返回列表 發帖
家謙對Eason唔好咩?Eason果兩隻都係好嘢
SugarFree 發表於 2021-1-12 21:59

對Ada仲好
47. Bring Him Home
2021Week04
1惡夢經2可再遇見3你已忘記但我還記得的事

07  波板糖 /
~~~~~~~~~ (18) ~~~~~~~~~
06  每道微小(04+02L) / 一切安好…? / 海市蜃樓 /
RB
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 3 (16/01/2021)

1. 冰原 - 應智越    2. 所有遺失的東西 - 泳兒   3. 旁觀有罪 - 陳蕾   4. Lay On My Shoulder - 勞嘉怡 / The Hertz   5. 我不如 - 曾比特

果然係愛將
臨尾都要播埋
KU Cantopop Chart Week 3
1. 開燈.熄燈(熄燈版) - Gin Lee
2. 非理想愛人 - Pandora
3. Lay On My Shoulder - The Hertz / Yukilovey

果然係愛將
臨尾都要播埋
KU5249 發表於 2021-1-12 22:51

未計呢次佢今日好似跌左好多

果然係愛將
臨尾都要播埋
KU5249 發表於 12/1/2021 22:51
本身12 次就係得TEAM 家謙嗰三首
COLIN 又搞破壞
Music Picks Week 3 (16/01/2021)

1. 冰原 - 應智越    2. 所有遺失的東西 - 泳兒   3. 旁觀有罪 - 陳蕾   4. Lay On My Shoulder - 勞嘉怡 / The Hertz   5. 我不如 - 曾比特

有預感阿融播到十大但 out 左佢首十大
chachacharlie 發表於 2021-1-12 21:02

唔會
上次著bra黎,搞到903臨時比首第十位同我最喜愛歌曲
今次阿融一於出水芙融
換個高位
明年保了壽命  誰說一定  有伴侶與東京

本身12 次就係得TEAM 家謙嗰三首
COLIN 又搞破壞
kwanie 發表於 2021-1-12 22:53
咁希望謙B同Eason再+1
3. Lay On My Shoulder - The Hertz / Yukilovey

唔會
上次著bra黎,搞到903臨時比首第十位同我最喜愛歌曲
今次阿融一於出水芙融
換個高位 ...
風見志郎 發表於 12/1/2021 22:54
NO, 係當時仲未幾百蚊嘅騰訊所搞嘅 WeChat Chit Chat 樂壇最熱選歌曲

明明個頒獎禮越嚟越少人去
但大獎就越加越多  
金曲金 最男女 演繹男女 人氣男女 網絡歌星
成八 ...
616.1314 發表於 2021-1-12 15:27

小伙子. 發表於 12/1/2021 23:04
想睇yoyo盡力呼吸
不過戴住嗰塊膠又真係幾難唞氣

歌手們幾好笑 講開攞新人獎 小肥攞唔到新城新人獎 跟住另外兩個反應話無可能攞唔到 攞唔到應該小肥有問題
新城獎係歌手心目中真係豬肉獎
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

歌手們幾好笑 講開攞新人獎 小肥攞唔到新城新人獎 跟住另外兩個反應話無可能攞唔到 攞唔到應該小肥有問題
...
speedman 發表於 2021-1-12 23:30

以前年代新城新人奬等同宜家鑽石新人獎一樣
不過kay都係攞唔到新城新人奬

ILUB 播REGEN 係咩事

中文歌曲龍虎榜 本周精選
給防護罩一吻 (05) / 哪個明日 (17) / 明年見 (20) / 非理想愛人 (NE) / 哭牆 (NE)

給防護罩一吻 (05) / 哪個明日 (17) / 明年見 (20) / 非理想愛人 (NE) / 哭牆 (N ...
peter722 發表於 2021-1-13 00:07

竟然上哭牆

多喝水會是今年至尊歌嗎?
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

steph123 發表於 2021-1-13 00:56

有十大已經執到

希望鄭融多D出歌, 最好每年每季都出,
咁就可以成日都見到大家既老朋友steph123會員
原來係咁

Stephanie gets 903 song award every 7-8 years on average.
2006 - no.6
2013- no.10 + wechat favorite song
2021?

A Rough path but still better than Vincy that never gets anything after newcomer, 903 definitely supports Stephanie all these years as best as they could.

On side not Janice also got awards two times  after newcomer so kinda similar to Stephanie.
2006- female Bronze
2017 - female gold  + best album
2021?

