返回列表 發帖
新城勁爆流行榜@2021/01/09
RK  LW Songs                Singers
01  08  繼續美麗      劉德華
02  0 ...
mtrccc 發表於 2021-1-11 08:31

係咪時光倒流二十年
[點我]新地投票站

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 05
1. 遠在眼前 2. 多喝水 3. 哪個明日

上年已經上左六個禮拜 今年耐極都有限度啦
好快會斷氣啦 唔通磨到有十大咩 邊可能 ...
kevin2011 發表於 2021-1-11 10:23

冀望奇蹟降臨 再上40weeks變903台歌
力捧1姐妍又點話?
秉承cm精神 推廣好音樂

係咪時光倒流二十年
帥小寶` 發表於 2021-1-11 11:41

尷尬到自己之前,吞了個勁爆榜,不開口

Worst news
kenneth 發表於 2021-1-11 11:29

OH NO!!
樂壇已死

終於有聲啦!!!
騎呢得嚟唔好睇呢個緊要。
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 4 (23/1/2021)

1. 無名指的勇氣 - 林欣彤    2. 我不如 - 曾比特   3. 冰原 - 應智越   4. 樂壇已死 - 吳林峰   5. 明年見 - ONE PROMISE

尷尬到自己之前,吞了個勁爆榜,不開口
powerful 發表於 2021-1-11 12:10

Yes 明日只會向下流

崩壞死唔斷氣,仲要高位
風見志郎 發表於 2021-1-11 08:36

其實呢首歌幾適合呢個時候播
希望佢會冠 播到十大邊緣
雖然呢個可能性好低
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

喜歡德華
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

其實呢首歌幾適合呢個時候播
希望佢會冠 播到十大邊緣
雖然呢個可能性好低 ...
speedman 發表於 2021-1-11 13:04

變做台歌
每天愛你多一些上過2x weeks
時代進步 呢種時代曲應該播4x weeks至夠

浸浴 電台播出黎又幾好聽 幾radio-friendly

浸浴 電台播出黎又幾好聽 幾radio-friendly
mtrccc 發表於 2021-1-11 13:52

即是啲情緒無咁爆好?

即是啲情緒無咁爆好?
kenneth 發表於 2021-1-11 14:08

要錄埋個full band version再compare下

mayday 救得返lol
Music Picks Week 4 (23/1/2021)

1. 無名指的勇氣 - 林欣彤    2. 我不如 - 曾比特   3. 冰原 - 應智越   4. 樂壇已死 - 吳林峰   5. 明年見 - ONE PROMISE

播下regen啦 啲歌都好聽
[點我]新地投票站

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 05
1. 遠在眼前 2. 多喝水 3. 哪個明日

~~~~~~~~~ (01) ~~~~~~~~~
15  窮小子 /
11  非洲的 60 秒 / 我心中尚未崩壞的部分 /
10  多喝水 / 惡夢經 / 東京人壽 /

多喝水要頂住,要高位上榜

又係:37播Cath
Steven's Top 20 Collections Week 4
01  可再遇見 - Kolor
02  惡夢經 - 陳健安
03  低級趣味 - 衛蘭

又係:37播Cath
steven 發表於 2021-1-11 21:38

Jingle+歌組合包

怕幸福之門被炸開
47. Bring Him Home
2021Week05
2020Summary

~~~~~~~~~ (01) ~~~~~~~~~
15  窮小子 /
11  非洲的 60 秒 / 我心中尚未崩壞的部分 /
10  多喝水 / 惡夢經 ...
water:) 發表於 2021-1-11 20:28

一天喝八杯水 但我這天看來 真的很快樂麼?所以一日最少要播8次多喝水先健康,依家播得太少
SugarFree自選十大2020:一人之境 一瞬 小丑 天地分裂 幸福門 東京人壽 阿愁 美男子與香煙 風靈物語 靈魂有洞

窮小子而家先谷...

窮小子而家先谷...
polarbearbear 發表於 2021-1-11 22:36

遲上早走有死位 叫做死得體面啲咋喎
唔算谷掛

遲上早走有死位 叫做死得體面啲咋喎
唔算谷掛
kevin2011 發表於 2021-1-11 22:58

有死位都好丫
當儲下ap

JANICE
kwanie 發表於 2021-1-11 10:46

無啦。。低級趣味應該Out 啦。。

無啦。。低級趣味應該Out 啦。。
kk8733 發表於 2021-1-11 23:27

話口未完
Steven's Top 20 Collections Week 4
01  可再遇見 - Kolor
02  惡夢經 - 陳健安
03  低級趣味 - 衛蘭

