返回列表 發帖

環球力捧新血!P1X3L Mike Gary石山街樂壇起風雲

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0104_00862_001.html
01月04日(一)

環球唱片是樂壇班霸,成功打造兩代歌神張學友及陳奕迅外,緊接的江海迦(AGA)、李幸倪(Gin Lee)陸續踏上天后之路。雖去年唱片界因疫情停擺,但環球逆市而行,新銳歌手陳凱詠的派台歌《隔離》及合唱版,長期霸佔各大音樂平台榜首,共獲151個冠軍,《隔離》MV點擊更超過200萬,環球今年再力推4組新人,分別為Mike、P1X3L、石山街及Gary,重新推動樂壇齒輪!

環球打造過兩代歌神張學友同陳奕迅!

AGA(左)同Gin Lee踏上天后之路。

陳凱詠首《隔離》夠晒強勢!

網民期待已久的美男子跳唱組合P1X3L(讀音Pixel),成員吳啟洋(Phoebus)、葉振弘(Marco)及歐鎮灝(George),平均年齡僅22歲,出身自ViuTV的真人選秀節目《全民造星II》,其中勇奪冠軍寶座的Phoebus,一夜成名後火速上位,近日更以師兄身份亮相《全民造星III》總決賽,擔任嘉賓又唱又跳炒熱現場氣氛,令網民眼前一亮!

P1X3L唱得又跳得!

P1X3L加盟環球大家庭前憑陽光男孩形象已被知名運動品牌簽下代言合約,為3子出道打下強心針!首支派台歌《Braceless》以強烈視覺觀感大膽呈現活出自我境界,宣揚不應被世人的固定審美尺度框死,也許別人眼中的缺點,正是自身的優點。

27歲的曾比特(Mike)擁有別樹一格的爆炸頭,從小喜歡唱歌,但卻敗於「外貌協會」,但他沒有放棄追夢初心,前年參加《造星II》,即使最終十強止步,但因其獨特聲線及毋庸置疑的唱功,獲導師、音樂人Eric Kwok(郭偉亮)賞識,力證「唱得漂亮比長得漂亮」緊要,引薦入環球,力捧做新一代悲情歌王代表!他首支主打歌《我不如》,由Eric Kwok親自作曲和監製、出爐「叱咤樂壇填詞人大獎」得主林若寧填詞,度身訂造的歌詞正是其寫照︰「我不如一個人,我卑微像一片塵,污染人,毀了人,糟蹋人,只惹人痛恨」。

Mike絕對係唱得之人!

而趙浚承(Gary)一個既熟悉又陌生的名字與面孔,曾經是男團Square出身的Gary,更深得樂壇校長譚詠麟器重,曾被阿倫安排在演唱會中擔任嘉賓,踏入新一年決定從新出發。為了再戰樂壇,他花了一年時間秘密練肌,轉走韓國熟男Oppa路線。他的歌曲《My World》由舒文監製兼作詞,配上慢板旋律,營造一種浪漫淒美的氛圍,他指出歌曲想帶出一段簡單純潔,會為了對方不計付出,努力成為更好的人。

Gary十足韓仔!

至於組合石山街由Marstn與Yeung Tung組成,這一男一女分別是獨立音樂人,原本各不相識,卻因社交平台由網友變成朋友。直至有次因男方要借用器材,就造就了他們在石山街首次見面,最後更一同出道。2人歌聲充滿個性之餘又帶點型格和隨性,首支派台歌《暗戀家》由他們一手包辦,使用電子音樂的元素,歌詞就與著名詩人卞之琳的作品《斷章》有相同概念,每個人都可能只是別人的「裝飾」而已,帶出做配角的浪漫。

組合石山街都係新勢力!

環球喺唔喺有病吖
又打算大包圍來捧人
上年四個單位都未搞掂
今年又整多四件
真係無眼睇

151個冠軍

舒文作詞

我不如係咪我本人D Frd

環球真係好鍾意攬炒
08年Eva,Keeva,Jin同Mr.,邊個做到天王天后?
上年定前年果4組又係咁
想點?霸人頭?

自從環球推出咗強勁唱功實力派女新人麥家瑜之後,我再也不相信環球的文案了

仲有Yan Ting初出道張"騙照"
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

網民期待已久的美男子跳唱組合P1X3L(讀音Pixel)

係唔係有咩誤會?乜有網民期待咩?唔好屈9我地喔
我就是我!

