返回列表 發帖

我在流浮山滴眼水.jpg - Serrini

單選投票, 共有 86 人參與投票
80.23% (69)
10.47% (9)
0.00% (0)
1.16% (1)
8.14% (7)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ~love1314~

派台日期: 12/01/2021

歌詞:Serrini
作曲:Serrini
編曲:A Good Day
監製:A Good Day, Serrini

我在流浮山滴眼水
霎眼你我已廿幾歲
發覺世間很多要面對揮不去
那凄清感覺總會緊隨

何解你我會走到這裡
流浮山落日看得心醉
青春她不知不覺跌出我掌心裡
誰看風景感覺不對就撤退

再說我專心一意滴眼水
你靠近為我擋風看似一對
你說有天很想可擁我入睡
我卻只懂沉默但聽進心裹

我說如果你等我太累
最後你會否也離我而去
你說世間怎麼有既定的對與不對
還看拒絕快樂的是誰

你跟她也許到過這裡
流浮山落日終要歸去
我說再多的快樂也有一天告吹
你問是否這樣永遠不進不退

你說你雙手等我默許
為何我總不讓你伴隨
你說你很想使我不再獨個流淚
多甜蜜但我不說一句

我說我不懂怎去面對
明晨你醉心的又是誰
再說我世界裹無甚麼叫必須
怎麼你要靠近侵佔我思緒

而你竟微笑說你不怕等下去
而有天我也許 終會
勇敢 跟你去

好有教育意義 5分
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

5分 MAMI SO GROOVY

好浪漫

mami啲詞真係好正
成個故事出晒嚟
你別以為有人拜就叫偶像
有人拜是對著你憑弔那樣

#條女咩事
歌名有埋.jpg好有feel

成熟咗好多嘅感覺

個flow有少少金毛玲feel
幾正

成熟咗好多嘅感覺
WZA111 發表於 2021-1-16 19:33

係
明明首歌作咗好多年
但唱嘅味道已經唔同

好indie feel 有少少似my little airport

我在流浮山滴眼水.gif is better
but still 5 fun

我在流浮山滴眼水.gif is better
but still 5 fun
bagfgfcde 發表於 2021-1-17 12:06

有呢首歌?

搵返原版嚟聽 最後一句flat咗
今次再錄過真係唱得好好

「終會勇敢~~ 跟你去」vocals slayyyy
條女好正!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Serrini依期真係好紅
好聽~5fun!

想勇敢跟mami一齊去

個flow有少少金毛玲feel
幾正
masterdragon 發表於 2021-1-16 19:41

似忘鳥愛多啲
都係同一隻碟
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

有返Don't text him 全碟嘅感覺
又話唔再做嘅

新編曲好聽!係咪會出翻唱自己舊歌嘅大碟

好耐無聽mami既小清新
係咪終於紅喇? 閑閑地都有幾萬views
FIGHT for 陳柏宇

其實我係因為kkbox serrini X 家謙 bb開始鍾意。係唔係好遲?

重製版有feel過舊版好多  希望呢次製作推到更多人去聽條女之前啲作品

其實我係因為kkbox serrini X 家謙 bb開始鍾意。係唔係好遲?
schoe 發表於 2021-1-21 19:40

never too late! 再講應該有更多人係佢呢期係咁上節目先識

幾好feel

Never too late. 我都係kkbox serrini bb x 家謙先開始鍾意林家謙d歌。反而Don't text him 一直很愛 ~支持樹林CP*
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

算遲
補救方法係聽十次Don’t Text Him+邪童謠全碟然後寫1000字聽後感

希望有埋忘鳥愛同抑鬱十二月

首歌上到Spotify頭50名
條女好紅
你別以為有人拜就叫偶像
有人拜是對著你憑弔那樣

47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

鍾意呢首
有份 DTH 嗰種 Feel
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

搵返原版嚟聽 最後一句flat咗
今次再錄過真係唱得好好

「終會勇敢~~ 跟你去」vocals slayyyy
...
JasOh103 發表於 2021-1-17 18:28

大三度跌落小三度好似唔係 flat
最多話個 minor chord 落位奇怪
week13

專登投票俾mami

首歌上到Spotify頭50名
條女好紅
Kzikzii 發表於 2021-1-24 23:23

竟然hit呢首唔hit離原

竟然hit呢首唔hit離原
kenneth 發表於 2021-2-5 09:36

因為呢首係抒發感情...

因為呢首係抒發感情...
Thomas 發表於 2021-2-5 09:57

我好中意離原 不當更美好

我好中意離原 不當更美好
kenneth 發表於 2021-2-5 10:17

我都鍾意離原,唔係個個Get到首歌,同埋903 ban左

最初比呢個女仔首DTH吸引到。呢首又令我拾回個份感覺
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

MAMI!

week13

Mami !

好過上年嗰啲
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

想分享下梁嘉茵編劇嘅六集webisode, Cool Chat個邊無批准,  唔知邊道發帖, 希望呢度OK.

呢條女真係好正, 又編劇又演出, 腐女status confirmed.

另外Will Or繼錯誤宇宙同兩種人MV又再演hehe, 會密左d 不過真係好好戲

想分享下梁嘉茵編劇嘅六集webisode, Cool Chat個邊無批准,  唔知邊道發帖, 希望呢度OK.

呢條女真係好正,  ...
boy4dudes 發表於 2021-3-2 20:13

@weiquan

個個禮拜追 希望出長劇

惶然錄 佢已經做過hehe

好過上年嗰啲
ricnature 發表於 2021-2-25 22:14

我都覺
始終都係鍾意呢個佢多啲
上年除咗隱患之外其他我都麻麻
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

@weiquan
bagfgfcde 發表於 2021-3-2 21:53

因為啲片 想開個分身投多次5分俾首歌

it's 久違的垃圾屎 Mami T.T

ho jeng ah

正嘢mcm型棍
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

正嘢mcm型棍
gocrazy 發表於 2021-3-13 17:41

喜歡就快啲換icon

喜歡就快啲換icon
hkwilliamsiu 發表於 2021-3-13 18:16

唔換得花老母咁靚女
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

評分人數

琪待今晚睇MV