返回列表 發帖
洗會員仲有咩好講
kaman921 發表於 2021-1-6 00:40

要講 之前講過啦 我之前已經話Kay 應該想走㗎啦
      不過 以為佢哋可以好嚟好去 點知搞成咁
          講真 今次Kay 有少少責任 ,如果佢接工作上肯配合公司指示多一啲
                 幫幻國賺到一大舊錢 或者唔會咁收場 又可以三連女金

其實Juno都知要有Kay先賣到碟,所以臨出碟前都要擺返三生一吻上串流平台,否則佢可能完全唔俾Kay出嚟。
...
Serendipity 發表於 2021-1-6 11:53

唔係咁囉 根本同續約無關 因為雙方一早有共識 就係2021年唔合作落去
      Kay 簽咗五年 當三年死兩年生 剩返生約 照道理 幻國有優先權 執行埋餘下一年
         一般情況 如果是單一方唔想繼續落去 係要好早 例如至少半年或一年前書面通知對方
             所以 一定唔係 臨尾 四個月 先話 唔續囉 ! 我估係中間就工作安排上真係不和。
                而且 你覺得Kay 唔會預早探路 去其他公司 ? 如果佢話未有動向 我擔心佢仲未有公司要

回復  洗衣王國130

公道
不過kay係有性格嘅人大家都知
同時點解佢可以咁受歡迎
都因為唔會輕易隨波逐 ...
kenneth 發表於 2021-1-6 06:11

其實 Kay 真係每次轉公司都搞得不愉快 佢性太倔強 有時唔分莊閑
        或者 過去三年 佢忍Juno 忍咗好耐 橫掂唔再合作 唔再忍佢 搞成咁

Kay點都係莊啦 養起你成team人
henhenhen 發表於 2021-1-6 18:52

關我咩事 我又唔係幻國的人 我依然係Kay 粉 依然支持Kay
         你睇返前年kinm post 我狂閙Juno 逼Kay 唱佢自己歌
             又唔唱雞蛋 家明 我都好憎Juno 特登唔派 三生一吻 斷女金
                但一樣還一樣 Kay 咁大個人 係工作倫理上 處理唔夠成熟
                   你估其他公司唔棹忌? 關淑怡已經係人版你睇 我以事論事
                      我絕對企Kay 果邊唔會企幻國果邊

你咁講好似唔太啱邏輯,如果如你所指幻國有優先權,真不和的話佢邊有咁快可以回復自由身,唔通反面仲可以 ...
Serendipity 發表於 2021-1-6 19:34

你留意返 係三生一吻未hold 住唔派之前 上年五、六月我已經估Kay 2021 唔再同幻國合作
        Kay 探路 你估行內無人知無人傳 ? Juno 都應該知啦
           或者咁講 Kay 可能一早通知 Juno 唔再執行生約
              Juno 仲想令Kay 改變主意 但去到九月尾都挽留唔到
                我唔排除呢個可能 但我覺得更真實 係 J&K 兩人合作得不愉快
                   大家都覺得早啲完約 早啲唔使眼.冤 但juno 又玩小氣

你上年估啲乜好似唔關事  
我只係想指出佢哋有冇不和都唔會令佢突然完約,從下半年嘅處理明顯係唔 ...
Serendipity 發表於 2021-1-6 20:24

我意思 係 Juno 唔會 一直以為 真係留到Kay 呀 ? 而且Kay 會去其他公司傾 探路 Juno 一早收到風啦
    所以唔存在九月尾唔續約就反面呢一點 而係中間過程 大家撕破臉 鬧反 先停曬 唔派三生一吻

三年都出唔到隻個人大碟 我係kay既話就真係覺得不愉快
kayzzz 發表於 2021-1-6 20:11

如果 佢肯繼續留幻國 咪有得出solo

真粉點會講得出kay同間間公司都不和
chanching 發表於 2021-1-6 20:11

咁記錄上係咁 我都以為佢哋可以好嚟好去
        其實 佢同Juno 不和 都預咗 兩個都咁有性格
            咁Juno

偽粉呀  想知你睇邊個記錄
建議你睇下 #137
chanching 發表於 2021-1-6 20:36

又知佢幾時完約    可以係一早完左約,但琪琪依然有義氣幫手宣傳

澄清琪琪無成日反面 (copy from lihkg)
第一間Avex 純粹幫手發行唱片 之後摺埋先簽第二間 15年叱咤更加有多謝

Re : 呢個係岩

第二間 環球(新藝寶) 分手原因因為當時經理人夏森美同環球炒大鑊 kay果陣都話唔想走 最好2邊坐低傾掂佢 果陣環球已經想幫kay簽埋經理人約 只係kay最後揀左夏森美 kay係15年叱咤仲有多謝過環球當時幫佢造到咁多成績出黎

Re : 唔好咩都賴落sammy , Kay 一啲話事權都無?

第三間 星煥 當時星煥成間轉去tvb做星夢 仲要一定要簽埋經理人約 即要飛起夏森美 環球果陣已經揀左跟夏森美 仲點過檔去tvb呢

Re : 係 仲漏咗金牌大風 聽講出完 個張國語碟 大家都和平完約

第四間 邁亞 冇乜特別 自己有份投資既發行唱片公司 16年完左就打算收山唔做 間公司後期仲摺埋
只於夏森美同周博賢既關係 上年入行15年 專登出post多謝佢地 跟本冇反過面

Re : 呢個好特別 其實 Kay 飛起夏森美 但 夏森美 自己有問題 但end up 係不和平分手 只係無擺上枱姐

其實正常人類去做三年一個不知所云嘅on9 中二病角色都會不快
個故仔on9 到去到上年真係WFC 無人想理
其實未 ...
ricnature 發表於 2021-1-6 20:46

岩 ! 只係覺得Kay 可以處理得圓滑 起碼等三生一吻派左台先同大導演反面都未遲姐