返回列表 發帖

黃德斌拍港版《大叔的愛》 同MIRROR成員Anson Lo Edan玩hehe

日本BL神劇《大叔的愛》前年在亞洲掀起熱潮,ViuTV去年亦向日本購入版權開拍港版《大叔的愛》,之前有傳陶大宇將會孭飛飾演吉田鋼太郎愛上下屬的部長角色,但《蘋果》收到可靠消息,原來港版《大叔》落實由現年57歲的黃德斌擔演,並拍住MIRROR成員Edan呂爵安和Anson Lo盧瀚霆搞hehe戀。記者今日曾聯絡黃德斌,他表示:「係有傾,但未落實,我諗等ViuTV去講啦。」至於Edan就表示:「我係同Anson Lo拍,不過仲有邊個主演就由公司公佈啦。」

日劇《大叔的愛》由田中圭、吉田鋼太郎和林遣都主演,講述沒有異性緣的主角春田創一,被尊敬的上司部長黑澤武藏及同事兼室友後輩牧凌太告白,進而展開的辦公室戀愛故事。近日憑綜藝節目《膠戰》而人氣大升的Edan,將飾演被上司及同事暗戀的春田一角,今次也是Edan出道以來首次擔正做主角,明顯大受ViuTV力捧;而Anson Lo則飾演黃德斌情敵,亦即是牧凌太的角色。據悉其他演員都是ViuTV自己演員班底,預計本月底開拍。
其實《大叔的愛》早年熱播時,「King Jer 娛樂台」曾於facebook專頁吹水,指若開拍港版《大叔》,最適合人選該是劉丹和許廷鏗,現時終揭盅由黃德斌和Edan搞hehe戀。

至於日版《大叔的愛》大受歡迎,帶挈36歲男星田中圭入行18年來首次奪得視帝殊榮,在2018年日本電視雜誌《The Television》每季舉辦的「第97屆日劇奧斯卡」中,《大叔的愛》除以大熱姿態奪得最佳劇集外,田中圭亦成為最佳男主角,而「大叔」吉田鋼太郎就贏得最佳男配角,《大叔》還有捧走最佳劇本及最佳導演,共掃六獎成為大贏家。而因為該劇勁hit,所以開拍了電影版和第二輯劇集,不過第二輯反應卻一般。

https://hk.appledaily.com/entertainment/20210112/EMYUP2IEOFFUBNQLXXWFDACT3M/?utm_campaign=hkad_social_appledailyent&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_content=link_post&fbclid=IwAR0vCZrc9tBuWjtOIb_ykVHcP_gnf7FEMA5eOx907tgFcNdaMjt4TKTOtVk

感想: 都幾難想象黃德斌同edan玩hehe 搵AL真係好啱數 點解唔搵埋zeno
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

今朝睇到條花恕片, 差D係車叫左出嚟.

搞唔掂超級想快啲睇
佢哋兩個大庭廣眾之下都拍得咁投入,抵讚!
gocrazy 發表於 2021-1-25 01:10

已經諗到兒登啲戲係點

AL個強吻有d 1 feel
小伙子. 發表於 2021-1-25 01:31

現實應該調轉
edan鍾意撩AL玩,然後AL嫌棄佢
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

AL個強吻有d 1 feel

即刻上link睇片
好正啊救命,牙Lo霸氣強吻牙登

兩個都演得好入戲

...
gocrazy 發表於 25/1/2021 01:02

So sweet

見到AL個ig story都估到係拍kiss戲
jasonng 發表於 2021-1-25 01:09

搞唔掂超級想快啲睇
佢哋兩個大庭廣眾之下都拍得咁投入,抵讚!

見到AL個ig story都估到係拍kiss戲

d花絮幾吸引
John 發表於 2021-1-25 00:36

即刻上link睇片
好正啊救命,牙Lo霸氣強吻牙登

https://pop.stheadline.com/content/f/100612/

兩個都演得好入戲

d花絮幾吸引
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

2個造型幾好
edwardngwy 發表於 2021-1-20 18:51

西裝look真係好好J

2個造型幾好

anson lo始終太娘… 不大適合尼個role
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

登神開機啦終於拍劇加油!

姜SON FANS含淚支持
姜B太多大媽粉, 佢冇可能可以拍BL啦.....
JarvisCocker 發表於 2021-1-15 11:35

大媽粉含淚照睇

期待,但點解CP會係EdanAL...
睇完膠戰之後,想睇Edan Jeffrey多啲
當一個幸福的 傻更更的你

Manson x Zeno 啱做d

其實Edan都幾啱做春田田呢個比較浮誇既角色
不過就想像唔到黃德斌做少女心表情會點樣

根本day one開始就唔應該理班大媽啦, 係佢地公司唔知點解好似好驚d fans咁樣
    同姜B做friend都比 ...
JarvisCocker 發表於 2021-1-15 17:15

唔明點解viutv要理個班煩膠糖?

