返回列表 發帖
以前真係4大頒獎都睇
印象中由2015放棄TVB
2018定19放棄新城
依家淨係睇903同RTHK

無什麼亮點我仲好記得15年美aiii 拎演女就down server, 呢幾年真係無呢d 機會lu ...
hkbaby 發表於 2021-1-12 15:40

今年亮點是好多不同男女歌手奬, 下一年應該會增設埋大灣區最受歡迎男女歌手, 祖國區最受歡迎男女歌手等等.....
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

以前真係4大頒獎都睇
2018定19放棄新城
依家淨係睇903同RTHK ...
edwardngwy 發表於 2021-1-12 15:40

2019新城還可以, 但今年就哂氣
重燃原來消失的感覺

星期日頒獎禮 無人提
kaman921 發表於 2021-1-12 12:55

仲有sexykaren,阿mark同matt0605
池中無荃Ha最大

另外發現TVB音樂討論都是會Matt0605開, 他應該是TVB委派專員, 負責開TVB音樂區post. 仲要提一提他上年他201 ...
hkwilliamsiu 發表於 12/1/2021 15:39
呢個咁冠冕堂皇嘅名我真係好鍾意
騎呢得嚟唔好睇呢個緊要。
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 4 (23/1/2021)

1. 無名指的勇氣 - 林欣彤    2. 我不如 - 曾比特   3. 冰原 - 應智越   4. 樂壇已死 - 吳林峰   5. 明年見 - ONE PROMISE

仲有sexykaren,阿mark同matt0605
LoveMirkay520 發表於 2021-1-12 15:58
仲有某紅軍飯
SugarFree自選十大2020:一人之境 一瞬 小丑 天地分裂 幸福門 東京人壽 阿愁 美男子與香煙 風靈物語 靈魂有洞

另外發現TVB音樂討論都是會Matt0605開, 他應該是TVB委派專員, 負責開TVB音樂區post. 仲要提一提他上年他201 ...
hkwilliamsiu 發表於 2021-1-12 15:39

可能炒咗?
秉承cm精神 推廣好音樂

呢個咁冠冕堂皇嘅名我真係好鍾意
kwanie 發表於 2021-1-12 16:01

呢個論壇好多Gin Lee委派專員
SSN Chart (22 Jan)  ||  鏡榜冠軍: 手望 - 柳應廷 / Serrini (2 Weeks No.1)
1. 明 年 見 (1 Week No.1) - One Promise
2. 開 燈 . 熄 燈 (1 Week No.1) - Gin Lee
3. 無 名 指 的 勇 氣 - 林 欣 彤

第43屆十大中文金曲

港台電視31 16/1 2000 - 2200

音樂─我們共通的語言。
音樂說─我們共鳴的故事。
20 ...
matt0605 發表於 2021-1-12 16:07

俾TVB炒左?
過檔RTHK?

第43屆十大中文金曲

音樂─我們共通的語言。
20 ...

一講(matt)曹操, 曹操(matt)就到
重燃原來消失的感覺

第43屆十大中文金曲

音樂─我們共通的語言。
20 ...

Matt哥食兩家茶禮?
池中無荃Ha最大

明明個頒獎禮越嚟越少人去
但大獎就越加越多  
金曲金 最男女 演繹男女 人氣男女 網絡歌星
成八 ...
616.1314 發表於 2021-1-12 15:27

只關注你與你的另一半
如出走 身處死角 逃不走 走遍低處 無出口 只有這傷口

以前真係4大頒獎都睇
2018定19放棄新城
依家淨係睇903同RTHK ...
edwardngwy 發表於 2021-1-12 15:40

1819先放棄新城 都算堅持得好耐
01. 馮允謙 - 遠在眼前 | 02. 容祖兒 - 東京人壽 | 03. Heyo / 阿弗 / Lydia / Jan Curious - 歡迎嚟到呢座城市 | 04. The Hertz / Yukilovey - Lay On My Shoulder | 05. 陳健安 - 惡夢經

正媽

正媽
kevin2011 發表於 2021-1-12 17:45
叱咤 903 你過主啦
KU Cantopop Chart Week 3
1. 開燈.熄燈(熄燈版) - Gin Lee
2. 非理想愛人 - Pandora
3. Lay On My Shoulder - The Hertz / Yukilovey

融姨使唔使咁高位
3. Lay On My Shoulder - The Hertz / Yukilovey

牙融 +5 篤定第三
Music Picks Week 4 (23/1/2021)

1. 無名指的勇氣 - 林欣彤    2. 我不如 - 曾比特   3. 冰原 - 應智越   4. 樂壇已死 - 吳林峰   5. 明年見 - ONE PROMISE

融姨使唔使咁高位
KU5249 發表於 2021-1-12 17:50

可能因為有支持者在商台外面打地鋪
SugarFree自選十大2020:一人之境 一瞬 小丑 天地分裂 幸福門 東京人壽 阿愁 美男子與香煙 風靈物語 靈魂有洞

牙融 +5 篤定第三
kwanie 發表於 2021-1-12 17:51

諗起《親熱》一上第二,然後最後斷三台冠就係斷響 903
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

諗起《親熱》一上第二,然後最後斷三台冠就係斷響 903
星勤 發表於 2021-1-12 18:05

親熱兩台冠姐
池中無荃Ha最大

Janice!

