返回列表 發帖

[結果]CM會員共和榜: 2020年度我最喜愛的歌曲第四季季選

日期: 2021年01月12日 (星期二)
時間: 預計00:30開始
主持: ed8671ed

候選歌曲名單: (合共40首)
AGA - So Called Love Song
DAWN - 當代生活指南
Franklin Telescope - 雲絲頓
Gin Lee - 美男子與香煙
Gin Lee - 開燈.熄燈 (熄燈版)
Modern Children - Summer Day is Gone (Ft. 謝芊彤)
Nowhere Boys - 最後的搖滾
per se - 不日之約
per se - 粉碎糖果屋 (Ft. Serrini)
RubberBand - 每道微小
Serrini - ~旋轉with me*
Serrini - 要做更壞的事
Serrini - 離原
T-Ma / Teresa - Softly.
the pancakes - as brave as that stupid girl
王嘉儀 - 菩薩 (Shelf-Index Remix)
吳林峰 - 越壞越強
林二汶 - 再聚
林欣彤 - 次元壁
林家謙 - 時光倒流一句話
泳兒 - 溝渠暢泳
容祖兒 - 東京人壽
陳奕迅 - 是但求其愛
陳奕迅 - 致明日的舞
陳柏宇 - 哪個明日
陳健安 - 時光邊緣的人
陳健安 - 惡夢經
陳凱詠 - 隔離 / Studio Live Duet with 林家謙
陳蕾 - 荒島之幻象
麥浚龍 - 我在切爾諾貝爾 等你
馮允謙 - 遠在眼前
馮允謙 - A New Day
黃妍 - 我心中尚未崩壞的部分
衛蘭 - 帶走你的垃圾
鄧小巧 - Mean
鄧麗欣 - 著地
鄭中基 - My Only One
鄭欣宜 - 小夜燈
盧瀚霆 - 神隊友
鍾舒漫 / 鍾舒祺 - 未夠癲

荃力支持Gin
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

邊個投Gin Lee邊個就係鬼!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

支持ed8671ed

邊個投Gin Lee邊個就係鬼!
JasOh103 發表於 2021-1-12 00:17

唔使擔心
最後Gin Lee三首入曬都會夠票!

鄧小巧 - Mean
鄧麗欣 - 著地
鄭中基 - My Only One
鄭欣宜 - 小夜燈
神隊友 - 盧瀚霆

鍾舒漫 / 鍾舒祺 - 未夠癲
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

希望Bobby仔同家瑜教練有份
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

入場!

b01091018 發表於 2021-1-12 00:24

歡迎各位嚟到深夜時段嘅開估時刻  

CM會員共和榜 2020年度我最喜愛的歌曲第四季季選
第五位

好似投左mami x3同男排女將x2

訓覺之前要熄燈
所以係開燈。熄燈(熄燈版)!

mami出場?
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

馮允謙 - A OLD Day

歡迎各位嚟到深夜時段嘅開估時刻  

第五位

...
ed8671ed 發表於 2021-1-12 00:37

係咪噩夢經

RubberBand
Every
Miniature!

mami出場?
JayantL 發表於 2021-1-12 00:40

因為夜晚要做更壞的事?

因為夜晚要做更壞的事?
weiquan 發表於 2021-1-12 00:42

Will Or 同你 又或者 Anson Kong
我們的總和

第五位

惡夢經

主唱:陳健安
作曲:陳健安
填詞:Oscar
編曲:Adrian Chan / 陳健安
監製:Adrian Chan
票數:27

陳健安在前年教我們如何「重生」
去到2020年我們繼續在陰霾中度過種種試煉
彷如惡夢般的無間輪迴
未能睡個好覺就如歌曲末段如此心跳加速
實屬歌曲的一大加分位

重新生於恐怖
重新生於苦惱
提昇一點級數

係咪噩夢經
RVHOCPC 發表於 2021-1-12 00:41

叻豬

第五位

惡夢經

主唱:陳健安
作曲:陳健安
填詞:Oscar
...
ed8671ed 發表於 2021-1-12 00:44

真了解你

真了解你
RVHOCPC 發表於 2021-1-12 00:45

扮了解
我們的總和

希望家謙 & Gin Lee 入到五強

第四位

唔係好諗到點tag呢首

淫MV?美男子與香煙?

五台冠來了

五台冠來了
JasOh103 發表於 2021-1-12 00:57

終於有出頭天
我們的總和

林家謙 -
隔離

第四位

溝渠暢泳

主唱:泳兒
作曲:馮穎琪
填詞:周耀輝
編曲:Josh Yeung / CMgroovy
監製:CMgroovy / 馮穎琪
票數:29

泳兒在2020年推出唯一一首個人單曲
繼續與馮穎琪周耀輝探索暗黑風格
「我們在陰溝中也可以找到星星的光線。」
即使如溝渠般骯髒,有時候人就是喜歡沉淪

陪著我在溝渠
若吻就吻在低溫的溝渠
願未能未能高飛的我們
暢聚   暢遊    暢泳
當仰望有星星
我們與星星

第四位

唔係好諗到點tag呢首
...
ed8671ed 發表於 2021-1-12 00:55

時光倒流一句嬅

美詠好勁

第三位

Run run run
Gwen run away

中咗溝渠暢泳

離原?

終於要中第一首?
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

I 溫打下~ 艾溫打嬅~~~

誰人走了

第三位

粉碎糖果屋

主唱:per se (Ft. Serrini)
作曲:per se
填詞:梁嘉茵
編曲:per se
監製:謝國維 / Stephen Mok @ per se
票數:35

再一次per se與Serrini及其分身梁嘉茵合作

出走探究更美好的風光
路途也許滿佈荊棘
但未曾絕望又豈可放棄?

要出走  放棄的灑脫未夠
嚇怕了 我也再無藉口
再出走 更美風景 要望透
望透 寧願普 天地自由

第一 時光倒流一句嬅
第二 美男子與私煙

per se 好紅

Per se

Yeah 中咗溝渠

Mami !

估唔到真係咁多人撐美泳

第二位

SHIGA! SHIGA!

好耐無見既 Angela !

聞到陣煙味

越!戒!越!愛!

WILL OR! WILL OR!

唔好啦 咁都入到
係咪想攬炒