返回列表 發帖
咪癲啦
henhenhen 發表於 2021-1-5 23:21

係囉 要入13年就唔使走

小氣到
WZA111 發表於 2021-1-6 01:10

使唔使咁呀?想話邊個業餘吖?
林嘉欣古天樂呢堆佢臨時邀返蒞扮演角色嘅人好頂尖咩?
我呸!

其實佢都幾辣火頭, 以前就同夏森美合久必分, 拍劇又同鄭嘉穎不和, 同Juno合作幾年又關係麻麻,
去到邊辣到邊 ...
~蛋撻~ 發表於 2021-1-6 00:54

佢18年勁到2.5首歌fight低gin添!
雖然我中意侘寂多d

點樣2.5首歌?
kayzzz 發表於 2021-1-6 01:18

唔計沐春風同年中無上嗰首電影港版主題曲
就人妻同浴室女人加半首男人咪2.5首囉

the album 某啲歌單獨聽係好聽既 但唔係麥生功勞囉
成個故事越拖越長走火入魔 仲學人講質素同專業
...
mamakin 發表於 2021-1-6 01:23

佢真係癲咗!!!激氣吖!!!
原來兩屆女金唔頂尖!?
我等睇佢聽日就澄清話句嘢純預告新企劃
無針對仼何人

但真心收啦
以前黎明都無講過啲咁難聽嘅賤格說話畀衛蘭/千嬅la
No wonder人哋係天王
而juno?

點解唔計沐春風既?
kayzzz 發表於 2021-1-6 01:25

太遲派 對ap無乜影響

一日未有進一步消息都唔敢諗太多
走數天后唔係浪得虛名  ...
樂遊 發表於 2021-1-6 01:30

驚佢無人督促會又懶返
三生同只想睇怕應該無mv lu
雖然嗰種"藝術"mv應該無乜人恨
但唱k要有MV至有得唱

我都唔太樂觀

**** 本內容被作者隱藏 ****

Goodest logic bye~~~
(一個男人) 一個女人 和浴室 6.5  ...
kayzzz 發表於 2021-1-6 01:34

下? 你好想kay封咪咩?
佢唱得咁好唔唱會唔會嘥咗啲?

你咋
kayzzz 發表於 2021-1-6 01:41

咪係!我要返有平民天后之稱嘅kay

本人言論可能或者只代表本人立場

但《數愛》要出返thx
HOTMAN 發表於 2021-1-6 01:43

我要講wish
希望佢以後唔再出合輯
而大碟就長出長有

琪琪做野或唔做野都有人搵到位攻擊佢架啦 所謂驚影響聲譽果d都好閒 ...
kayzzz 發表於 2021-1-6 01:41

我諗關鍵在於完全攻擊唔到
佢形像又得 即使藍奕邦屈佢同傳媒夾都不攻自破
反疫苗風氣嚮社會亦蔚然成風
Kay永遠簡短一次回應甚至不回應問題
以不變應萬變嘅態度贏到全香港支持

回復 74# 洗衣王國130

公道
不過kay係有性格嘅人大家都知
同時點解佢可以咁受歡迎
都因為唔會輕易隨波逐流嘅不屈個性
再講juno都有新拍檔
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

謝安琪同Juno各行各路
更新時間 (HKT): 2021.01.05 02:00

■謝安琪兩個月前曾與Juno出新歌,但相信已是兩人最後合作。

謝安琪(Kay)於2017年簽約麥浚龍(Juno)旗下的幻國文化娛樂,昨日有網民發現謝安琪已修改Ig的工作聯絡資料,她所填的聯絡人電話是其近身助手,據悉謝安琪已離開Juno的幻國文化娛樂。

其實過去已傳出謝安琪跟Juno不和的消息,但遭她否認。對於最近兩、三個月有不少兩人不和傳言,她一直採取不回應的態度,又表示跟Juno是有偈傾,但工作以外話題則沒有,對於合約問題,她曾回應:「呢啲交畀公司同經理人公司作正式啲交代。」她曾表示新開的Ig賬戶只是分享生活,不是部署工作。有fans留言指:「Kay終於釋放,佢終於離開Juno幻國,唔知佢會唔會再做返屋企喺雞蛋嗰面嘅謝安琪呢!」

琪琪係咪飲恨最女五強都無要一月就髮力吸fans
Frankiekiekie 發表於 2021-1-6 11:08

可能好得閑
所以留乜言都手動覆

希望簽間上得TBB嘅公司出返首hit到嘅歌 都想謝安琪拎返次最受歡迎女歌星圓滿下 ...
kyx163 發表於 2021-1-6 12:34

上咗viu先啦
寧買當頭起嘛

簽viutv有冇機
panjunchisa 發表於 2021-1-6 10:51

想佢直接做chillclub主持一兩季
我哋就好有耳福

想開心死姜B
on07111 發表於 2021-1-6 12:41

佢都中意kay咁有taste㗎?

其實導火線係咪琪琪提早公開唱三生一吻
mamakin 發表於 2021-1-6 12:50

好無聊嘅理由

藍生又無端端提起14年個件事
麥生宜家又單單打打
Kay 同佢地有仇咩
kaman921 發表於 2021-1-6 13:02

藍生個指控係假
嗰日唔係記者影到佢
係路人影擺咗上高登之後記者先拎去報
佢哋好似真係好憎kay
可能啲幕後錫佢啩
鬼叫佢咁有天分?求其唱都好好聽
最緊要係捉到歌嘅神髓

The Album 個故事一拖再拖, 又長又冗,
仲要喺呢三年裡面都要一直都要做浦銘心 (無論歌曲又好, 現實又好),
...
Pure. 發表於 2021-1-6 19:00

唉!人工包咗

真粉點會講得出kay同間間公司都不和
chanching 發表於 2021-1-6 20:11

又啱
Kay係被傳同啲人不和啫
真正浮晒上水面嘅唔多

呢個絕對同意

成個project虎頭蛇尾
最後抽起曬啲錄咗嘅歌,歲數歌又無埋
本身又話個故仔係講董浦兩 ...
Lewis 發表於 2021-1-6 22:44

而且最後隻碟有好多歌都無佢哋好睇重嘅mv
相信大家記得起初一個女人和浴室話佢煲煙啲新聞炒足幾日
夠晒話題性

仲要話特登
帥小寶` 發表於 2021-1-7 00:24

不負責任嘅男人
Kenneth超鄙視!

而Juno亦寫下:「完成了今天工作的首天部份。質感質素這回事,還是與專業頂尖的合作好。」被外界指是語帶雙 ...
我等我在 發表於 2021-1-7 07:07

係囉 一望到就好嬲

Kay isn’t me mo la mo la.
蒲銘心壽終正寢 希望Kay可以返來
黃家正 發表於 2021-1-7 09:54

Kay: Kay is me

有個叫light white studio 既新ig 開左

唔知關唔關事?
kayzzz 發表於 2021-1-7 18:12

打對台咁話