下年咁多新人?
希望edan可以突出重圍
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

俾返dusty bottle我先講啦

網民期待已久的美男子跳唱組合P1X3L(讀音Pixel)

係唔係有咩誤會?乜有網民期待咩?唔好屈9我地喔{:1_164 ...
okadav6 發表於 2021-1-4 23:22

與香煙
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

環球而家就係買大細 四中一都ok

頂,gin lee邊忽係天后
gary巨胸

151個冠軍

舒文作詞
Yan 發表於 2021-1-4 23:11

Jace Wiki幾時updte返邊151個冠軍
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

自從環球推出咗強勁唱功實力派女新人麥家瑜之後,我再也不相信環球的文案了

仲有Yan Ting初出道張 ...
on07111 發表於 2021-1-4 23:22

仲有09年假文案廢妃kay感受新天后氣勢7字

原來楊彤入環球,唔怪得 GTB 無得再做
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

邊忽美男子啊

環球喺唔喺有病吖
又打算大包圍來捧人
上年四個單位都未搞掂
今年又整多四件
真係無眼睇 ...
sunshine 發表於 2021-1-4 22:57

前年啦
Jace同one promise成績ok

原來楊彤入環球,唔怪得 GTB 無得再做
星勤 發表於 2021-1-4 23:36

會想簽埋serrini?

又喺四組新人......
最期待係石山街
反而覺得最伏似係Gary.....
2001 Cantopop Journey Week 51
1.怪我只敢做好人 2.一了百了 3.正義病患者

簽楊彤唔簽MAMI 都總算係好事 (?)

詠謙又然
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

Oscar 呢?
Harvard都不可教導

邊個黎???

希望21年tma會正式派廣東歌出道

然後拎金!

趙浚承同譚伯合唱過,睇嚟兇多吉少
最愛林家謙❤️

我不如 明白甚麼都總有限期

捧得幾多件啊環球
前年四個單位:Dusty Bottle解散/one promise仲做唔起/
OSCAR TAO超難聽就算數…
得隔離天后跑出左
係咪諗住1推4 邊件第二年跑出就棄其餘3個

趙浚承同譚伯合唱過,睇嚟兇多吉少
路易 發表於 2021-1-5 01:08

好像gin咁嘅地位咪算好

GARY 其實好靚仔

唔係好相信呢個報導出自東網
【This is MC】澳門見

緊接的江海迦(AGA)、李幸倪(Gin Lee)陸續踏上天后之路

暗示今年Gin Lee女金

Dusty bottle so poor
趙浚承可以一戰

應該得Mike會跑出
其餘可以收檔

免費巴嗰隊好騎呢
Gary被燈應該冇運行

緊接的江海迦(AGA)、李幸倪(Gin Lee)陸續踏上天后之路

暗示今年Gin Lee女金 ...
ifeinano 發表於 2021-1-5 08:40

暗示今年Gin Lee 過檔星夢
大灣區最女

支持新血,成績應該會好過gin Lee

環球搞組合
我估錯這個世界得到教訓

暗示今年Gin Lee女金 ...
ifeinano 發表於 2021-1-5 08:40

係暗示gin係天后
唔使用女金去證明佢嘅實力鳥

wow wtf

AGA金咗之後
環球簽女歌手份contract終於可以寫「合約期內有機會爭到女金」
DM多仔多到覆唔哂

依家先發現原來Gary既前隊友上個星期去左cctvb選衝上雲霄......
我就是我!

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

gary is okay

P1X3L扮BIG BANG嗎?
Gary晒肌睇書係想點
MIKE好似最穩陣
石山街903可能buy

捧咁多新人,咁Gin 仲有鬼資源呀?
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

美男子跳唱組合P1X3L......真係?
我對眼係唔係有事

Marco 個樣.....
再將我相信的如煙火般綻放

Marco 個樣.....
kaman921 發表於 2021-1-5 12:41

本身唔靚仔 但最大問題係個髮型 成個傻仔=.=

為左三隻無人氣0觀眾緣廢契滅左DB會唔會係環球唱片創立以黎最大錯誤

憤怒芝娃娃唔唱得唔跳得唔睇得

與香煙
John 發表於 2021-1-4 23:25

一早出同gin lee合唱,gin lee今年咪唔使食白果lol
會好似2006年楊千樺有半個獎

新一代悲情歌王 Mike 曾比特
個性三人跳唱組合 P1X3L
型格獨立雙人組合 石山街
從新出發尋音樂夢 Gary 趙浚承