返回列表 發帖

[Jan/20/2021] One and All - MIRROR (2 CD)

歌手:MIRROR
唱片名稱:One and All
唱片封面:
One Edition

All Edition

推出日期:2021/1/20
唱片類型:2CD

TrackList:
CD 1
1. 一秒間
2. ASAP
3. 破鏡
4. Reflection
5. IGNITED
6. One and All

CD 2
7. 蒙著嘴說愛你
8. 孤獨病
9. 戀愛簽證申請
10. 正式開始
11. 鯨落
12. 背伴
13. 特登
14. 蝸牛
15. 金星女孩
16. 一所懸命
17. Burn Out
18. 角落生物
19. 水刑物語
20. 迴光物語
21. 風靈物語

附加資料:
MIRROR成軍兩周年推出首張專輯《One and All》。雙CD收錄MIRROR自出道以來6 首團隊單曲,包括《一秒間》、《ASAP》、《破鏡》、《Reflection》、《IGNITED》和《One and All》,以及15首精選成員個人單曲,共21首作品。專輯推出兩個版本—One Edition 以及 All Edition,分別從成員個人及團隊的角度,以照片和文字紀錄MIRROR一起走過出道兩年的成長歷程。

One and All – One Edition收集了每位成員的生活概念照片,以及他們的文字,紀錄每位成員與MIRROR的珍貴回憶。此版本包含《One and All》雙CD大碟、12本成員個人相片小冊以及One Edition海報一張。
One and All – All Edition收錄了MIRROR兩周年團隊造型照片,以及成員以文字道出彼此的努力和成長。此版本包含《One and All》雙CD大碟、MIRROR兩周年團隊造型寫真書一本以及All Edition海報一張。

出處:yesasia / mood
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

生生等左28年的903至尊碟無左
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

一人買12隻
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

但隻歌其實叫愛情簽證申請
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

終於有鏡po

一早已經買曬兩隻版本啦
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

想買但係依家啲碟越出越大盒

想買但係依家啲碟越出越大盒
stephybest 發表於 2021-1-13 23:40

咁呢隊都算偶像, 大大盒搞花臣都正常, N年前Twins果D都係咁
但係果D賣唱既張軒莫后都老鍊咁大,都唔知點解
FIGHT for 陳柏宇

不和! 不和! 不和!
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

第一隻碟都唔用團體相做封面果然四分五裂

想知串流平台封面會點up
唔同cut一半仔咩

One好似有床照有肉照
兩隻啲料咁豐富都算係咁

邊到有得訂?cdwarehouse未有消息
最愛林家謙❤️

等平裝抽卡版
我估錯這個世界得到教訓

蝸牛合唱同bmg青蔥千億個或許神隊友姜賢前年solo都變做倉底

唔係fans
但接受到買黎打丁

等平裝抽卡版
mrshadowll 發表於 2021-1-14 07:07

無姜son嘅BMG同前傳就唔抽

歌手:MIRROR
唱片名稱:One and All
唱片封面:
One Edition

All Edition

推出日期:2021/1/20
唱片類型 ...
hinz 發表於 2021-1-13 23:05

同上年預訂版一樣嗎?
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

等左28年, 終於買到MIRROR新碟
在這畢生不滅 無極的狀態

好嘢, 海外可以買到. 睇片其實個包裝幾有心思, boxset都有個正常CD盒. 好過咩the album,隻CD-R 新買返嚟就花晒

其實solo歌得2020個啲, 係咪solo專輯有望

Stanley 個 body

嚇死寶寶喇
以為唔會再公開發售

等平裝抽卡版
mrshadowll 發表於 2021-1-14 07:07

係咪真係會出
其實花姐應該試下水溫 將個隻配置變成(參考韓團):
ONE: $75(CD盒平裝): 團封(1/1) + 個人小書(Random 1/12) + 單CD(6隻團體歌)(1/1) + 團體歌詞相冊 (1/1)
ALL: $300(BOXSET版): 團封(1/1) +  團體小書 (1/1) + 雙CD(1/1) + 團體歌詞相冊 (1/1)
然後BOXSET版個盒係預留左空間比你pack番12本個人小書 迫死強識症
(得一樣RANDOM算比韓團易儲好多)

睇下妹妹 fans 財力可以去到幾盡
(一直都好好奇 點解一隊偶像派拖咁耐先出碟 鏡粉再多 如果無周邊收益吸下金 其實都賺唔到D咩 又無咩開show 只係主打幾個隊員接廣告⋯ )

係咪真係會出
ONE: $75(CD盒平裝): 團封(1/1) ...
俊仔 發表於 2021-1-15 10:39

當時見到啲配置都覺得好有良心
雖然兩個 version 但唔使抽嘢
如果 d 嘢 random 咁出
真係會想死

可能出平裝嘅話搞13個封面呢
12 單人 + 1 團
然後 random 小卡

係咪真係會出

因為diutv唔夠多員工
我估錯這個世界得到教訓

係咪真係會出

Boxset留翻比d幕後花絮集啦,賣咁貴,都唔留翻條後路
我估錯這個世界得到教訓

係咪真係會出

一年得一次課金機會lol
上年寫真加扭蛋俾盡都係賺得2 300萬
講緊養12個人真係唔知點玩

一年得一次課金機會lol
上年寫真加扭蛋俾盡都係賺得2 300萬
講緊養12個人真係唔知點玩 ...
fish3333 發表於 2021-1-15 12:13

唔識玩
我估錯這個世界得到教訓

當時見到啲配置都覺得好有良心
雖然兩個 version 但唔使抽嘢
如果 d 嘢 random 咁出
真係會想死
...
jasonng 發表於 2021-1-15 11:15

單封加小卡真係最易刺激銷量,小卡成本又低,每人2款total都有24款有排抽
又可以透過炒賣價睇到鏡人氣排名

係咪真係會出

第一個唔掂啦,都唔知道要買幾多盒先可以儲齊12個人,邊有咁多地方擺。上年boxset都已經俾人鬧太大盒浪費地方。或者第一個改下,出4個version (3鏡為一組)....
我就是我!

