個單位出嚟係咩玩法
留啲資源幫美煎爭金好過啦

唔簽新藝人總部會cut budget, 可能係咁

網民期待已久的美男子跳唱組合P1X3L(讀音Pixel)

係唔係有咩誤會?乜有網民期待咩?唔好屈9我地喔{:1_164 ...
okadav6 發表於 2021-1-4 23:22

幫你刪咁D多咗嘅字
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

回復 4# 表妹保莉

申請新一輪保就業津貼?
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

被死老野點過名嘅人都唔會紅,死咗條心佢

lmml4 發表於 2021-1-5 18:27

Jace的聲線獨特,有當文青女神的條件,其爽朗性格亦很討人喜愛。 

譚詠麟是當年選她做主播的評判,不時過她幾招。「校長很好人,一開始他選我出來,已經叫我表現要好一點,後來跟他到台灣工作,我去做採訪,他就叫我帶多幾套衫,要執正自己,他還教我做訪問要轉換角度,因為被訪者成日講會好悶,我跟他工作時看到他不單止自己enjoy,亦會令身邊人很開心,每次見到他都好期待,可以跟他學習又有好東西吃。」

有校長提携,又有他過招指點,Jace確實很幸運。

Jace更獲校長賜花名,她說:「第一次跟校長吃飯,看到有很多食剩的東西,不想浪費就全部吃掉,他很好奇我胃口這麼大,我就輕描淡寫說有次吃了九碗飯,他即刻開live,不停叫我九碗飯,後來他去台灣介紹我時說:『你們有九把刀,我們有九碗飯!』我覺得這個名都幾親切。」

一姐詠好慘,反而完全找唔到校長贊女金迦的新聞。。。
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

Gary之前同藍校長合唱完無聲氣 一度以為佢係外援
P1X3L竟然係簽環球 以為又係大國文化

原來楊彤入環球,唔怪得 GTB 無得再做
星勤 發表於 2021-1-4 23:36

sad. 永遠懷念GTB. 啲粗口歌好正

Jace的聲線獨特,有當文青女神的條件,其爽朗性格亦很討人喜愛。 

譚詠麟是當年選她做主播的評判, ...
on07111 發表於 2021-1-5 19:24

最好校長彈下女金迦走音等女金迦拎多幾次女金先

lmml4 發表於 2021-1-5 18:27

李克勤?

AGA金咗之後
環球簽女歌手份contract終於可以寫「合約期內有機會爭到女金」 ...
mosesming 發表於 2021-1-5 11:20 AM

環球宜家時勢係輪到佢喇!!
前幾年仲係英皇霸死女金的時代,
宜家正式轉讓番去環球。

Gin Lee如果唔走, 一定有一年捧佢首奪女金!!
正式榮升倪貴妃

太平公主

最好校長彈下女金迦走音等女金迦拎多幾次女金先
sexykaren 發表於 2021-1-5 09:28 PM

以香港頒獎禮的保守
海貴妃如果21年正正常常做番果D野,
要Keep多一年女金都唔係難事
太平公主

如果佢真係咁想捧新人,
唔該比多D好歌人唱,
宜家香港個市場仲係適宜K歌、大氣歌..
同埋近年真係少左好多K歌情歌,
自從容妃被廢之後..

宜家D歌手都興做「自己中意的音樂」

紅左先行偏門/個性啦~~
A&R要做好D呀!!!
太平公主

on07111 發表於 2021-1-5 07:24 PM

冇啦, 海貴妃所以今年米有得升職囉
陳貴人應該做貴人好耐先上多一級
太平公主

on07111 發表於 2021-1-5 19:24

3條友真係嚇親人..
得mike似有機會跑出

Yan Ting走硬啦。
I talk a lot of BS.

期待石山街

係咪打飛機文嚟
可能係kkbox  + 其它平台日日榜 。。151日冠軍
xteve 發表於 2021-1-5 14:28

可能計埋 CM 啲會員榜

捧得幾多件啊環球
前年四個單位:Dusty Bottle解散/one promise仲做唔起/
OSCAR TAO超難聽就算數 ...
stephybest 發表於 2021-1-5 01:27

環球做新人真係.....唔好啦慘死例子:Yan Ting/ 麥家瑜/ Dusty Bottle
半死:One Promise

最興就係捧捧下唔捧...
好心做好One Promise/ Dusty Bottle 先啦   

P1X3L 真係好騎呢
免費巴外其他兩個好唔掂..

原來楊彤入環球,唔怪得 GTB 無得再做
星勤 發表於 2021-1-4 23:36

人地都冇話冇得再做

石山街係咪Dusty Bottle 2.0
cymusic 發表於 2021-1-5 14:24

唔係,石山街會電子同pop少少

人地都冇話冇得再做
Thomas 發表於 2021-1-6 10:21

上次 GTB 開 show 咪講左…
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

Dusty Bottle好慘

上次 GTB 開 show 咪講左…
星勤 發表於 2021-1-6 15:08

Let's see

以香港頒獎禮的保守
海貴妃如果21年正正常常做番果D野,
要Keep多一年女金都唔係難事 ...
jaytang 發表於 2021-1-5 23:11

海皇妃食住謝妃被廢keep住勢唔難

01月04日(一)

張相影到AG稅貸A肥左少少

環球唱片是樂壇班霸,成功打造兩代歌神張學友及陳奕迅外,緊接的江海迦(AGA)、李幸 ...
teotfw 發表於 2021-1-4 22:51

新歌Marco個look樣衰到...