返回列表 發帖
係咪今晚繼續頒
霸定個靚位先
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

係咪今晚繼續頒
霸定個靚位先
616.1314 發表於 2021-1-24 11:11

係呀
今晚會頒埋淨低嘅十大、專輯同&演繹獎!

女三甲好perfect
Hertz實至名歸

Dawn 閉目沉下去好慘

係呀
今晚會頒埋淨低嘅十大、專輯同&演繹獎!
ed8671ed 發表於 2021-1-24 15:03

只想支持ed8671ed

ED's Choice Billboard Award 2020

年度熱播歌手        

Serrini

(以last.fm統計次數為準)
Serrini 7 ...
ed8671ed 發表於 2021-1-17 20:36
當日呢個獎頒完之後,連詩雅 fans 已經開始離場了,地下有一大堆 ED 整出黎嘅頒獎禮場刊

當日呢個獎頒完之後,連詩雅 fans 已經開始離場了,地下有一大堆 ED 整出黎嘅頒獎禮場刊  ...
chanchan0909 發表於 2021-1-24 18:31

但係連詩雅已經冇晒fans
只想支持ed8671ed
RVHOCPC 發表於 2021-1-24 15:15

愛你
女三甲好perfect
Hertz實至名歸

Dawn 閉目沉下去好慘
powerful 發表於 2021-1-24 15:11

Dawn都有第四嘅
希望佢今年出多啲歌 比機會我鼓勵下佢

稍後20:30會進行PART 2頒發餘下獎項,入圍名單可以睇 4#。

年度歌曲十大(包括年度至尊歌曲)
年度個人演繹
年度合作演繹
年度專輯(金、銀、銅)
年度歌曲MV

稍後20:30會進行PART 2頒發餘下獎項,入圍名單可以睇 4#。

年度歌曲十大(包括年度至尊歌曲)
...
ed8671ed 發表於 2021-1-24 20:18

希望一人之境至尊

希望一人之境至尊
RVHOCPC 發表於 2021-1-24 20:19

冇二十強

冇二十強
ed8671ed 發表於 2021-1-24 20:25

已經搭緊直升機嚟緊

支持離原同網絡安全隱患

王嘉儀 三首十大 is coming !!!

睇下係咪頒唔到十大所以臨時加兩首演繹獎補償先
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

ED's Choice Billboard Award 2020

首先會頒發MV獎!

年度歌曲MV 六強
〈So Called Love Song〉Tedman Lee
〈每道微小〉Step C. & Tommy Ng
〈致明日的舞〉Maggie Leung & Sheng Wong
〈衰喺個掣度〉恆仔@ToNick
〈惡夢經〉Maggie Leung & Sheng Wong
〈與人同行〉麥曦茵

蔡健雅 - 向前走 (cover)

已經搭緊直升機嚟緊
RVHOCPC 發表於 2021-1-24 20:27

可以加插表演環節
睇下係咪頒唔到十大所以臨時加兩首演繹獎補償先
JasOh103 發表於 2021-1-24 20:30

一陣就知
王嘉儀 三首十大 is coming !!!
chanchan0909 發表於 2021-1-24 20:29

好勁!可能係史上第一個一晚3首十大!
支持離原同網絡安全隱患
bagfgfcde 發表於 2021-1-24 20:28

Hail Mami!!

bagfgfcde 發表於 2021-1-24 20:33

林家謙 - 拋物線 (cover)

首先會頒發MV獎!

年度歌曲MV 六強
〈So Called Love Song〉Tedman Le ...
ed8671ed 發表於 2021-1-24 20:31

致明日之舞

真係有MV出色過 敢 咩上年?

JasOh103 發表於 2021-1-24 20:36

有三隻MV好過敢
分別係 幸福門、美男子與香煙同開燈熄燈

年度歌曲MV

MV以動畫角色顯微象Maly為主角,切合歌曲題旨
遊走香港大街小巷,塗鴉、動畫畫面、管樂團的成員亦融入當中
情節由初時的會心微笑,到後段似曾相識的畫面會帶來絲絲感動,緊貼時代脈搏

2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

年度歌曲MV

MV以動畫角色顯微象Maly ...
ed8671ed 發表於 2021-1-24 20:39

ZOEA wannabe

年度歌曲MV

MV以動畫角色顯微象Maly ...
ed8671ed 發表於 2021-1-24 20:39
最後嗰幕好勁 !