給防護罩一吻 (05) / 哪個明日 (17) / 明年見 (20) / 非理想愛人 (NE) / 哭牆 (N ...
peter722 發表於 2021-1-13 00:07

gin…

[1月13日之廣東歌]

1986年1月13日 - 太極樂隊推出首張音樂專輯《紅色跑車》
1990年1月13日 - 《黑鳥90音樂會》於高山劇場舉行
1994年1月13日 - 草蜢推出第13張專輯《與你在一起》
2011年1月13日 - 區新明時隔17年推出專輯《胡亂唱》
2012年1月13日 - 謝安琪於紅館舉辦第二次演唱會,2場《謝安琪你們的幸福演唱會2012》

希望鄭融多D出歌, 最好每年每季都出,
咁就可以成日都見到大家既老朋友steph123會員 ...
~蛋撻~ 發表於 2021-1-13 01:41

希望靚靚食力派is Cookies多出D新聞,最好每年每季都出,
咁就可以成日都見到大家既老朋友Ruby會員
明年保了壽命  誰說一定  有伴侶與東京

美泳幾耐無試過top 10新入榜?

MOOV本地熱播TOP100@2021/01/13
RK LW  Songs         Singers
01 01 是但求其愛       陳奕迅
02 03 時光倒流一句話     林家謙
03 02 My Only One       鄭中基
04 04 東京人壽        容祖兒
05 08 未開始已經結束     Dear Jane
06 07 愛情事         連詩雅
07 06 致明日的舞       陳奕迅
08 09 神隊友         盧瀚霆
09 12 銀河修理員       Dear Jane
10 11 呼吸有害        莫文蔚

評分人數

係屬於崩壞
秉承cm精神 推廣好音樂

視乎Zpecial嘅派歌進度
~See You Next Time*

宜家先年頭咋喎
睇下有無邊首好似呼吸有害咁嘅勢啦
如出走 身處死角 逃不走 走遍低處 無出口 只有這傷口

開頭仲FF緊F女金, 原來幾日冇上黎, 播都未播
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

奇妙事不斷有差d 200
47. Bring Him Home
2021Week04
1惡夢經2可再遇見3你已忘記但我還記得的事

跨年199 次
仲要曲詞編監都係友好
呢啲咪叫內循環

一姐妍同花鼠冠未
垂直活著,水平留戀著。
Wonders Music Awards 2020 [投票進行中]
Wonders Music Recommendation 2021 Week 03

可否冠祖國先

又係廢禮訪問Mischa?
今次會唔會問人哋水質女生三部曲 第三首幾時出?

乜嘢叫喺2021 年曝光 =,=?

今week好開始 第一首就播mami
01. 馮允謙 - 遠在眼前 | 02. 容祖兒 - 東京人壽 | 03. Heyo / 阿弗 / Lydia / Jan Curious - 歡迎嚟到呢座城市 | 04. The Hertz / Yukilovey - Lay On My Shoulder | 05. 陳健安 - 惡夢經

睇黎球記真係唔識捧新人 我不如首播左一次就無影

廢禮又報錯歌名
可能以後都唔敢播J Arie

廢禮爭啲講錯美丁首歌

梁文禮果然係第一個出事, 完全唔意外!!

廢禮 真係廢到極品…....有無人聽到

廢禮真係讀錯

廢禮爭啲講錯美丁首歌
kevin2011 發表於 2021-1-13 12:30

唔係差啲,佢已讀讀咗lol

廢禮 真係廢到極品…....有無人聽到
mtrccc 發表於 2021-1-13 12:31

最衰睇唔到佢個表情,好尷尬  

唔係差啲,佢已讀讀咗lol
Serendipity 發表於 2021-1-13 12:32

我都反應唔切 佢太7了

我都反應唔切 佢太7了
kevin2011 發表於 2021-1-13 12:33

我都係,一聽到頭兩個字,心諗乜事

完左巨星之後?

鏡仔《one and all》新專輯
1月20日各大唱片店開賣啦
之前話想買嘅會員記得唔好錯過啦
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

希望安仔冠
[點我]新地投票站

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 03
1. 東京人壽 2. 越壞越強 3. 要做更壞的事

完左巨星之後?
KU5249 發表於 13/1/2021 12:38
兩個台都玩晒

鏡仔《one and all》新專輯
1月20日各大唱片店開賣啦
之前話想買嘅會員記得唔好錯過啦 ...
gocrazy 發表於 2021-1-13 12:41

終於出碟!!
SSN Chart (15 Jan)  ||  鏡榜冠軍: 手望 - 柳應廷 / Serrini
1. 惡 夢 經 (1 Week No.1) - 陳 健 安
2. 明 年 見 - One Promise
3. 無 名 指 的 勇 氣 - 林 欣 彤

睇黎球記真係唔識捧新人 我不如首播左一次就無影
kevin2011 發表於 2021-1-13 12:27

希望re開酷愛903.熄酷愛903
SSN Chart (15 Jan)  ||  鏡榜冠軍: 手望 - 柳應廷 / Serrini
1. 惡 夢 經 (1 Week No.1) - 陳 健 安
2. 明 年 見 - One Promise
3. 無 名 指 的 勇 氣 - 林 欣 彤