返回列表 發帖
係咪得我一個覺得黃妍好似阿Sa
alexleung 發表於 2021-1-8 09:49

我都覺
逼我共同快樂 若我未崇拜你便來詆毀我
將我敘述成 「對你太冷漠」

有,仲有李靖筠唱法似梁詠琪
明年保了壽命  誰說一定  有伴侶與東京

但gill靚葉巧琳好多
秉承cm精神 推廣好音樂

叫人估下幾多plug 最少都3/4 plug 啦?sony 今年應該全力推佢
pkl 發表於 2021-1-8 09:31

其實一碟得兩plug勁
謝安琪(獨唱)陳柏宇gin有版你哋睇
係aga唔同啲 - 全部都係冠軍歌(有聲post)

其實一碟得兩plug勁
係aga唔同啲 - 全部都係冠軍歌(有聲post) ...
kenneth 發表於 2021-1-8 10:08

3首歌都咁大聲嗌全部

呢句應該留番係一年10plug 嘅年代
47. Bring Him Home
2021Week05
2020Summary

睇聖荷西以為主角係一姐妍
47. Bring Him Home
2021Week05
2020Summary

曾比特 造型係咪想扮 The Weeknd?
btw 我覺得佢把聲好似立立,歌路暫時感覺似洪嘉豪
逼我共同快樂 若我未崇拜你便來詆毀我
將我敘述成 「對你太冷漠」

有,仲有李靖筠唱法似梁詠琪
風見志郎 發表於 2021-1-8 09:53

G Lady 把聲粗好多唱得好作狀
[url]https://www.facebook.com/peanutstv[/url]

食住花生睇電視

要準備讓路比fi
pkl 發表於 2021-1-8 09:33

其實華納不斷搵緊內地經理人,想幫fi係內地「穩定發展」
而且本身華納幫佢接洽到姐姐2,但fi自己話唔玩...
即係華納想推佢上去,fi又好似想係香港...
所以所有獎項係佢身上真係諗得太過早

咪玩啦,唱成咁。
唔可以用番《funny girl》《F Debut》個少女唱腔嘅。
美貨=美i>美彤>>>>>>>>>>>>美長 ...
風見志郎 發表於 2021-1-8 09:51

呢首有d 扭音真係唔ok...但最少題材fit返佢年紀唔洗扮少女
美彤唔知首新歌有無機會播得起?外間反應唔太差
[url]https://www.facebook.com/peanutstv[/url]

食住花生睇電視

其實一碟得兩plug勁
係aga唔同啲 - 全部都係冠軍歌(有聲post) ...
kenneth 發表於 2021-1-8 10:08

應該勁谷浸浴既...雖然我鐘意二人份既佢多d

食住花生睇電視

而且本身華納幫佢接洽到姐姐2,但fi自己話唔玩.. ...
rfv123 發表於 2021-1-8 10:17

依家咁嘅政局
除非真係好肯定番大陸好好搵
好搵到可以完全唔理香港
否則都係留港好啲
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

見到有張柏芝容祖兒仲玩咩,肯定返嚟攝個女金啦。

咁佢又有矛盾, 做到姐姐2,EVEN出一集,其實都夠不停走SHOW搵2,3年$好過佢而家成日上的2,3線綜藝
香港其實都已經開始唔SHOW佢
少女又做唔到,
中女市場比STEPHY搶哂
香港喜劇又一批新女上左來
合拍片佢又唔夠地位,犯罪現場呢的配角都走去接

咁佢又有矛盾, 做到姐姐2,EVEN出一集,其實都夠不停走SHOW搵2,3年$好過佢而家成日上的2,3線綜藝
香港其實 ...
gordon0807 發表於 2021-1-8 10:29

其實佢響大陸之前拍闔密都有知名度?不過我稔佢都想返香港
始終佢應該唔係好藍...而且大陸愈黎愈唔好做...
如果全力做大陸佢唔洗簽warner 啦

食住花生睇電視

風見志郎 發表於 2021-1-8 10:27

佢點都好過張柏芝其實warner plan 應該係
fi ->賺大陸錢
janice -> jazz,藝術路線
mag/ 豹 -> 爭獎
jude -> hea, 但e家做shiga路線?

食住花生睇電視

香港其實 ...

去viutv 拍劇,做綜藝

香港其實 ...

其實好幾間香港公司都係睇到姐1 Yumiko而家內地大紅大紫 好多知名大品牌都相繼搵佢...
所以我諗華納都係出於咁咪俾fi博一博
點知佢話唔想玩

你唔好亂講啦
Fi本身份約已經簽埋北京華納,大陸有人會安排接job
佢前排先返咗去幾個月,所以唔存在不斷搵緊內地經理人
至於姐姐2,以我所知係臨錄影前芒果台壓價,北京華納就reject咗
然後Fi就返咗香港
AGA vs Gin 的時代來了

jude -> hea, 但e家做shiga路線?
pkl 發表於 2021-1-8 10:34

美廁點解會flop成咁,以前隨便出首MK罐頭youtube都輕鬆破百萬,家下都唔夠hana10份1入屋。

你唔好亂講啦
Fi本身份約已經簽埋北京華納,大陸有人會安排接job
佢前排先返咗去幾個月,所以唔存在不斷 ...
fifty1205 發表於 2021-1-8 11:00

