返回列表 發帖

叱咤金Jer柳應廷開網上音樂會 三首治愈系《物語》齊放送

Jer柳應廷由被指「唔知乜水」到勇奪叱咤新力軍金獎,在愁雲籠罩的2020年,打造了觸動人心的《水刑物語》、《迴光物語》、《風靈物語》三部曲,一把獨特又具感染力的聲線,為不少陷於負面情緒的樂迷打氣,同時也贏得讚賞與掌聲。在疫情之下,公開演出的機會大減,Jer除了在個人的YouTube頻道開live,以治愈系靚聲作心靈慰藉,他將於周日(10日)晚上8時舉行「九巴 x Jer柳應廷—初心物語音樂會」,一次過呈獻3首《物語》系列,並會精心挑選其他歌手的作品送給樂迷。

Jer在宣傳影片透露,在未出道經常乘搭巴士從慈雲山往尖沙咀碼頭busking,最深刻難忘的「盛況」是只有一位伯伯在聽,他唯有硬著頭皮繼續唱。熬過兩年busking的低收入日子,他曾轉職做娛記,及後透過《全民造星》加入MIRROR正式出。對他來說,巴士載著的是回憶和奔向未知的勇氣,故此這次crossover 音樂會別具意義,他將會細訴尋回初心的經歷,據知,並邀得唱作女歌手Serrini擔任嘉賓。屆時可留意九巴Facebook專頁及YouTube 頻道。

Link

柳第1個full band個人concert, 今晚等睇:
在這畢生不滅 無極的狀態

金Jer記者跟得咁貼嘅
今晚就有得睇live啦
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

唔知道佢好兄弟AK同Ian會唔會去支持呢
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

有無嘉賓丫
e.g. Anson.......................

據知,並邀得唱作女歌手Serrini擔任嘉賓。

係咪放緊水
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

on07111 發表於 2021-1-10 12:49

唔好啦
無人想睇契兄弟thanks

有mami

on07111 發表於 2021-1-10 12:49

有嘅話觀賞價值高好多倍啦
Jer host個場好似都幾悶下

有mami
edwardngwy 發表於 2021-1-10 13:38

流浮山好似都有九巴到, 唔知會唔會唱《我在流浮山滴眼水.jpg》呢

Mami + Jer = PERFECT!

竟然係九巴
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

期待Jer x Serrini

梁總理盛裝搭九巴
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

梁總理盛裝搭九巴
cymusic 發表於 2021-1-10 14:17

今晚係後母look
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

契兄弟粉咁都有得R job笑死人咩
咪玩啦,音樂live show啊
契兄弟去表演黑面定走音?
咪入嚟騎劫阿Jer嘅post

支持鏡子一齊加油努力,One and All !

九巴仔今次PR做得幾好
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

再嘈車都唔 _ 開.JPG

留心 坐穩 巴士 要開

流浮山好似都有九巴到, 唔知會唔會唱《我在流浮山滴眼水.jpg》呢
losyes 發表於 2021-1-10 13:47

冇kmb架 得小巴同港鐵巴士 不過都想佢唱

係巴士唱?
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

係巴士唱?
b01091018 發表於 2021-1-10 15:57

斷估塞唔到隊band入部巴士掛,不過都係今晚先知

如果有家謙bb或者Edan
今晚氣氛應該超正

戶外live show!!
Love Hong kong

冇聲

支持鏡子一齊加油努力,One and All !

九巴仔今次PR做得幾好
on07111 發表於 2021-1-10 14:35

九巴仔果然唔讚得

YouTube Facebook 都正常返!

遲左十三分鐘開車

金Jer今晚好靚仔啊

狀態超好,音響又正

我想女經理出黎多d...

yellow fever

唱水刑

近排每個音樂會都要唱刻我咁滯
不過首歌又真係幾好聽嘅

Mami!

梁總理!!

梁總理!

感覺很安全

媽咪住港島唔易搭九巴喎

Mami不如跳IGNITED啦

Jerrini

手望咁chur

唱迴光最尾都係炒炒哋
要加油

唱迴光最尾都係炒炒哋
要加油
kwanie 發表於 2021-1-10 21:10
好驚陣間風靈會炒

個對話咁9唔搭8

jer兒很黃
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

唱到最後把聲開始攰攰地

我受形柳

頂住呀

風靈反而無乜事

風靈 OK