返回列表 發帖
今年女三甲??
kk8733 發表於 2021-1-8 00:01

有幾多彈藥先? 希望直上女金
秉承cm精神 推廣好音樂

kay isn't me fans拍既full version上左YouTube
musiccc 發表於 2021-1-7 23:22

好懷念
可唔可以快啲出碟(其實仲會唔會)
好想喪 LOOP 彳亍
二〇二〇年度全女班音樂流行榜頒獎典禮
至歌 東京人壽 至碟 Dear Secret 女金 謝安琪

有幾多彈藥先? 希望直上女金
kenneth 發表於 2021-1-8 00:06

今年女金似係 FI
如果女銀係美醜都幾好
可以合唱 紅綠燈(劇場版)

1月8號已經講緊女金/3甲
我在乎~~~~我在乎~~~~~

henhenhen 發表於 2021-1-8 00:26

其實好似每一年年頭都係咁
啱啱頒完獎大家會活躍多一排先

反OT:支持 多喝水

今年無左kay Joey .值得估的空間大左
不過我估上年同前年都無人估到蕾兒同大巧會拎到女銀
心可以留得低 身恐怕留不低
身份也沒憑沒據你認錯我那位

《浸浴》是咪big hit格?
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

其實好似每一年年頭都係咁  
啱啱頒完獎大家會活躍多一排先

反OT:支持 多喝水  ...
616.1314 發表於 2021-1-8 00:29

多喝水至尊?

HOTMAN 發表於 2021-1-8 00:40

如果無參加造星應該hit唔起 但依家應該hit硬
仲要喺IG話自己今年勁多plug
當堂為黃妍既生存空間灰左

Mag 洗澡 >>>>> Mischa 浸浴
後者錄音vocal唔掂

HOTMAN 發表於 2021-1-8 00:40

MV 真 靚
如出走 身處死角 逃不走 走遍低處 無出口 只有這傷口

Mag 洗澡 >>>>> Mischa 浸浴
後者錄音vocal唔掂
Nathan 發表於 2021-1-8 00:46

vocal錄得好保守 希望會有一個band Version

想問溫翰文Raymond係咪一個好勁既作曲人
可以期待一下佢嗎

兩個人氣都趺左好多
帥小寶` 發表於 2021-1-7 23:09

陳柏宇已經被唾棄, 明明前幾年先至推到拎最喜愛,
gin lee 過多一兩年冇獎拎都會變陳柏宇2.0

以往唔會討論
因為1月1日已經知男女金係邊個

以往唔會討論
PEACH 發表於 8/1/2021 00:54
TRUE
雖然而家都有少少眉目
但始終都停留喺_UP 階段
騎呢得嚟唔好睇呢個緊要。
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 4 (23/1/2021)

1. 無名指的勇氣 - 林欣彤    2. 我不如 - 曾比特   3. 冰原 - 應智越   4. 樂壇已死 - 吳林峰   5. 明年見 - ONE PROMISE

當堂為黃妍既生存空間灰左 ...
kevin2011 發表於 2021-1-8 00:43

有點智慧都會捧mischa啦?人地當紅
黃妍完全六七線歌手
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

以往唔會討論
PEACH 發表於 2021-1-8 00:54

今年唔會環球再拎女金。。

陳柏宇已經被唾棄, 明明前幾年先至推到拎最喜愛,
gin lee 過多一兩年冇獎拎都會變陳柏宇2.0 ...
people 發表於 2021-1-8 00:53

我又唔覺得會 BOR
GIN LEE 今年白果都好多人替佢唔抵
JASON 就係呢幾年 Flop 咗但 903 繼續梗硬播到佢有獎 令到某啲人不滿
(喇喇喇利申翻先,我好少聽男歌手,唔係反 JASON)
所以覺得好難將佢兩個擺埋一齊講

黃妍完全六七線歌手
cathay1996 發表於 2021-1-8 01:00

Sony明顯有晒計劃要放棄黃妍啦 好地地捧緊cath點會鼓勵mischa參加造星呢 呢樣野已經做到好出
啱啱個live已經講埋再將隻碟押後到暑假
如果mischa呢plug反應超好我估佢隻碟會無埋
留返啲錢幫Mischa出ep

Sony明顯有晒計劃要放棄黃妍啦 好地地捧緊cath點會鼓勵mischa參加造星呢 呢樣野已經做到好出
啱啱個live已 ...
kevin2011 發表於 2021-1-8 01:11

站在唱片公司立場,都可以理解

啱啱個live已 ...
kevin2011 發表於 2021-1-8 01:11

可能下屆造星輪到 Cath 呢   (9up)

可能下屆造星輪到 Cath 呢   (9up)
616.1314 發表於 2021-1-8 01:16

佢濫竽充數... 佢玩造星應該入唔到正賽圈
講跳仲差過mi 咪玩啦

可能下屆造星輪到 Cath 呢   (9up)
616.1314 發表於 2021-1-8 01:16

又唔唱得又唔跳得 直接三盞紅燈

又唔唱得又唔跳得 直接三盞紅燈
小伙子. 發表於 2021-1-8 01:19

我既世界係彩色 無戰爭好和平既世界

黃妍完全六七線歌手
cathay1996 發表於 2021-1-8 01:00

點可能!?佢ap計係上年女銅wo
未崩壞首歌唱到街知巷聞

未崩壞首歌唱到街知巷聞
kenneth 發表於 2021-1-8 01:30

谷live搞果個年度投票 呢首歌既得票率0.3%
點樣街知巷聞法
唔想承認都要認佢今年好係一個弱勢位
碟就當照出 但原定主打變晒sidetrack都唔奇

未崩壞首歌唱到街知巷聞
kenneth 發表於 2021-1-8 01:30

街知巷聞? 你觀察條街只有兩個人住嗎

回復 228# cathay1996

你咪試下去廣播道問下是但一個人有無聽黃妍首未崩壞囉

回復  cathay1996

你咪試下去廣播道問下是但一個人有無聽黃妍首未崩壞囉 ...
kenneth 發表於 2021-1-8 02:13

原來街知巷聞指廣播道 果然小學沒畢業

原來街知巷聞指廣播道 果然小學沒畢業
cathay1996 發表於 2021-1-8 02:15

... 咁你要點先認證係街知巷聞?
係咪一定要全世界都聽過 好似bad Romance咁先叫hit?