內地接長SHOW唔係唱片公司就可以做到,係要靠中間內地經理人先得(係冰冰事件後既條文)
而家FI接到既SHOW都係每次合約式,即係得一集咁錄
你要諗下點解要香港華納出手搵內地經理人,而唔係北京華納做....
至於姐姐2,我可以好肯定同你講,係FI話唔做

內地接長SHOW唔係唱片公司就可以做到,係要靠中間內地經理人先得(係冰冰事件後既條文)
而家FI接到既SHOW ...
rfv123 發表於 2021-1-8 11:15

北京華納咁大冇經理人?依家有邊間唱片公司無做埋經理人公司
AGA vs Gin 的時代來了

見到有張柏芝容祖兒,只張柏芝都已經未開始錄就已經旺左個勢做到好勁
如果佢只去到一集,都夠哂名氣
睇下 YUMIKO,而家仲狂搵$

北京華納咁大冇經理人?依家有邊間唱片公司無做埋經理人公司 ...
fifty1205 發表於 2021-1-8 11:19

有,但重點係點解會係香港華納出手幫佢搵?而唔係北京安排一個經理人俾FI有冇諗過呢個問題?

見到有張柏芝容祖兒,只張柏芝都已經未開始錄就已經旺左個勢做到好勁
如果佢只去到一集,都夠哂名氣
睇下 Y ...
gordon0807 發表於 2021-1-8 11:23

網傳第一次公演佢人氣第三,祖第四。
唔洗睇Yumi啦,睇Angela就知啦,101已經夠食好幾年。

洪嘉豪第2周就爆上第2
爆冷
water:) 發表於 2021-1-8 08:14

仲以為崩壞妍死位
呢首都冠係咪真.三甲

3首歌都咁大聲嗌全部

呢句應該留番係一年10plug 嘅年代
b01091018 發表於 2021-1-8 10:12

掛住00頭too
嗰陣世界都無咁崩壞

肥仔自己宣佈左MV都拍埋

https://www.instagram.com/p/CJkGsjwgKQh/
abcxyz302006 發表於 2021-1-7 22:36

咁樣睇嚟,肥仔solo不遠矣

其實好幾間香港公司都係睇到姐1 Yumiko而家內地大紅大紫 好多知名大品牌都相繼搵佢...
所以我諗華納 ...
rfv123 發表於 2021-1-8 10:59

大陸yumiko 係咪紅過joey?不過大陸岩yumiko 多d 既...

食住花生睇電視

有,但重點係點解會係香港華納出手幫佢搵?而唔係北京安排一個經理人俾FI有冇諗過呢個問題? ...
rfv123 發表於 2021-1-8 11:25

想知點解

食住花生睇電視

第一首派台歌就俾人疊聲

第一首派台歌就俾人疊聲
mtrccc 發表於 2021-1-8 12:12

廢禮

期待美融高位上榜

仲以為崩壞妍死位
呢首都冠係咪真.三甲
風見志郎 發表於 2021-1-8 11:44

可能最尾乜都無直接出榜呢

《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

可能最尾乜都無直接出榜呢
kevin2011 發表於 2021-1-8 12:17

唔得 話明一姐妍
(雖然家下2汶同莫后好似一姐過佢)

其實kay家下係咪算自己公司就唔會入大唱片公司㗎啦?

HOTMAN 發表於 2021-1-8 12:17

幾靚

回復 283# ~馬份~

《親熱》2.0

大陸yumiko 係咪紅過joey?不過大陸岩yumiko 多d 既...
pkl 發表於 2021-1-8 12:05

唔係

又嚟
Baby, come back to me
明明隨著旋律奔馳
你卻要逼我換一種拍子 不可以

又嚟
sigmasigma 發表於 2021-1-8 12:37

有冇搞錯,佢真係每次都有技術問題,究竟有冇做準備?

梁文禮又出事lol
騎呢得嚟唔好睇呢個緊要。
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 4 (23/1/2021)

1. 無名指的勇氣 - 林欣彤    2. 我不如 - 曾比特   3. 冰原 - 應智越   4. 樂壇已死 - 吳林峰   5. 明年見 - ONE PROMISE

又冇聲
點解可以咁柒

又冇聲
點解可以咁柒
艾石仔 發表於 2021-1-8 12:38

點解高層仲未知仲未照佢肺,明明嘉姐次次都好順利

pkl 發表於 2021-1-8 12:05

邊方面紅先心很紅?
心可以留得低 身恐怕留不低
身份也沒憑沒據你認錯我那位

點解高層仲未知仲未照佢肺,明明嘉姐次次都好順利
Serendipity 發表於 2021-1-8 12:38

訪問前唔會試聲先咩
點解可以咁柒

其實呢位dj係咪有後台?點解仲做到live?

等左四年終於可以派一首非劇歌唱作主打,希望可以播下

最愛 :

周國賢.迪子.Gin Lee.蔣雅文.Yukilovey.HANA.鄒文正.黃馨.賈立怡.歐倩怡

等左四年終於可以派一首非劇歌唱作主打,希望可以播下
Hoyin 發表於 2021-1-8 12:44

希望上到903榜
菊姐十分重視沒完沒了成績
SSN Chart (22 Jan)  ||  鏡榜冠軍: 手望 - 柳應廷 / Serrini (2 Weeks No.1)
1. 明 年 見 (1 Week No.1) - One Promise
2. 開 燈 . 熄 燈 (1 Week No.1) - Gin Lee
3. 無 名 指 的 勇 氣 - 林 欣 彤