返回列表 發帖
落埋廣告
一姐妍最好景果陣都無咁好待遇啦
Sony你玩晒佢啦
kevin2011 發表於 14/1/2021 11:09
痴線廣東爆谷成日借D 意訪問嗰D 唔計?
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 3 (16/01/2021)

1. 冰原 - 應智越    2. 所有遺失的東西 - 泳兒   3. 旁觀有罪 - 陳蕾   4. Lay On My Shoulder - 勞嘉怡 / The Hertz   5. 我不如 - 曾比特

Sony 捧唔捧得起Mischa 就睇今次,梗盡地一煲唔得既話,Mischa 就真係byebye
pkl 發表於 2021-1-14 11:42

落埋廣告呢下真係睇到晒間公司取態 就算唔係永遠都暫時係要放棄另一個架啦
唔見佢崩壞會喺電台落個廣告 “大師級作詞人師徒聯手乜乜乜”導人去聽?
我祝佢cath好運啦 呢年注定艱難萬分
或者會深深感受到上年gin lee果種苦冷感

坑渠泳: 我終於超越阿卷, 有前輩級速冠待遇
~蛋撻~ 發表於 2021-1-14 11:37

一姐泳《暗黑》2021至尊大碟
軒妹下一年啦
明年保了壽命  誰說一定  有伴侶與東京

《虛擬人與我》
曲: 林家謙 / 馮翰銘

Team Terence 第4首
KU Cantopop Chart Week 3
1. 開燈.熄燈(熄燈版) - Gin Lee
2. 非理想愛人 - Pandora
3. Lay On My Shoulder - The Hertz / Yukilovey

痴線廣東爆谷成日借D 意訪問嗰D 唔計?
kwanie 發表於 2021-1-14 11:45

係囉上年全年都狂捧又唔計

播迴光
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
玩咩

播迴光
chachacharlie 發表於 2021-1-14 12:18

下星期隆重派歌播一播舊歌溫故知新

樂壇已死係咪 JER 唱
Music Picks Week 3 (16/01/2021)

1. 冰原 - 應智越    2. 所有遺失的東西 - 泳兒   3. 旁觀有罪 - 陳蕾   4. Lay On My Shoulder - 勞嘉怡 / The Hertz   5. 我不如 - 曾比特

播迴光 **** 本內容被作者隱藏 ****玩咩
chachacharlie 發表於 2021-1-14 12:18

物語系列真係好高質好好聽

kwanie 發表於 2021-1-14 12:21
可能真係
tyli 發表於 2021-1-14 12:21
柳柳真心 mm7

原來播左幾次吳林峰都聽錯左以為係軒仔

kwanie 發表於 2021-1-14 12:21

我估係吳林峰作曲,咁岩迴光都係佢作
逼我共同快樂 若我未崇拜你便來詆毀我
將我敘述成 「對你太冷漠」

Thomas 發表於 2021-1-14 12:22

我都覺得係咁

繼續吳林峰作曲,小克填詞
3. Lay On My Shoulder - The Hertz / Yukilovey

迴光班底+柳唔出奇

唔洗估呀,小克IG公開招募佢返黎嘅
我被遺落在寬廣的 銀河~~

紅軍

《虛擬人與我》

KU5249 發表於 2021-1-14 12:13

幾時有得聽

我都覺得係咁
tyli 發表於 2021-1-14 12:23

繼續吳林峰作曲,小克填詞
KU5249 發表於 2021-1-14 12:23

已有答案
NLF啲曲都幾好聽,期待

唔洗估呀,小克IG公開招募佢返黎嘅
losyes 發表於 2021-1-14 12:25

紅軍
KU5249 發表於 2021-1-14 12:28

可以專心食lunch了

幾時有得聽
Thomas 發表於 2021-1-14 12:29
聽日

嗯~ 首歌應該都 89.64% 講Alfred 啦

聽日
KU5249 發表於 2021-1-14 12:38

定今晚十二點就上架

kwanie 發表於 2021-1-14 12:40

唔知係曾經一齊過 定係純粹brotherhood

紅軍做訪問插耳機啦 漏晒嘉姐回音出黎

紅軍咁就叫新嘗試

紅軍咁就叫新嘗試
艾石仔 發表於 2021-1-14 12:49

mean

嘉姐會唔會buy?佢應該支持Alfred多啲喎

好有Wyman最佳損友單單打打feel

原來艾石講緊紅軍
見定唔見 有人掛住你先好見

其實呢首話係劇歌都無乜違和感

首歌 1/5 出
Alfred IG 1/6 望海 個 post
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

其實呢首話係劇歌都無乜違和感
mtrccc 發表於 14/1/2021 12:56
求其啦呢間公司

林寶d 詞同張美賢咪差唔多

聽下最佳損友同最好的
就知心跳有幾咁差

唔知首樂壇已死邊個唱呢

都話再播多兩次都係out
萬物有道 我哋耐心靜候
相信耳仔
kenneth 發表於 2021-1-14 06:45

燈到

燈到
kevin2011 發表於 14/1/2021 13:15
佢係祖粉confirmed
曲線求AP 可恥

唔知首樂壇已死邊個唱呢
moxy 發表於 2021-1-14 13:08

係咁乜水乜水都暗示得好明示 九成九jer啦

On死位大危機

On死位大危機
kevin2011 發表於 14/1/2021 13:19
都好, 唔好嘥quota

On死位大危機
kevin2011 發表於 2021-1-14 13:19

出碟前冠左佢幾好

之後等cas回歸大戰自大組金
垂直活著,水平留戀著。
Wonders Music Awards 2020 [投票進行中]
Wonders Music Recommendation 2021 Week 03

都好, 唔好嘥quota
kwanie 發表於 2021-1-14 13:22

以為21年佢有得轉運添

出碟前冠左佢幾好

之後等cas回歸大戰自大組金
Wonders 發表於 14/1/2021 13:22
唔好啦佢哋又要嘈要加樂隊獎架啦

以為21年佢有得轉運添
kevin2011 發表於 14/1/2021 13:23
咁每隻碟都係得一冠咋嘛

唔好啦佢哋又要嘈要加樂隊獎架啦
kwanie 發表於 2021-1-14 13:23

RB係咪派左
垂直活著,水平留戀著。
Wonders Music Awards 2020 [投票進行中]
Wonders Music Recommendation 2021 Week 03

RB係咪派埋朝著大海

tyli 發表於 2021-1-14 12:21

風靈成績唔高嬲咗
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

首歌 1/5 出
Alfred IG 1/6 望海 個 post
Bluejays 發表於 2021-1-14 12:57

有花生食?
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

Team Terence 播哂

《虛擬人與我》

KU5249 發表於 14/1/2021 12:13
WHOSE

WHOSE
kwanie 發表於 2021-1-14 13:41

一姐詠