... 咁你要點先認證係街知巷聞?
係咪一定要全世界都聽過 好似bad Romance咁先叫hit? ...
kenneth 發表於 2021-1-8 02:17

好多謝你咁幫一個即將凋零既女仔講野
但其實又真係未算有你講果種hit既程度
長期聽電台果班就應該大部分知有呢首歌
出左呢個框框就抆啲吧

長期聽電台果班就應該 ...
kevin2011 發表於 2021-1-8 02:20

咁我的確覺得係hit過2人份先

長期聽電台果班就應該 ...
kevin2011 發表於 2021-1-8 02:20

唔使講廣播道
齋係嚮cm我都覺得首歌知名度好高
基本上估算個個都識唱就好合理

KKBOX本地單曲週榜@2021/01/08
RK  LW Songs         Singers
01 08 一人之境        林家謙
02 Re 蒙著嘴說愛你      姜濤
03 06 銀河修理員       Dear Jane
04 05 時光倒流一句話     林家謙
05 04 隔離(合)       陳凱詠 / 林家謙
06 03 是但求其愛       陳奕迅
07 01 哭牆          谷婭溦
08 14 呼吸有害        莫文蔚
09 02 未開始已經結束     Dear Jane
10 13 下一位前度       林家謙

評分人數

01 08 一人之境         ...
lu12 發表於 2021-1-8 07:33
謙B CLS
Top 10 有3.5首
竟然再上到no.1
KU Cantopop Chart Week 3
1. 開燈.熄燈(熄燈版) - Gin Lee
2. 非理想愛人 - Pandora
3. Lay On My Shoulder - The Hertz / Yukilovey

JOOX本地熱播榜@2021/01/08
01 01 是但求其愛       陳奕迅
02 03 哭牆          谷婭溦
03 06 逆流直上        謝東閔 / 戴祖儀
04 05 神隊友         盧瀚霆
05 02 東京人壽        容祖兒
06 04 未開始已經結束     Dear Jane
07 09 愛情事         連詩雅
08 08 時間的初衷       周國賢 / ToNick
09 11 My Only One       鄭中基
10 07 窮小子         洪嘉豪

評分人數

謙B CLS
Top 10 有3.5首
竟然再上到no.1
KU5249 發表於 2021-1-8 07:34

Spotify個top50HK呢幾日家謙幾首歌都係keep住同時霸晒第一二三五位,佢真係好受喜愛。
之前次次點入呢個chart見到前10多數都係外語歌都會好失望,令我懷疑聽廣東歌既人係咪冇用spotify,定係廣東歌已經咁不濟。

Happy for him.
任何密友任何伴侶和諧互斗投緣互信尊敬退縮生疏掛心忽近又遠跟世態搖擺

今年無左kay Joey .值得估的空間大左
不過我估上年同前年都無人估到蕾兒同大巧會拎到女銀 ...
on07111 發表於 2021-1-8 00:36

幾時話無咗祖兒啊,人地仲有兩首錄好,大碟都仲未出。
明年保了壽命  誰說一定  有伴侶與東京

期待俏郎君高位上榜
KU Cantopop Chart Week 3
1. 開燈.熄燈(熄燈版) - Gin Lee
2. 非理想愛人 - Pandora
3. Lay On My Shoulder - The Hertz / Yukilovey

洪嘉豪第2周就爆上第2
爆冷

01 08 一人之境         ...
lu12 發表於 2021-1-8 07:33

最歌五強放題
心可以留得低 身恐怕留不低
身份也沒憑沒據你認錯我那位

Spotify個top50HK呢幾日家謙幾首歌都係keep住同時霸晒第一二三五位,佢真係好受喜愛。
之前次次點入 ...
elky 發表於 2021-1-8 07:50

聽多d外語歌=/=廣東歌唔掂呀

同埋Spotify本身就多d外語人士用
我被遺落在寬廣的 銀河~~

洪嘉豪第2周就爆上第2
爆冷
water:) 發表於 2021-1-8 08:14

今年華納都唔會谷佢
好心903播多幾個星期 等多d人聽下
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

當堂為黃妍既生存空間灰左 ...
kevin2011 發表於 2021-1-8 00:43

叫人估下幾多plug 最少都3/4 plug 啦?sony 今年應該全力推佢
[url]https://www.facebook.com/peanutstv[/url]

食住花生睇電視

今年年頭勁熱鬧勁多新歌
[url]https://www.facebook.com/peanutstv[/url]

食住花生睇電視

今年華納都唔會谷佢
好心903播多幾個星期 等多d人聽下
speedman 發表於 2021-1-8 09:20

要準備讓路比fi

食住花生睇電視

係咪得我一個覺得黃妍好似阿Sa
人大了珍惜今次不可有下次

要準備讓路比fi
pkl 發表於 2021-1-8 09:33

咪玩啦,唱成咁。
唔可以用番《funny girl》《F Debut》個少女唱腔嘅。
美貨=美i>美彤>>>>>>>>>>>>美長
明年保了壽命  誰說一定  有伴侶與東京

最歌五強放題
on07111 發表於 2021-1-8 08:27

正式開始13        my only one 21