親熱兩台冠姐
LoveMirkay520 發表於 2021-1-12 18:08

所以 903 咪斷左佢個三台冠… 當時佢無上 TVB 一排
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

多喝水值冠
[點我]新地投票站

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 05
1. 遠在眼前 2. 多喝水 3. 哪個明日

明明個頒獎禮越嚟越少人去
但大獎就越加越多  
金曲金 最男女 演繹男女 人氣男女 網絡歌星
成八 ...
616.1314 發表於 2021-1-12 15:27

分一個比林家謙啦。等佢受唔住誘惑繼續靜靜的默默的上TVB,然後比某登反爆佢

呢個論壇好多Gin Lee委派專員
John 發表於 2021-1-12 16:07

靠我出post撐女金迦反Gin做平衡
心可以留得低 身恐怕留不低
身份也沒憑沒據你認錯我那位

融姨播咁多
佢好姊妹隻歌係咪漏咗係哥本哈根無拎返嚟所以無人播
01. 馮允謙 - 遠在眼前 | 02. 容祖兒 - 東京人壽 | 03. Heyo / 阿弗 / Lydia / Jan Curious - 歡迎嚟到呢座城市 | 04. The Hertz / Yukilovey - Lay On My Shoulder | 05. 陳健安 - 惡夢經

融姨播咁多
yinjai 發表於 12/1/2021 18:41
華納決定救返JANICE

903 又玩咩狂播歌

kwanie 發表於 2021-1-12 18:43
明智嘅決定

903 又玩咩狂播歌
chachacharlie 發表於 2021-1-12 18:47
急姐可以挑戰一下好耐冇試過嘅六首歌

第一次TEAM TERENCE 三首同AP

美融真係好髮力,快D chur個十大返黎
明年保了壽命  誰說一定  有伴侶與東京

融姨播咁多
yinjai 發表於 2021-1-12 18:41

ada好帶挈,畀隻倉底曲人地唱,係咪嫌美長生得唔似菲傭所以恰9佢

第一次TEAM TERENCE 三首同AP
kwanie 發表於 2021-1-12 18:50

Team Terence關注組表示開心
任何密友任何伴侶和諧互斗投緣互信尊敬退縮生疏掛心忽近又遠跟世態搖擺

急姐可以挑戰一下好耐冇試過嘅六首歌
KU5249 發表於 12/1/2021 18:49
講到尾了

講到尾了
kwanie 發表於 2021-1-12 18:57
都係5首止步

都係5首止步
KU5249 發表於 12/1/2021 18:59
新聞食你三個字
五首歌又無咗四個字
差唔多啦
你見急姐個尾埋唔到咁滯lol

ada好帶挈,畀隻倉底曲人地唱,係咪嫌美長生得唔似菲傭所以恰9佢
SugarFree 發表於 2021-1-12 18:55

我家ada一年出幾首作品都作曲比美長,再講以後一首都唔作
美長以後找返林家謙次貨曲la

新聞食你三個字
五首歌又無咗四個字
差唔多啦  
你見急姐個尾埋唔到咁滯lol ...
kwanie 發表於 2021-1-12 19:00
R.O.O.T 播完第一次副歌就報時
明明上年成日都6首歌

分一個比林家謙啦。等佢受唔住誘惑繼續靜靜的默默的上TVB,然後比某登反爆佢 ...
on07111 發表於 2021-1-12 18:34

TVB最佳唱作歌手基本上一定係林家謙, 不過佢其實值2020年最受歡迎網絡歌星獎 (佢online榜成績好好), 同男歌星人氣王 (因為無姜b同佢爭).

美長以後找返林家謙次貨曲la ...
on07111 發表於 2021-1-12 19:03

王宛之有無作過曲畀佢?

家謙肯派歌未
[點我]新地投票站

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 05
1. 遠在眼前 2. 多喝水 3. 哪個明日

kwanie 發表於 2021-1-12 18:43

未谷啫

王宛之有無作過曲畀佢?
kenneth 發表於 2021-1-12 19:20

小黑與我,冬眠...唔知仲有無

人人也貪新鮮 戀愛也給標籤
樂壇已死

有預感阿融播到十大但 out 左佢首十大

Janice safe

美長以後找返林家謙次貨曲la ...
on07111 發表於 2021-1-12 19:03

家謙對Eason唔好咩?Eason果兩隻都係好嘢

女金蕾好正

Janice safe
KU5249 發表於 2021-1-12 21:42

低級趣味 Deserves to stay

On a side note, Fiona still haven’t done interview for new song. Usually if she’s heading female gold track then more noise should be generated and she should of interviewed immediately after song release. Last year she had immediate interview but only peaked at number 2. Her comeback seems weak lol.
Kay on the other hand gets like few days of interview for her comeback in 2018 and got gold.