返回列表 發帖
歌手 門 好似一個英皇歌手都無
請冰兒 講下活係早已陰影下嘅黑暗生活都好呀 ...
on07111 發表於 2021-1-12 10:46

請張敬軒啦
樂壇已死

牙融回一回氣又彈返上第三
騎呢得嚟唔好睇呢個緊要。
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 4 (23/1/2021)

1. 無名指的勇氣 - 林欣彤    2. 我不如 - 曾比特   3. 冰原 - 應智越   4. 樂壇已死 - 吳林峰   5. 明年見 - ONE PROMISE

Bad news

容祖國兩台冠
kenneth 發表於 2021-1-11 09:52

等睇容祖國四台冠,然後無視TVB勁歌
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

旁觀有罪終於上左架,但903已OUT
逼我共同快樂 若我未崇拜你便來詆毀我
將我敘述成 「對你太冷漠」

老人獎
LoveMirkay520 發表於 2021-1-12 09:59

勁歌出榮譽大奬或者港台出金針奬,容祖國可能仆住去攞
重燃原來消失的感覺

CM共和榜2020年度我最喜愛的歌曲總選開始接受投票!
ed8671ed 發表於 2021-1-12 09:53

幸福 VS 美男子
^o^吃吃喝喝最好 我有我設計城堡 我信我永遠會過得最好~

幸福 VS 美男子
Garfield 發表於 2021-1-12 11:29

All in handsome guy !

All in handsome guy !
jasonng 發表於 2021-1-12 11:36

感謝支持林家謙一人之境
心可以留得低 身恐怕留不低
身份也沒憑沒據你認錯我那位

勁歌出榮譽大奬或者港台出金針奬,容祖國可能仆住去攞
hkwilliamsiu 發表於 2021-1-12 11:29

佢邊度金針
樂壇已死

得呢20 首
一個小子 發表於 2021-1-12 09:55

好想投生生但好似打漏左定無佢個名...

All in 乜水
我被遺落在寬廣的 銀河~~

好想投生生但好似打漏左定無佢個名...
on07111 發表於 2021-1-12 12:02

等左28年都入唔到圍, 好失望
我被遺落在寬廣的 銀河~~

Yusobeit =/= yoasobi 啊
埋嚟睇埋嚟Follow / Subscribe : ↓↓↓↓
MeWe AccountInstagram AccountYoutube Account

seeseetv 發表於 2021-1-12 12:24

究竟呢位dj想點?

感謝支持林家謙一人之境
on07111 發表於 2021-1-12 11:52

唔好喇
都唔美

seeseetv 發表於 2021-1-12 12:24

等睇容祖國四台冠,然後無視TVB勁歌
hkwilliamsiu 發表於 2021-1-12 11:25

星期日頒獎禮 無人提
如出走 身處死角 逃不走 走遍低處 無出口 只有這傷口

占史加入《勁歌》大家庭,鄭融提醒他和大家都要<多喝水>,送上關心,並演唱<還>與<13樓的大笨象>兩首前作。胡鴻鈞上張專輯一半歌曲皆有參與創作,他希望下張大碟會有更多個人「唱作」。新歌<心跳移植>,鴻鈞與蘇道哲共同作曲,想帶出甚麼訊息?譚嘉儀透過創作輕快情歌,帶來甜蜜的節慶氣氛。她與羅天宇拍攝MV時,可感尷尬?此外,谷婭溦會現場演繹本周金榜冠軍歌<哭牆>。

星期日頒獎禮 無人提
kaman921 發表於 2021-1-12 12:55

疫情下,歌手們不停增值自己,全方位學習,以出色作品回饋樂壇。頒獎盛典會頒發多個獎項,表揚歌手於2020年付出的努力,以及在音樂上傾注的精神和心機。周柏豪、HANA菊梓喬能否蟬聯最受歡迎男、女歌星?在演藝圈發展講求人氣,人氣王大獎會落入哪兩位歌星手中?不少歌手都有於網上開Live或上載翻唱片段,最受歡迎網絡歌星過往一年又搶得幾多點擊率?還有最佳演繹男、女歌星,也藉着絕佳的演出,來換取樂迷的掌聲!

出左文字預告

星期日頒獎禮 無人提
kaman921 發表於 12/1/2021 12:55
你好似係全壇第一個人提

你唔講我真係唔知
Music Picks Week 4 (23/1/2021)

1. 無名指的勇氣 - 林欣彤    2. 我不如 - 曾比特   3. 冰原 - 應智越   4. 樂壇已死 - 吳林峰   5. 明年見 - ONE PROMISE