話口未完
steven 發表於 11/1/2021 23:29
thxxxxxx 掛僮睇viu 都知啱啱播咩歌lol

06  每道微小(04+02L) / 低級趣味 / 黑犬默語 /
~~~~~~~~~ (18) ~~~~~~~~~
05  一切安好…? / 波板糖 / Stronger / 海市蜃樓 /
步兵都有播
爭啦爭飽佢

搞咩連續兩次俏郎君接是旦求其愛

搞咩連續兩次俏郎君接是旦求其愛
timc524 發表於 11/1/2021 23:38
廢事嘈

今年又係金臣銀軒好似返返十年前咁

美祖其實有D 十大留位味

kwanie 發表於 2021-1-11 23:56

咁樣跨年都有十大 真係唔知講乜好

旁觀有罪終於上架
等得幾耐..

留十大比泳兒好過啦

下。。。又敬老。。

又好老實講 美祖至尊歌都拎埋 都唔多care個十大 仲要特登出席去攞不過903依然都會冠既 我反而十大留左俾軒 美渠一日有一線係度都好難分到獎俾佢
再者 佢邊有kenny咁既待遇啦

呢首攞仲衰過心之科學

留定位再換畀其他後輩, 卷卷終於有前輩風範
肥婆保了壽命 誰說一定 最後會有獎拎

留定位再換畀其他後輩, 卷卷終於有前輩風範
~蛋撻~ 發表於 2021-1-12 02:22

笑死人
樂壇已死

都好啊,支持早早攞十大

好想睇早早攞多次至尊…
d人嘅反應
樂壇已死

廢事嘈

今年又係金臣銀軒好似返返十年前咁
kwanie 發表於 2021-1-11 23:39

係都其他plug攞十大啦
樂壇已死

又好老實講 美祖至尊歌都拎埋 都唔多care個十大 仲要特登出席去攞不過903依然都會冠既 我反而十大留左 ...
kelvinho726 發表於 2021-1-12 01:31

祖兒其實乜獎都care
樂壇已死

祖兒其實乜獎都care
mrshadowll 發表於 2021-1-12 06:54

如果有得拎 可能會出席4月viu頒獎添

[1月12日之廣東歌]

1985年1月12日 - 陳百強於紅館舉行3場《百強85演唱會》
1990年1月12日 - 陳松伶推出專輯《天涯歌女》
1990年1月12日 - 達明一派推出第六張專輯 《神經》
2001年1月12日 - 杜德偉推出個人音樂專輯《I Believe》
2004年1月12日 - 梅艷芳於香港殯儀館出殯
2008年1月12日 - The Pancakes在陳樹渠會堂舉行《這晚上與你拍手合唱》音樂會
2011年1月12日 - 麥浚龍推出第五張EP《無念》,收錄歌曲包括《彳亍》、《金剛圈》等
2012年1月12日 - 周柏豪推出個人音樂專輯《Get Well Soon》
2012年1月12日 - 許廷鏗推出第二張專輯《Blue藍調》
2015年1月12日 - 許廷鏗推出第五張大碟《Colour By Numbers》,奪得IFPI香港唱片銷量大獎頒獎禮十大銷量廣東唱片大獎
2018年1月12日 - 衛蘭於紅館舉行一連三場《Oh My Janice World Tour 2018》

祖兒其實乜獎都care
mrshadowll 發表於 2021-1-12 06:54

祖兒今年都唔知要拎咩獎了
心可以留得低 身恐怕留不低
身份也沒憑沒據你認錯我那位

如果有得拎 可能會出席4月viu頒獎添
kenneth 發表於 2021-1-12 07:02

大獎就係lo, 開榜第一首至尊歌, 要響後台出黎攞
肥婆保了壽命 誰說一定 最後會有獎拎

CM共和榜2020年度我最喜愛的歌曲總選開始接受投票!
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=18326

CM共和榜2020年度我最喜愛的歌曲總選開始接受投票!
ed8671ed 發表於 2021-1-12 09:53

得呢20 首

祖兒今年都唔知要拎咩獎了
on07111 發表於 2021-1-12 08:42

老人獎
池中無荃Ha最大

老人獎
LoveMirkay520 發表於 2021-1-12 09:59

呢頭話viu歧視英皇
嗰頭就連jo歌唱生涯嘅歌詞填得最遜嗰首都冠埋
哈!
反而蛋力推嘅暫定得第3

呢頭話viu歧視英皇
嗰頭就連jo歌唱生涯嘅歌詞填得最遜嗰首都冠埋
哈!
反而蛋力推嘅暫定得第3 ...
kenneth 發表於 2021-1-12 10:32

英皇淨係識得搵d 星仔g-ladys 上viutv
d 大粒就上tvb

英皇淨係識得搵d 星仔g-ladys 上viutv
d 大粒就上tvb
一個小子 發表於 2021-1-12 10:42

歌手 門 好似一個英皇歌手都無
請冰兒 講下活係早已陰影下嘅黑暗生活都好呀
心可以留得低 身恐怕留不低
身份也沒憑沒據你認錯我那位