返回列表 發帖
美祖熱播!係咪今年要發力了
John 發表於 2021-1-14 17:40

定啲蒞
先播得嗰3次
可能加埋數榜先四次
即使再加兩次都未必上到榜嘅
總之今期容祖國壽終正寢
終結大家耳仔嘅苦難

急急子 會掛住你的

急急子 會掛住你的
kevin2011 發表於 2021-1-14 18:37
4 月份。

定啲蒞
先播得嗰3次
可能加埋數榜先四次
總之今期容祖國壽終正寢
終結大家耳 ...
steph 發表於 2021-1-14 18:17

你發言之前已經四次,眼睛冇用可以捐俾有需要嘅人士
明年保了壽命  誰說一定  有伴侶與東京

其實 99% confirm 樂壇已死係柳唱
- 乜水 小克 IG
- 乜水 903 promo
- 講首歌播迴光
- 小克話係新人唱

定啲蒞
先播得嗰3次
可能加埋數榜先四次
總之今期容祖國壽終正寢
終結大家耳 ...
steph 發表於 2021-1-14 18:17

i think all the same
903 djs 睇到未?
秉承cm精神 推廣好音樂

祈禱咪得囉 使鬼饑饉咩
hlyung 發表於 2021-1-14 18:09

饑饉30玩zoom?

- 乜水 小克 IG
- 講首歌播迴光
- 小克話係新人唱 ...
chachacharlie 發表於 2021-1-14 18:43

不如俾 AK 唱
佢咁好火
可以發洩對獎項樂壇嘅不滿

你發言之前已經四次,眼睛冇用可以捐俾有需要嘅人士
風見志郎 發表於 2021-1-14 18:42

下次會改好D thx

不如俾 AK 唱
佢咁好火
jasonng 發表於 2021-1-14 19:13

比佢唱就真係樂壇已死咯

不如俾 AK 唱
佢咁好火
jasonng 發表於 2021-1-14 19:13

唔好啦比走音AK唱浪費曬
我對首歌期望好高
齋聽到個歌名同班底都已經興奮
淨係和音都十個人大製作
希望柳柳好好發揮
同埋903今次播多啲啊
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

- 乜水 小克 IG
- 講首歌播迴光
chachacharlie 發表於 2021-1-14 18:43

主題都衝住佢而來添

原來上星期週榜柳兒嘅物語3部曲入晒頭50
SugarFree自選十大2020:一人之境 一瞬 小丑 天地分裂 幸福門 東京人壽 阿愁 美男子與香煙 風靈物語 靈魂有洞

其實我在流浮山滴眼水作好咗有無十年
拖到2021竟然會派
雖然同佢家下作嗰啲曲好大分別 唱都係 無咗騎奇小清新feel
當然係配合返淑芬宇宙
個故其實係咪會好似juno咁出個小說配合?

On又跑出
KU Cantopop Chart Week 3
1. 開燈.熄燈(熄燈版) - Gin Lee
2. 非理想愛人 - Pandora
3. Lay On My Shoulder - The Hertz / Yukilovey

On又跑出
KU5249 發表於 2021-1-14 21:10

07  我心中尚未崩壞的部分 /
06  所有遺失的東西 / 惡夢經 /
05  多喝水 /
04  一切安好⋯? / 我不如 / 東京人壽 / 無名指的勇氣 /

希望係神仙位

05  多喝水 /
04  一切安好⋯? / 我不如  ...
water:) 發表於 2021-1-14 21:11

惡夢啱啱七左

惡夢啱啱七左
kevin2011 發表於 2021-1-14 21:12

新碟第4plug,希望有奇蹟

05  多喝水 /
04  一切安好⋯? / 我不如  ...
water:) 發表於 2021-1-14 21:11

可能今晚 美渠又上反第1

拖到2021竟然會派
雖然同佢家下作嗰啲曲好大分別 唱都係 無咗騎奇小清 ...
kenneth 發表於 2021-1-14 20:33

流浮山好似唔關淑芬事

謙B +4
KU Cantopop Chart Week 3
1. 開燈.熄燈(熄燈版) - Gin Lee
2. 非理想愛人 - Pandora
3. Lay On My Shoulder - The Hertz / Yukilovey

今天世上所有地方係咪冇上過榜
Hea足兩個月,係咪驚唔小心最歌五強
明年保了壽命  誰說一定  有伴侶與東京

姜濤同關智斌呀
47. Bring Him Home
2021Week04
1惡夢經2可再遇見3你已忘記但我還記得的事

colin真係晚晚都要播一姐妍 mischa快d去幫廣東爆谷做首節目jingle啦 實播唔停

有無咁激

有無咁激
kevin2011 發表於 2021-1-14 22:25

烏鴉口

烏鴉口
hkbaby 發表於 2021-1-14 22:27

我打呢句野果陣已經播緊美泳啦

我打呢句野果陣已經播緊美泳啦
kevin2011 發表於 2021-1-14 22:31

吾知呢首係速冠/死位out,定賴死吾走10大呢?

