返回列表 發帖

黃德斌拍港版《大叔的愛》 同MIRROR成員Anson Lo Edan玩hehe

日本BL神劇《大叔的愛》前年在亞洲掀起熱潮,ViuTV去年亦向日本購入版權開拍港版《大叔的愛》,之前有傳陶大宇將會孭飛飾演吉田鋼太郎愛上下屬的部長角色,但《蘋果》收到可靠消息,原來港版《大叔》落實由現年57歲的黃德斌擔演,並拍住MIRROR成員Edan呂爵安和Anson Lo盧瀚霆搞hehe戀。記者今日曾聯絡黃德斌,他表示:「係有傾,但未落實,我諗等ViuTV去講啦。」至於Edan就表示:「我係同Anson Lo拍,不過仲有邊個主演就由公司公佈啦。」

日劇《大叔的愛》由田中圭、吉田鋼太郎和林遣都主演,講述沒有異性緣的主角春田創一,被尊敬的上司部長黑澤武藏及同事兼室友後輩牧凌太告白,進而展開的辦公室戀愛故事。近日憑綜藝節目《膠戰》而人氣大升的Edan,將飾演被上司及同事暗戀的春田一角,今次也是Edan出道以來首次擔正做主角,明顯大受ViuTV力捧;而Anson Lo則飾演黃德斌情敵,亦即是牧凌太的角色。據悉其他演員都是ViuTV自己演員班底,預計本月底開拍。
其實《大叔的愛》早年熱播時,「King Jer 娛樂台」曾於facebook專頁吹水,指若開拍港版《大叔》,最適合人選該是劉丹和許廷鏗,現時終揭盅由黃德斌和Edan搞hehe戀。

至於日版《大叔的愛》大受歡迎,帶挈36歲男星田中圭入行18年來首次奪得視帝殊榮,在2018年日本電視雜誌《The Television》每季舉辦的「第97屆日劇奧斯卡」中,《大叔的愛》除以大熱姿態奪得最佳劇集外,田中圭亦成為最佳男主角,而「大叔」吉田鋼太郎就贏得最佳男配角,《大叔》還有捧走最佳劇本及最佳導演,共掃六獎成為大贏家。而因為該劇勁hit,所以開拍了電影版和第二輯劇集,不過第二輯反應卻一般。

https://hk.appledaily.com/entertainment/20210112/EMYUP2IEOFFUBNQLXXWFDACT3M/?utm_campaign=hkad_social_appledailyent&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_content=link_post&fbclid=IwAR0vCZrc9tBuWjtOIb_ykVHcP_gnf7FEMA5eOx907tgFcNdaMjt4TKTOtVk

感想: 都幾難想象黃德斌同edan玩hehe 搵AL真係好啱數 點解唔搵埋zeno
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Manzeno 呢
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

我登要紅喇 !

"Anson Lo則飾演黃德斌情敵,亦即是牧凌太"

唔好啦! 牧凌太靚仔好多, 而且Anson Lo點會係攻呀

唔好啦! 牧凌太靚仔好多, 而且Anson Lo點會係攻呀 ...
rickychan0809 發表於 2021-1-12 23:04

佢同Edan倒轉會唔會好d
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

日本BL神劇《大叔的愛》前年在亞洲掀起熱潮,ViuTV去年亦向日本購入版權開拍港版《大叔的愛》,之前有傳 ...
小伙子. 發表於 2021-1-12 22:54

既然之前整得個情侶獎畀zeno同manson,點解唔乘勝追擊搵返佢兩個拍?定安排緊第2套劇畀佢地?
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

唔好啦! 牧凌太靚仔好多, 而且Anson Lo點會係攻呀 ...
rickychan0809 發表於 2021-1-12 23:04
好難想像edan做畀人爭果個雖然佢做浮誇角色應該ok
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

兒登
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

我想睇姜b做,怕怕羞羞傻傻更更咁,諗起都覺得 cute

點解Edan係0 AL係1....
搵AK好過AL啦
AL咁姣 加上本身係hehe 無哂想象空間
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

