返回列表 發帖

[Jan/19/2021] 未知之知 - 陳健安 (EP)

歌手:陳健安
唱片名稱:未知之知
唱片封面:

推出日期:2021/1/19
唱片類型:EP

TrackList:
CD
01. 未知道
02. 廢學
03. 惡夢經
04. 時光邊緣的人
05. 愛裏沒有詛咒
06. 約定的夢幻島

附加資料:
在家中、在夢中、在輪迴中,以音樂繪畫路徑,
繼續往內尋找未知道的夢幻島。

出處:ECHO
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

未GGG

唔知 愛裏沒有詛咒 同 約定的夢幻島 派唔派台

#喜歡祖兒 #未知
我諗起答案之書

g持

未知 尚未示意
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

條蘑菇好似。。。

上次買左佢個隻, 聽左兩三次, 唔係咁耐聽
都放左上CAROSELL賣
反而釗峰同JASE的會定期KEEP住聽

呢隻要諗諗

尚未示意
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

條蘑菇好似。。。
ksquare 發表於 2021-1-12 14:30

條菇好長

上隻loop到宜家
呢隻plug左既都鍾意 尤其廢學
期待另外兩首
唔知仲會唔會plug

條菇好長
stephybest 發表於 2021-1-12 15:00

個頭都好大

條蘑菇好似。。。
ksquare 發表於 2021-1-12 14:30

扯起左
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

on愈嚟愈似周華健其實都幾靚仔
今年衝唱作金 好嗎?
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

其實C All Star單飛都唔錯 但係好似又唔係好大mkt回響
舞來舞去 不日內開始錄音。

呢隻碟要觀望下先
除左未知道之外,冇首派台特別鍾意

未知!! 早早好有影響力
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

未知之知,向美祖致敬??
版主日期寫佐2020年啦

估愛裡沒有詛咒應該唔派?似會派約定的夢幻島,不過估唔到呢首會入碟,以為係關懷愛滋合作歌就算
最愛林家謙❤️

其實C All Star單飛都唔錯 但係好似又唔係好大mkt回響
黃家正 發表於 2021-1-12 15:42

因為喺香港要偶像派同唱K歌先有回響

抖唔到氣個塊倒模去咗邊

btw會買 希望今年有男三甲
Week53
1. 陳宗澤 - 滴滴金 2. 陳蕾/岑寧兒 - 言之無物 3. 林家謙 - 記得 4. 雷同二友 - 讓時間變慢 5. 馮允謙 - Me and the Moon

支持健安 一定會買
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

未G,尚未是異
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

g持
Doo doo doo

《廢學》好高質
真昼間の月に僕は種を植えに行くんだ

個 cover 係唔係想吸引 hehe, 條大頭蘑菇個位置好尷尬

《廢學》好幾個remix versions一個都無收錄做bonus track, 無《出神》都幾可惜

暫時派左台既最鍾意未知道
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

希望未出碟o個幾首會好似 <廢學> 咁, 係啲無咁大路嘅歌

條蘑菇係咩意思

愛裏沒有詛咒

支持陳健安

《廢學》好幾個remix versions一個都無收錄做bonus ...
boy4dudes 發表於 2021-1-12 20:19

agger好可惜
至少都入soni remix啊,好鍾意出神fav from埋班

cover感覺好hea得嚟陳健康好靚仔

個磨姑好老尷
【This is MC】澳門見

約定的夢幻島有Feat. 幾個人

約定的夢幻島 要玩競猜遊戲了
暫時認到兩個 唔sure係咪蔓蔓
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

約定的夢幻島好聽!之前on仔po過story featuring嗰幾個冇記錯應該係oscar, van, cheronna同regen

約定的夢幻島世界級

約定的夢幻島好聽!希望會派埋

#喜歡祖兒 #未知
我諗起答案之書
stephybest 發表於 2021-1-12 14:16

續集

上隻好太多
4、5連住落有啲重複
希望佢可以挑戰大碟

上隻好太多
4、5連住落有啲重複
希望佢可以挑戰大碟
just11256 發表於 2021-1-17 14:57

佢話呢隻係單飛兩年嘅小結
加埋呢幾日好似吹緊風話2021 CAS會重組
可能有排都唔會有下一隻solo碟
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

因為喺香港要偶像派同唱K歌先有回響
cmho 發表於 2021-1-12 16:46

4 子單飛最鐘意on仔既歌有想法又好聽
佢單飛charm 好多

求約定的夢幻島mv

求約定的夢幻島mv
帥小寶` 發表於 2021-1-19 00:50

剪返佢地行山嘅片,加少少effect搞掂
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

約定的夢幻島好聽!之前on仔po過story featuring嗰幾個冇記錯應該係oscar, van, cheronna同regen ...
winky.h 發表於 2021-1-15 01:04

oscar lee? 佢把聲好似唔係咁, 我唔知點解覺得有啲似李拾壹, 但佢喺台灣...

oscar lee? 佢把聲好似唔係咁, 我唔知點解覺得有啲似李拾壹, 但佢喺台灣...
maiyas 發表於 2021-1-19 14:30

yes我應該搞錯咗 oscar應該係去探班only
同埋如果真係李拾壹 錄音可以越洋㗎嘛~

on仔live唱<愛裡沒有詛咒> 好正

係李拾壹 呀
Infinity & Eternity

有無人有睇過約定的夢幻島呢本漫畫
黎緊會出電影版⋯ 其實隻歌真係好岩做ending song XD
仲要搵埋幾個男女聲最後一齊唱 lol