得兩個VERSION咪幾好
出咁多盒月餅做咩姐人地韓團係咁唔代表我地要跟

出咁多盒月餅做咩姐人地韓團係咁唔代表我地要跟 ...
stephybest 發表於 2021-1-15 13:20

正確態度

自己想支持咪買多幾十隻送俾人囉
在這畢生不滅 無極的狀態

係咪真係會出

但鏡粉好多都會互換卡仔/封面
未必真係會買得多㗎

真正想賺錢可以好似日本akb48總選咁樣
分開每個成員單獨一個版本
然後每個星期都公佈一次銷售量好刺激

排名越前嘅就下年資源越多
好似日本啲宅男fans爲咗自己個女可以團歌企C位
真係連飯都唔食,成箱碟咁買

希望viutv睇唔到呢啲嘢唔想比佢哋搶我錢

買晒2個VERSION, 都覺得BETTER THAN EXPECTED
傷心點解冇BMG  
同埋影張團體相真係咁難咩

唔係11月出左喇咩

想問買咗嘅, Reflection有無執返啲聲? single版對比其他歌master得勁細聲.

有冇人預購咗但未拎?
要去到九展附近拎,張Google Form又整到奇奇怪怪咁
當一個幸福的 傻更更的你

想問買咗嘅, Reflection有無執返啲聲? single版對比其他歌master得勁細聲.
30rock 發表於 2021-1-16 09:51

其實…無打開過嚟聽

出咁多盒月餅做咩姐人地韓團係咁唔代表我地要跟 ...
stephybest 發表於 2021-1-15 13:20

其實我係好奇緊
mirror有無機會搶番外流左去韓國既market 番黎

因為真心自從近年有追開一兩隊韓團
發現香港10幾歲既後生真係好有錢
一出碟佢地為左小卡random野 真係一次過買10幾廿隻
然後每星期六會係旺角C出口交換(無視疫情)50幾人一齊拎住卡交收

呢個追星既熱愛 我真心大開眼界

究竟呢個財力同風氣可唔可以apply番落香港
而MIRROR係難得近年既偶像/星代表
想佢地試試水溫姐XD 唔係話跟唔跟風既問題

再者其實如果FANS比得起錢 等於MIRROR賺多D 多D資源先可以做多D歌 (仲要12條友都要搵食 收入咩都除12份)
老老豆豆 而家香港歌手唔出碟 勁大原因都係因為印碟貴 難回本 你靠streaming差唔多等於零咁
如果可以扭轉呢個環境 我覺得未必要強求 一隻CD真係得一個CD盒

FOR 普FANS 想支持cantopop 其實 買一隻就 OK
但真金主 其實佢如果有能力 點解唔比個原因佢ALL IN?

第一個唔掂啦,都唔知道要買幾多盒先可以儲齊12個人,邊有咁多地方擺。上年boxset都已經俾人鬧太大盒浪 ...
okadav6 發表於 2021-1-15 12:43

一隻碟連1張隨機成員小卡(total 12張) 賣 100蚊
係carousell 會見到 有大量人放 碟20蚊 小卡80蚊

你就發有好多人為左儲一套⋯係會癲到咁

但鏡粉好多都會互換卡仔/封面
未必真係會買得多㗎

真正想賺錢可以好似日本akb48總選咁樣
分開每個成員單 ...
gocrazy 發表於 2021-1-15 15:29

同以前抽YES卡一樣 有人肯花心機換卡仔其實都反映緊個現像
當然有D有錢人會 抽多D咁就更加易換既心態
同意如果VIUTV識玩 可以好邪惡 (假設鏡粉心+財強大)

係咪真係會出

個人小書(Random 1/12)
買100隻都未必抽得中晒12個...

一隻碟連1張隨機成員小卡(total 12張) 賣 100蚊
係carousell 會見到 有 ...
俊仔 發表於 2021-1-16 14:19

換卡是表象,炒價先係目的
我估錯這個世界得到教訓

回復 35# 30rock

好似係好左㗎
音樂記錄
don't forget tonight

係咪真係會出

viu向來唔識賺錢 啲fans有啲真係多錢到就快想直接揼錢落啲仔(特別係姜同al)到 唔係點紅隧廣告... 不過唔少都唔太追團

兩個版本都各有各正既地方

kkbox上架了
有冇會員聽咗reflection有冇分別?
我就真係聽唔出

kkbox上架了
有冇會員聽咗reflection有冇分別?
我就真係聽唔出
tyli 發表於 2021-1-20 10:42

佢有話過有分別咩

佢有話過有分別咩
fish3333 發表於 2021-1-20 11:33

純碎好奇因為上面有人話single版本master得細聲

都係買唔到 每間cd warehouse 都係得好少貨
「微笑之中 接受還未有 答案。」

佢有話過有分別咩
fish3333 發表於 2021-1-20 11:33

reflection mix完之後balance番哂

CD1 唔入埋 TTTH 唔知咩玩法