Ans0n L0 0d喎

超期待
終於等到

想知 Anson Kong 睇到 Anson Lo 又有戲拍既反應

想知 Anson Kong 睇到 Anson Lo 又有戲拍既反應
-Prince- 發表於 2021-1-12 23:53

咁Anson Kong之前都有套打天下

其實平時fans眼中,兩對CP
Ianson 同 波傾 邊個係單數。感覺前兩個都係單數,後兩個都係雙數

50129995 發表於 2021-1-12 23:47

姜B 唔GAY
Harvard都不可教導

-Prince- 發表於 2021-1-12 23:53

想睇AK做1仔多d
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

明明主角應該要係Alfred! 樣好match!
Harvard都不可教導

小伙子. 發表於 2021-1-12 23:57

Come on hater

搵AK好過AL啦
fifty1205 發表於 2021-1-12 23:48

我覺得好正,AL做先有想象空間啊
睇男排嘅波傾幾受歡迎就知啦
Anson Lo加edan兩個本身friend已經好有火花

黑面AK啲演技好差,佢拍我先唔想睇囉
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

WOW希望唔好拍成膠劇

大愛danson登神組合好想快啲睇

小伙子. 發表於 2021-1-12 23:57

其實花老母一直都偏心契兄弟㗎啦
比咁多資源捧佢哋,黑面AK做正男主角都彈唔起
演技差又無觀眾緣怪得邊個

黃德斌正過日本版嗰個

日式BL而家唔係好work㗎啦,係行就行泰國BL個條水啦,
人哋先係而家BL輸出大國,成條產業鏈咁運作,
泰國BL個種Fandom仲要係同《造星》Fandom sync到。

希望d高層唔好話覺得日本先係好野,泰國就cheap,
BL要搵大錢,要拍落去,一定係要copy泰國模式

Anyways,香港第一套BL,揀岩時勢播就點都有noise,
只係點樣可以一套接一套拍落去
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

唔想睇黃德斌 :( 好大陣TVB味
要大叔點解唔搵強尼或者麥子樂
在這畢生不滅 無極的狀態

50129995 發表於 2021-1-12 23:47

如果姜b做,姜糖(媽)應該會拆左viutv...
我就是我!

losyes 發表於 2021-1-13 03:30

我都有諗過搵強尼拍幾好
不過唔緊要啦主要都係掛住睇登神cp

既然之前整得個情侶獎畀zeno同manson,點解唔乘勝追擊搵返佢兩個拍?定安排緊第2套劇畀佢地? ...
SugarFree 發表於 2021-1-12 23:18

好似上年4月就casting左係Edan+AL....
我就是我!

AL做好重要啦,依家好需要gay actors做gay角色

anson lo 本身就係
【This is MC】澳門見

想睇AK做1仔多d
fifty1205 發表於 2021-1-13 00:02

想像唔到AK做BL角色
本身牧凌太個角色係溫柔人設
覺得AL做好o岩數

好難想像edan做畀人爭果個雖然佢做浮誇角色應該ok
SugarFree 發表於 2021-1-12 23:20

同感..想像唔到edan畀人爭...

AL做好重要啦,依家好需要gay actors做gay角色
just11256 發表於 2021-1-13 05:08

已經想像到宣傳期嘅AL會用「直男」角度去分享作為一個「直男」點樣演繹gay,好考演技

除非佢come out啦
在這畢生不滅 無極的狀態

已經想像到宣傳期嘅AL會用「直男」角度去分享作為一個「直男」點樣演繹gay,好考演技

除非佢com ...
losyes 發表於 2021-1-13 05:35

識做o既梗係盡量避而不談la
又覺得唔駛突登畫出腸
覺得佢係咪係lor

黃德斌xEdan 幾match大叔的愛

黃德斌有好大陣佬味

edan床戲白眼會唔會嚇死人
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

回復 27# okadav6

覺得姜b爭套入屋劇吸粉,之前拍落嗰兩套都係串星,不過可能有好野經理人就未必益佢

回復  okadav6

覺得姜b爭套入屋劇吸粉,之前拍落嗰兩套都係串星,不過可能有好野經理人就未必益佢 ...
50129995 發表於 2021-1-13 08:17

花老母有好嘢都益曬契兄弟先啦
契仔已經兩套擔正男一嘅viutv劇
從來都唔覺得花老母有錫姜仔

我要Manson Zeno 啊

edan床戲白眼會唔會嚇死人
風見志郎 發表於 2021-1-13 07:52

有床戲先講,始終係電視節目。。。

搵AK好過AL啦
fifty1205 發表於 2021-1-12 23:48

超同意

想像唔到AK做BL角色
本身牧凌太個角色係溫柔人設
覺得AL做好o岩數 ...
polarbearbear 發表於 2021-1-13 05:29

黃德斌會唔會除衫SHOW 肌

覺得黃德斌做大叔會怪怪地咁
再將我相信的如煙火般綻放

losyes 發表於 2021-1-13 03:30

強尼就啱做啦
再將我相信的如煙火般綻放

好似好有noise

我登要紅喇 !
jasonng 發表於 2021-1-12 22:57

幾時播先?21年年尾?

好似好有noise
kenneth 發表於 2021-1-13 11:19

BL劇本身就有noise,近年大勢。
原本無人識,拍一拍即刻上位,對男演員黎講真係大好機會。

BL劇本身就有noise,近年大勢。
原本無人識,拍一拍即刻上位,對男演員黎講真係大好機會。 ...
hello12324 發表於 2021-1-13 11:52

最重要有機會紅到去東亞&東南亞 做得好嘅話
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。