如果有MV女主角獎可以爭贏
bagfgfcde 發表於 2021-1-24 20:33

:)

有三隻MV好過敢
分別係 幸福門、美男子與香煙同開燈熄燈
bagfgfcde 發表於 2021-1-24 20:38

Agger
張蚊x陳品@非末傳播 is robbed!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

跟住係今年新增設嘅獎項,表揚我心目中演繹方面表現傑出嘅作品!

年度個人演繹 六強

iii〈若有若無〉
李幸倪〈幸福門〉
李拾壹〈在尋找什麼?〉
莫文蔚〈呼吸有害〉
馮允謙〈愛斯基摩人之吻〉
謝安琪〈再度〉

Agger
616.1314 發表於 2021-1-24 20:40

不過論歌就調翻轉了
敢 好聽過哂嗰三首

跟住係今年新增設嘅獎項,表揚我心目中演繹方面表現傑出嘅作品!

年度 ...
ed8671ed 發表於 2021-1-24 20:42

iii〈若有若無〉
李拾壹〈在尋找什麼?〉
莫文蔚〈呼吸有害〉
馮允謙〈愛斯基摩人之吻〉

呢幾首邊首贏都可以

ZOEA wannabe
bagfgfcde 發表於 2021-1-24 20:39

隻象 >>>> 隻蟹
Agger
616.1314 發表於 2021-1-24 20:40

第二部曲好唔pure,自動落選!

不過論歌就調翻轉了
敢 好聽過哂嗰三首
bagfgfcde 發表於 2021-1-24 20:42

本年最大遺珠
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

年度 ...

只想支持謝安琪
我們的總和

私心想 幸福門
理性覺得 再度 好啲而且冇十大就可以塞呢個獎

不過最後應該都係 床邊有____廳有______ 既慢慢喜歡你

年度 ...

支持幸福門
Gin Gin攞唔到就會返鄉下了......

支持幸福門
WZA111 發表於 2021-1-24 20:45

呢個獎係高潮位嚟
估唔到咁快頒 之後班堅粉可以拉大隊走人了

期待對 期待錯 is robbed

年度個人演繹

謝安琪〈再度〉

謝安琪在「the album」企劃中作出多方面嘗試
演繹上亦有突破的表現:無論是〈我們的基因〉的甜蜜、〈一個女人 和浴室〉的輕型、1分鐘interludes接近清唱的演繹
〈再度〉演繹上放輕聲線,姣姣哋再加以氣聲,演繹上都非常新鮮

恭喜得獎人 Serrini !

年度合作演繹 六強

Luna Is A Bep & Charming Way〈Boogie Baby〉
Modern Children & 謝芊彤〈Summer Day is Gone〉
Nowhere Boys〈最後的搖滾〉
RubberBand〈每道微小〉
T-Ma & Serena〈Softly.〉
鍾舒漫 & 鍾舒祺〈未夠癲〉

以歌曲監製角度嚟講 還是覺得Gin Lee比較頂尖專業

嬅!競爭好激烈
支持芊芊

莫后黑緊面
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

私心想 幸福門
理性覺得 再度 好啲而且冇十大就可以塞呢個獎

不過最後應該都係 床邊有____廳有______ 既慢 ...
JasOh103 發表於 2021-1-24 20:44

啲空白格應該填乜
支持幸福門
WZA111 發表於 2021-1-24 20:45
呢個獎係高潮位嚟
估唔到咁快頒 之後班堅粉可以拉大隊走人了
JasOh103 發表於 2021-1-24 20:46

Gin,你可以飛啦!

身為千粉應該要支持千千

姣姣哋就可以得到你歡心,原來如此 ~~~

chanchan0909 發表於 2021-1-24 20:58

佢仲鍾意鄧小巧既兩溝
好重口味

chanchan0909 發表於 2021-1-24 20:58

今晚既主人家登場了

佢仲鍾意鄧小巧既兩溝
好重口味
bagfgfcde 發表於 2021-1-24 20:59
真係好另類

今晚既主人家登場了
JasOh103 發表於 2021-1-24 20:59
我都係今日先知佢有咁嘅喜好

莫后黑緊面
cymusic 發表於 2021-1-24 20:54