返回列表 發帖
WILL OR! WILL OR!
weiquan 發表於 2021-1-12 01:18

Support Or wai lam n Gin Lee !

CM會員共和榜 2020年度我最喜愛的歌曲第四季季選
第二位

美男子與香煙

主唱:Gin Lee
作曲:Vincent Chow
填詞:何方
編曲:Gary Tong
監製:Alvin Leong
票數:39

Gin Lee的「失格遊人」第二章節

剪不斷,理還亂
許多事情在愛情世界都無法被解釋
即使很想討厭你卻發現已經泥足深陷

越怕越愛越想越歪
辛苦得很痛快
被誘惑也在挨
是否錯愛都只因變態

Support Or wai lam n Gin Lee !
jasonng 發表於 2021-1-12 01:21

男主正過will or啦
唔怪得韓玲對佢冇興趣
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Gin Lee! Gin Lee!

好多Gin Lee stan!!!!

Gin Lee! Gin Lee!
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

投左:

04. Gin Lee - 美男子與香煙
18. 林二汶 - 再聚
22. 容祖兒 - 東京人壽
36. 鄧麗欣 - 著地
39. 盧瀚霆 - 神隊友

原因
男排女將好好睇!
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

第一位

Summer Day Is Gone
支持 Modern Children

男主正過will or啦
唔怪得韓玲對佢冇興趣
JasOh103 發表於 2021-1-12 01:23

胡卓希留鬚好型
但而家見到佢
成日諗起男排個八婆角色

訓覺先!

第一位

時光倒流一句話

主唱:林家謙
作曲:林家謙
填詞:黃偉文
編曲:林家謙
監製:許創基 / 林家謙
票數:41

林家謙與黃偉文的首次合作

我們對許多往事都有懊悔的一刻
幻想自己能回到過去逆轉一切
但結果真的會如己所願嗎?

難題是 時光未許倒流 明日只可向下流
尷尬到自己的人 假設還未夠狠反了臉出走
厚面皮些演好友

捱夜為咗咁嘅結果....
瞓啦88

恭喜Gin Lee
實至名歸

CM會員共和榜: 2020年度我最喜愛的歌曲第四季季選 投票結果
#Singer - SongVote
1林家謙 - 時光倒流一句話41
2Gin Lee - 美男子與香煙39
3per se - 粉碎糖果屋 (Ft. Serrini)35
4泳兒 - 溝渠暢泳29
5陳健安 - 惡夢經27
6陳奕迅 - 是但求其愛25
7Serrini - 離原22
8容祖兒 - 東京人壽21
9AGA - So Called Love Song20
9Gin Lee - 開燈.熄燈 (熄燈版)20
9陳凱詠 - 隔離 / Studio Live Duet with 林家謙20
9馮允謙 - A New Day20
13RubberBand - 每道微小19
14盧瀚霆 - 神隊友18
15鍾舒漫 / 鍾舒祺 - 未夠癲17
16Nowhere Boys - 最後的搖滾16
17Serrini - 要做更壞的事15
17麥浚龍 - 我在切爾諾貝爾 等你15
17黃妍 - 我心中尚未崩壞的部分15
20林二汶 - 再聚13
21陳奕迅 - 致明日的舞12
21馮允謙 - 遠在眼前12
23林欣彤 - 次元壁11
24per se - 不日之約10
24陳健安 - 時光邊緣的人10
24鄧麗欣 - 著地10
27DAWN - 當代生活指南8
27Serrini - ~旋轉with me*8
27鄧小巧 - Mean8
30陳蕾 - 荒島之幻象7
31Modern Children - Summer Day is Gone (Ft. 謝芊彤)6
31the pancakes - as brave as that stupid girl6
31陳柏宇 - 哪個明日6
31鄭中基 - My Only One6
31鄭欣宜 - 小夜燈6
36T-Ma / Teresa - Softly.5
36王嘉儀 - 菩薩 (Shelf-Index Remix)5
36衛蘭 - 帶走你的垃圾5
39Franklin Telescope - 雲絲頓4
40吳林峰 - 越壞越強2

東京人瑞好慘
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

恭喜Gin以59票成為票后

1首都唔中

頭五一首都唔中應該都係第一次

投咗 是但求其愛 / SCLS / A New Day / Chernobyl / 再聚
原因: All in 幸福門!

其實呢季真係好多好歌投 啲票數都好貼
如果隔離冇把死人男聲合唱版我會投

神隊友有18票

9        AGA - So Called Love Song        20
9        Gin Lee - 開燈.熄燈 (熄燈版)        20
9        陳凱詠 - 隔離 / Studio Live Duet with 林家謙        20

四個好姊妹好frd,票數都一樣

投左兩季隔離都入唔到
原因
男排女將好好睇!
John 發表於 2021-1-12 01:24

我係寫波傾世一

恭喜Gin以59票成為票后
kel_kelvin 發表於 2021-1-12 01:41

Serrini 35+22+15+8= 80林家ling 41+20 = 61

Gin Gin 可以排第三
ps.Serrini票數四季變化: 13 >48 > 53 >80* (include featuring for per se)
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

第一位
ed8671ed 發表於 2021-1-12 01:26

暗示兩位專員正式分手?

5中3
熄燈janice
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

第一位

時光倒流一句話

主唱:林家謙
作曲:林家謙
填詞 ...
ed8671ed 發表於 2021-1-12 01:33

話(嬅)粉的勝利

希望家謙 & Gin Lee 入到五強
bagfgfcde 發表於 2021-1-12 00:48

佢地加埋六首歌分票,都幾肯定gg,除非謙粉配票啦。eg.住新界投一人之警,住九龍投時光倒流一句嬅,住港島投特倫斯夢遊仙境(live) etc.

林家謙=2014年+2019年Kay confirmed
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

原來琴晚搞咗
辛苦曬 ED
恭喜 Gin Lee
東京人瑞入唔到真係好可惜
不過好開心美唉入到
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

嘩中左四首
投左 美男子 時光 糖果屋 溝渠 同 是但求其愛
恭喜謙B 4 plug都入到季選

嘩中左四首
投左 美男子 時光 糖果屋 溝渠 同 是但求其愛
恭喜謙B 4 plug都入到季選{:1_11 ...
KU5249 發表於 2021-1-12 09:41

謙B 四季排名分別係4-->2-->3-->1 ,keep住進步, 真係好開針
下季都唔知拎咩好了

明明時光倒流一句話係四首入面最平凡雖好個首,但排名就最高

東京人壽
我估錯這個世界得到教訓

只係中咗時光倒流一句話
神隊友有18分牙波好叻

咁少人投CM準男金
在這畢生不滅 無極的狀態

我都唔記得自己其他3首投咗咩了

Bobby仔有18分好叻可惜神隊友年底先派台
搵返前幾季嘅結果睇,原來柳兒都攞過獎
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

東京人壽
mrshadowll 發表於 2021-1-12 10:51

我哋早粉下季再投過!

1首都冇中
得2首係top 10

我哋早粉下季再投過!
on07111 發表於 2021-1-12 13:50

有機會先講
我估錯這個世界得到教訓

辛苦晒!
剩係中惡夢經