返回列表 發帖

《造星III》NY+John+Mark+泰倫斯組男團出道

「造星效應」燒旺樂壇!《造星III》NY+John+Mark+泰倫斯組男團出道

《造星》效應在香港樂壇掀起的風潮不容忽略,姜濤在今年1月1日的《叱咤樂壇頒獎禮》橫掃兩個「我最喜愛」大獎(男歌手、歌曲);MIRROR得到歌曲和組合獎;成員Jer和Anson Lo都拎到生力軍金和銅獎。今日(1月13日)有消息指《造星III》的鍾諾言(NY)將與林躍翰(John)、謝嘉浩(Mark)及泰倫斯(Terence)以跳唱組合出道。
雖然2019年因社會氣氛,影響觀眾對《造星II》的投入度,但華納已將《造星II》亞軍張天賦(MC)收歸旗下;環球唱片亦公佈《造星II》冠軍吳啟洋(Phoebus)與歐鎮灝(George)和葉振弘(Marco)以個性跳唱組合P1X3L出道;同季的Mike(曾比特)亦加盟環球並已推出出道作《我不如》。

最新消息是《造星III》十強20歲的鍾諾言(NY)與林躍翰(John)、謝嘉浩(Mark)及泰倫斯(Terence)已簽約迴音國際娛樂,將以跳唱組合出道。加上今年MIRROR成員呂爵安(Edan)及ERROR隊長「肥仔」梁業亦會單飛出歌,明年初頒獎禮新人獎隨時是造星惡鬥造星。

NY(左一)與John(左二)、Mark和泰倫斯(右)組男團出道。

四人未正式出道已一齊接拍廣告。

Source:
https://today.line.me/hk/v2/article/RKXvNW?utm_source=copyshare&fbclid=IwAR0jNW9LhuhKP-50k7nSrr-oiLyDokcbT4Fmk_W8DVR6qphYAG44CpjwYHs

------------------------------------------------

先唔講政治立場

呢四個都唔夠靚仔,又唔係特別唱得

定係其實佢地好受歡迎 我唔知?

間公司都未聽過

John 同紅軍可以做孖仔組合

唔鍾意NY
再將我相信的如煙火般綻放

藍屍不了
四個都好樣衰,仲有好似造星四個都冇用廣東歌表演過

4個都係同一type,一齊出道都好
但冇興趣

扮咩
根本幾個之前同一公司

呢隊勁舞團會係邊個負責唱歌
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

Ny真係好醜樣

幫大家洗下眼先
OLENS呢個牌子上年係搵姜仔 AL edan Jeremy拍廣告

鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

乜鬼野公司 新城Metro997果啲上下榜就得

幫大家洗下眼先
OLENS呢個牌子上年係搵姜仔 AL edan Jeremy拍廣告

...
gocrazy 發表於 2021-1-13 22:23

強烈反差
上面戈四條友唔該同星二戈三契收皮

竟然係呢四位跑出
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

竟然係呢四位跑出
on07111 發表於 2021-1-13 22:59

其實冇跑出喎
簽間不知名公司

下年拎鑽石新人獎都叫有獎呀~~~

然後可以叫同Zpecial同level的天團了
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

Ny真係好醜樣
edwardngwy 發表於 2021-1-13 22:22

同感
再將我相信的如煙火般綻放

姜b真係勁靚仔

btw全篇睇完的感想係:支持Edan!!!!

強烈反差
上面戈四條友唔該同星二戈三契收皮
michael344 發表於 2021-1-13 22:59

上邊四個五顏六色好似salon洗頭仔咁

好L柒....韓團劣質山寨版
我就是我!

好驚驚。。。

大劣味濃
FIGHT for 陳柏宇

想嘔了 thx

想嘔了 thx
賴爽 發表於 2021-1-14 07:35

唔明嗰4個乜料
佢哋玩星3前係模特兒?

如果多新人就應該會分番男女組啦

Thomas 發表於 2021-1-14 09:47

咁含金量咪低咗?

唔明嗰4個乜料
佢哋玩星3前係模特兒?
kenneth 發表於 2021-1-14 08:46

模特兒應該會好樣啲掛
但港女對leng jai既睇法日新月異 可能都吸引到一班fans

姜b要上神枱了

咁含金量咪低咗?
gocrazy 發表於 2021-1-14 09:49

真係有咁多先算啦,都咁多年冇分過

Thomas 發表於 2021-1-14 09:47

講咗n年

講咗n年
kenneth 發表於 2021-1-14 11:06

原來對上一次已經係2012

呢幾個根本就 天堂鳥 / Faith 個 level

Thomas 發表於 14/1/2021 09:47
你起碼比返幾個頒得落嘅女新人出嚟先啦

比大陸男團更大陸更山寨

唔明嗰4個乜料
佢哋玩星3前係模特兒?
kenneth 發表於 2021-1-14 08:46

公司係 Echo,係 k-pop 舞團

John 2014年 加入
NY 2015年 加入
Mark 造星III前 加入,以前係另一 k-pop 舞團 sndhk 成員
Terence 造星III期間 加入

我因為追 B3 跳舞
攪到走去認識乜野係香港嘅 k-pop 舞團
雖然我仲係完全唔聽 k-pop,但跳舞我始終會睇下
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

kwanie 發表於 2021-1-14 11:46

你岩
so far 好似冇咩點講有咩女新人,唔知巨聲2 Shadow係咪真係今年出
btw期待石山街

幫大家洗下眼先
...
無比較無傷害, 今年呢4個質素真係爭好遠.

你岩
so far 好似冇咩點講有咩女新人,唔知巨聲2 Shadow係咪真係今年出
btw期待石山街 ...
Thomas 發表於 2021-1-14 11:55

期待雲姨出道
理性與任性之間 落淚又大笑之間
結局最後縱使終於輸給時間

呢4個零性趣

想BEN出道多D

kwanie 發表於 2021-1-14 11:46
雲姨&爆璇&????卡文???
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

對Mark零印象

唔好啦
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

幫大家洗下眼先

...

痴線, 極大對比, MIRROR仔仔靚仔好多
    新果4個除左JOHN好少少之外, 其他都....NY, TERRENCE, MARK都攪唔掂

呢幾個根本就 天堂鳥 / Faith 個 level
30rock 發表於 2021-1-14 11:43

天堂鳥後尾四正好多

其他都算但泰倫斯我到而家都唔系好煎牛排接受到......omg

唔好啦