講真神徒同姜son粉數量都唔少啊
課金程度唔會低過個班大媽糖
其實有無諗過咁樣係阻咗自己粒星發展?
變相姜仔都會食少咗好多機會
姜仔自己訪問個陣都有講願意拍BL戲

不過宜家講嚟都曬氣
有時見到班大媽糖成日咁惡毒踩AL
都寧願姜son唔好合作,費事煩

而家姜B都入屋左好多,我覺得VIU真係可以唔洗理咁多班大媽糖
lalaland 發表於 2021-1-15 16:48

根本day one開始就唔應該理班大媽啦, 係佢地公司唔知點解好似好驚d fans咁樣
    同姜B做friend都比人鬧, 正經一齊拍廣告又鬧, 攪到姜son而家好似偷偷摸摸玩地下情咁  
    姜B比d痴線fans跟到返屋企都可以咩都唔做, 2年幾都係咁, 姜B真係好慘

根本姜son一齊就好養眼好吸粉
可惜當時太多毒唯糖反對
連BMG都無宣傳過

直到宜家都仲成日見到有班煩膠糖 ...
gocrazy 發表於 2021-1-15 15:37

姜son叱咤嗰晚好sweet

JarvisCocker 發表於 2021-1-15 11:35

而家姜B都入屋左好多,我覺得VIU真係可以唔洗理咁多班大媽糖

根本姜son一齊就好養眼好吸粉
可惜當時太多毒唯糖反對
連BMG都無宣傳過

直到宜家都仲成日見到有班煩膠糖攻擊AL
姜son互動都低調咗好多,
真係多得佢哋唔少

皮皮隊內顏值算頭幾名都冇劇拍相信唔會冇原因
SugarFree 發表於 2021-1-14 14:55

說出個重點來⋯

黃德斌不了..
點解無顧定軒!
舞來舞去 不日內開始錄音。

你icon好可愛
gocrazy 發表於 2021-1-13 23:34

我都覺得好可愛

唔太睇好一直覺得Viutv劇本寫得麻麻,加上Mirror演技太大進步空間
Garfield 發表於 2021-1-14 15:54

以前都會好擔心鏡仔啲演技
但睇完男排又覺得有驚喜,起碼唔會太差
幾個仔第一次拍劇啲演技都過得去

姜son Jerdan都係real, 但係登神嘅火花都好正, 拍搞笑BL好fit
lalaland 發表於 2021-1-14 15:37

其實“應駿安濤son”五個隨便搭配嘅cp我都愛
但大叔的愛係搞笑喜劇
咁都係登神cp最啱做
佢兩個一齊玩好搞笑

姜濤答記者"唔介意拍同志電影", 即係BL電視劇留俾MIRROR其他仔仔拍 不過可能要等十年八年

https://www.youtube.com/watch?v=oSs-XejzQOo

唔太睇好一直覺得Viutv劇本寫得麻麻,加上Mirror演技太大進步空間
Garfield 發表於 2021-1-14 15:54

我覺得有一堆睇BL嘅人唔多睇演技, 只要係BL就會睇

我都覺
佢太直佬Feel
劉丹先係First choice
Frankiekiekie 發表於 2021-1-14 15:56

早十年前劉丹還可以, 這年代最適合應該是陳豪.

覺得黃德斌做大叔會怪怪地咁
kaman921 發表於 2021-1-13 10:26

我都覺
佢太直佬Feel
劉丹先係First choice

希望拍完呢套可以拍魔法師

最重要有機會紅到去東亞&東南亞 做得好嘅話
HOTMAN 發表於 2021-1-13 11:55

Harvard都不可教導

我覺得登神好好啊,一諗到佢地嘴嘴就覺得好興奮
mrshadowll 發表於 2021-1-14 11:48

姜son Jerdan都係real, 但係登神嘅火花都好正, 拍搞笑BL好fit

SugarFree 發表於 2021-1-14 14:55

咪係囉
乜靚仔就一定有劇拍架啦咩cast唔中咪冇得拍囉,又唔係紅到可以做主角
姜濤最紅 但係到而家都未有得擔正做男一啦
Stanley一定唔係最靚仔嗰班但係佢拍劇機會最多

有冇睇過Frankie客串男排嗰場?...

演技同kt有得比
losyes 發表於 2021-1-14 10:58

I dig my fingers in expecting more than just the skin~

mrshadowll 發表於 2021-1-14 11:48

我都好期待希望有多啲花絮睇
登神兩個拍戲肯定又互相傷害
希望姜仔柳兒同Jeremy有得客串下
好想睇佢哋幾個一齊玩

黃德斌成碌木咁,真係拍到喜劇?

我估錯這個世界得到教訓

frankie冇嘢撈可以列入mirror未解之謎之一
okadav6 發表於 2021-1-13 23:43

有冇睇過Frankie客串男排嗰場?...

演技同kt有得比
在這畢生不滅 無極的狀態

佢d戲, 唔敢想像佢拍喜劇

皮皮靚仔照計可以拍劇,隊長都係呀,我真係懷疑經理人無安排佢地 casting, 變左機會永遠就係留畀某幾個,其 ...
50129995 發表於 2021-1-13 23:27

如果導演想要自然會揾
Ak都係咁

雖然私心鍾意jerdan cp 不過都期待睇登神

真係唔明點解皮皮咁少嘢做
劇又冇綜藝又冇
jasonng 發表於 2021-1-13 23:18

frankie冇嘢撈可以列入mirror未解之謎之一
我就是我!

複製男排個招

不過呢套冇男排咁睇好
男排題材已贏
呢首始終翻拍輸蝕少少 ...
John 發表於 2021-1-13 23:17

會唔會整返首登神cp嘅合唱主題曲

應該年尾喇 要谷兒登呀嘛
jasonng 發表於 2021-1-13 23:16

你icon好可愛

皮皮靚仔照計可以拍劇,隊長都係呀,我真係懷疑經理人無安排佢地 casting, 變左機會永遠就係留畀某幾個,其實一隊人人氣爭咁遠,真係好咩

tiger曝光唔算少啊,娛樂風雲,黑市,男排女將都有份演出,新綜藝應該好快出街,不過他本人低調...  ...
okadav6 發表於 2021-1-13 22:34

真係唔明點解皮皮咁少嘢做
劇又冇綜藝又冇