拖到2021竟然會派
雖然同佢家下作嗰啲曲好大分別 唱都係 無咗騎奇小清 ...
kenneth 發表於 2021-1-14 20:33

鍾意金毛玲/流浮山呢個style既樹多啲
Kay x Endy
88 Juno (aka 幻國)

環球拎晒全公司QUOTA 嚟谷新人咁滯lol
kwanie 發表於 2021-1-14 23:58

真係播得幾好 不過今晚一姐詠派歌後又可能另一個世界

jace呢首唔知會唔會熱播

Jace 首新歌聽咗第一次唔知點評價
首歌有啲奇奇怪怪咁 要聽多幾次再評論

jace呢首唔知會唔會熱播
Foonskywalker 發表於 2021-1-15 00:13

Team terence   又多一首彈藥

Jace 首新歌聽咗第一次唔知點評價
首歌有啲奇奇怪怪咁 要聽多幾次再評論
HeithWong 發表於 2021-1-15 00:14

我都有少少同感 我諗要睇埋份詞再細味下先

給防護罩一吻 deserves to chart. Hope it makes it for a couple of weeks at least.

我都有少少同感 我諗要睇埋份詞再細味下先
kevin2011 發表於 2021-1-15 00:22

其實個曲式都幾隔離 , 幾洗腦
歌詞又玩味

細智越!!

Jace繼續發力
[點我]新地投票站

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 03
1. 東京人壽 2. 越壞越強 3. 要做更壞的事

希望細貓上到
新手,多多指教

流浮山好似唔關淑芬事
edwardngwy 發表於 2021-1-14 21:30

唔入新碟? 我都覺唔似跳舞
但佢派得咁跳躍嘅?

今wk炮灰對炮灰一姐對一姐喎
原來係咁

+7 希望今次冠ap可以高得過牆裂啦 果次28算低冠

kevin2011 發表於 2021-1-15 01:49

至尊歌ap

kevin2011 發表於 2021-1-15 01:49

牆身係31次
Steven's Top 20 Collections Week 3
01  時光倒流一句話 - 林家謙
02  Lay On My Shoulder - The Hertz / Yukilovey
03  東京人壽 - 容祖兒

牆身係31次
steven 發表於 2021-1-15 03:18

係wor...可能記錯第二個

- 乜水 小克 IG
- 講首歌播迴光

可能林家謙都有份參與(9估only)
我被遺落在寬廣的 銀河~~

環球拎晒全公司QUOTA 嚟谷新人咁滯lol
kwanie 發表於 2021-1-14 23:58

唔通好似英皇咁咩
見定唔見 有人掛住你先好見

個universe覺得美祖新歌個vibe好到可以做至尊歌,所以我日日同universe講唔該所有榜都2>2>2>2>1>1>1>1{:1 ...
Thomas 發表於 2021-1-14 15:48

新歌係東京人壽?
見定唔見 有人掛住你先好見

KKBOX本地單曲週榜@2021/01/15
RK  LW Songs         Singers
01 25 俏郎君         張敬軒
02 01 一人之境        林家謙
03 04 時光倒流一句話     林家謙
04 02 蒙著嘴說愛你      姜濤
05 05 隔離(合)       陳凱詠 / 林家謙
06 03 銀河修理員       Dear Jane
07 ne 見或不見        張敬軒
08 99 重頭開始        張敬軒
09 06 是但求其愛       陳奕迅
10 07 哭牆          谷婭溦

評分人數

[1月15日之廣東歌]

1988年1月15日 - 陳慧嫻推出專輯《嫻情》
2001年1月15日 - 歐倩怡推出第一張個人唱片《Cindy》
2009年1月15日 - 李克勤推出個人音樂專輯《Today Special》
2010年1月15日 - 江若琳於九展舉行了首個個人演唱會《Show You My First Show》
2011年1月15日 - 鐵樹蘭推出首張專輯《讓信念繁衍》
2015年1月15日 - 岑寧兒推出首張大碟《Here》