06  每道微小(04+02L) / 低級趣味 / 一切安好…? / 海市蜃樓 / 波板糖 /
~~~~~~~~~ (21) ~~~~~~~~~
05  Stronger /
4 首本身5 次嘅歌嘉姐播咗三首
係無播Stronger

占史加入《勁歌》大家庭,鄭融提醒他和大家都要,送上關心,並演唱與兩首前作。胡鴻鈞上張專輯一半歌曲皆有 ...
matt0605 發表於 2021-1-12 13:21

新城係咪好似雞左佢

你好似係全壇第一個人提

你唔講我真係唔知
kwanie 發表於 2021-1-12 13:24

唔講真係唔知講左都無興趣睇
[url]https://www.facebook.com/peanutstv[/url]

食住花生睇電視

新城係咪好似雞左佢
kevin2011 發表於 2021-1-12 13:38

佢本身都好似係有錢仔
[url]https://www.facebook.com/peanutstv[/url]

食住花生睇電視

支持柳兒!
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

回復 120# kwanie

香港威廉講咗tvb勁歌

謙3 首個個星期30 次 30 次咁去全年咪播成千次lol

謙3 首個個星期30 次 30 次咁去全年咪播成千次lol
kwanie 發表於 2021-1-12 14:00

仲要3首都似冠軍歌
1月中正式宣佈家謙作曲人大獎confirmed

疫情下,歌手們不停增值自己,全方位學習,以出色作品回饋樂壇。頒獎盛典會頒發多個獎項,表揚歌手於2020 ...
matt0605 發表於 2021-1-12 13:23

辛苦chachacharlie要睇住星夢晚會黎 Mark 了

回復  kwanie

香港威廉講咗tvb勁歌
kaman921 發表於 2021-1-12 13:57

我講容祖國無視TVB勁歌
重燃原來消失的感覺

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

我講容祖國無視TVB勁歌
hkwilliamsiu 發表於 2021-1-12 14:10

我知,宜家有啲人話唔想提奶共台嘛

所以我諗唔洗開實況直擊post

所以我諗唔洗開實況直擊post ...
kaman921 發表於 2021-1-12 14:19

開咗都唔會多人討論
重燃原來消失的感覺

陽兒幾時先肯出歌 要出唔該出得密啲。

開咗都唔會多人討論
hkwilliamsiu 發表於 2021-1-12 14:27
應該係話得某幾個會員討論

chachacharlie 發表於 2021-1-12 14:29

Sexy  會員

chachacharlie 發表於 2021-1-12 14:29

剛剛check 下2019年勁歌頒奬禮直擊實況又幾多版討論, 原來上年都無視勁歌無開到
重燃原來消失的感覺

提議開競猜post估非星夢英皇歌手在勁歌一共拎幾多個獎

michael344 發表於 2021-1-12 14:32

不如估下星夢歌手攞奬 ,有幾多首不是劇歌
重燃原來消失的感覺

michael344 發表於 2021-1-12 14:32

唔係話因為吳雨 英皇歌手唔洗再去咩

剛剛check 下2019年勁歌頒奬禮直擊實況又幾多版討論, 原來上年都無視勁歌無開到 ...
hkwilliamsiu 發表於 2021-1-12 14:31

Sorry 但個post開左係音樂節目討論,有十一頁,而閣下都有幫手留左兩個留言

家謙*4
秉承cm精神 推廣好音樂

剛剛check 下2019年勁歌頒奬禮直擊實況又幾多版討論, 原來上年都無視勁歌無開到 ...
hkwilliamsiu 發表於 2021-1-12 14:31

今年都咪鬼開啦
秉承cm精神 推廣好音樂

Sorry 但個post開左係音樂節目討論,有十一頁,而閣下都有幫手留左兩個留言 ...
on07111 發表於 2021-1-12 14:44

音樂節目討論是CM會員就可以開, 每一年都有開勁歌頒奬典禮,2019年頒禮當晚仲祗得約四版討論,但勁歌頒奬禮實況直擊就要版主才可以開
重燃原來消失的感覺

疫情下,歌手們不停增值自己,全方位學習,以出色作品回饋樂壇。頒獎盛典會頒發多個獎項,表揚歌手於2020 ...
matt0605 發表於 2021-1-12 13:23

明明個頒獎禮越嚟越少人去
但大獎就越加越多
金曲金 最男女 演繹男女 人氣男女 網絡歌星
成八個咁多
洗唔洗又塞個人氣男畀 Yoyo 老公
二〇二〇年度全女班音樂流行榜頒獎典禮 賽果
至歌 東京人壽 至碟 Dear Secret 女金 謝安琪

以往勁歌總選每一年都有睇,但今年完全無興趣看,連結果亦無興趣知。
hkwilliamsiu 發表於 2020-1-19 05:52

原來上年我的評論是咁精彩

2021年 泳兒應該會搶了Hana 不少奬
hkwilliamsiu 發表於 2020-11-26 10:53

仲有第二篇評論是相隔11個月後才post
重燃原來消失的感覺

旁觀有罪終於上架
等得幾耐..
mtrccc 發表於 2021-1-12 00:06

聽咗電台版足足個幾月
SugarFree自選十大2020:一人之境 一瞬 小丑 天地分裂 幸福門 東京人壽 阿愁 美男子與香煙 風靈物語 靈魂有洞

所以我諗唔洗開實況直擊post ...
kaman921 發表於 2021-1-12 14:19
支持唔好開,CM應帶頭杯葛香港央視
SugarFree自選十大2020:一人之境 一瞬 小丑 天地分裂 幸福門 東京人壽 阿愁 美男子與香煙 風靈物語 靈魂有洞

另外發現TVB音樂討論都是會Matt0605開, 他應該是TVB委派專員, 負責開TVB音樂區post. 仲要提一提他上年他2019.12.29 就開咗post, 今年還未開2020勁歌頒奬禮, 小心要扣人工
重燃原來消失的感覺

你好似係全壇第一個人提

你唔講我真係唔知
kwanie 發表於 2021-1-12 13:24

無什麼亮點我仲好記得15年美aiii 拎演女就down server, 呢幾年真係無呢d 機會lu