返回列表 發帖

許廷鏗剖白與前女友關係 未來不想發展圈中男女關係

許廷鏗(Alfred)接受港台《舊日的足跡》訪問,剖白與前度女友的關係,透露對方有入場看其首次紅館演唱會。他說︰「我曾盼望能現身欣賞我的第一次紅館個唱,結果不負所望,後來才告訴我。」Alfred直言與對方的感情十分深刻,他分手後至今也沒再拍拖。Alfred回憶︰「那時候我剛入行,覺得沒有安全感。當時我們未夠成熟,沒可能再發展。我有很多創作都是來自那段感情,我們將美好的回憶封存在那個階段。

近日有人重提現年33歲的鄭欣宜(Joyce)兩年後就可動用和支配母親沈殿霞的遺產,Alfred被問到可有和老友分享理財心得時說︰「做朋友不講錢。她沒大家想像般揮霍,甚至比我更貼地,可以為一碗30元的水餃而開心。當然,她非常懂得享受,在我們10周年紀念時請了位米芝蓮一星大廚上門煮飯,好食到喊!我不擔心她,她在理財方面比我更精明。她教曉我很多,我以前遇上不友善的傳媒時會『落閘』。她教訓我,說別人都是在工作,大家是同行,他們採訪我是因為我有價值。別人說,我會認為他們不明白我,但Joyce講,我就沒法子反駁。全港藝人,有誰從小到大受壓力比她多?」被問到與欣宜能否更進一步時,Alfred坦言視Joyce為姐姐,兩人的關係如親人。他說︰「我不想在圈中發展男女關係,希望將來的太太會是個圈外人,有一份簡單的職業,讓我明白到外面的世界。」

Source:https://ol.mingpao.com/ldy/showbiz/latest/20210116/1610785636901/%E8%A8%B1%E5%BB%B7%E9%8F%97%E7%88%863%E5%B9%B4%E5%89%8D%E9%9B%A2%E5%B7%A2%E5%B0%8E%E7%81%AB%E7%B7%9A-%E6%88%91%E8%88%87%E8%88%8A%E5%85%AC%E5%8F%B8%E6%8F%A1%E6%89%8B%E8%A8%80%E5%92%8C%E5%88%86%E9%81%93%E6%8F%9A%E9%91%A3
MingPao 16/1

個人意見:0鏗係咪想發展圈中男男關係?

討論重點:佢同AnsonLo真係有得Fight,成日喺媒體分享ExGF,睇嗰陣要將啲「她」全部變做「他」就啱了

呢個POST 我撳 CTRL+F  搵唔到個胡字

感恩。

好嘔心。。。

明明係Gay。。點解可以咁。。

樓主好耐無出post了

鏗鏗想點就點
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

呢個POST 我撳 CTRL+F  搵唔到個胡字

感恩。
kwanie 發表於 2021-1-17 00:56

係因為本身篇報導冇提及胡生,我嘅repost係唔會加鹽加醋

睇唔透許廷鏗

//

Alfred被問到可有和老友分享理財心得時說︰「做朋友不講錢。她沒大家想像般揮霍
係咩,見佢同JW果堆成日食好西。。。
Harvard都不可教導

係因為本身篇報導冇提及胡生,我嘅repost係唔會加鹽加醋
samxdxd 發表於 2021-1-17 01:02

對胡生新歌有無睇法?

明明影過佢嘴條仔......
FIGHT for 陳柏宇

佢仲要幻想自己係直到幾時...
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

對胡生新歌有無睇法?
on07111 發表於 2021-1-17 01:08

我只係0鏗嘅感情狀況關注專員,對胡生no comment

明明影過佢嘴條仔......
~蛋撻~ 發表於 2021-1-17 01:10

可能唔係拍拖

扮直扮到呃埋自己

可能係bi呢

有影過佢有前女友 但係呢個年代可以bi架啫

歌手鄭欣宜在銅鑼灣街頭出席同志平權的快閃宣傳活動,受訪時她笑言自己並非同性戀者,然而身邊最友好的三個朋友都是男同志:「其中最好嘅朋友由中學識,見證佢同家人出櫃到慢慢建立番個關係,依家佢會同佢男朋友同家人一齊食飯,好開心佢有呢個轉變,希望可以提高大家嘅接受度。(係圈內人?)圈外。」問到她有否被女同志表白?她表示未至於表白,不過會送她禮物或請食飯,自己亦不會抗拒別人送東西給自己。

有影過佢有前女友 但係呢個年代可以bi架啫
edwardngwy 發表於 2021-1-17 01:19

個位係佢大學好姊妹
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

我們知道他在說謊,他也知道自己是說謊,他也知道我們知道他在說謊,我們也知道他知道我們知道他說謊,但是他依然在說謊。

「前度女友」?
「我有很多創作都是來自那段感情」
呢份報導嘅內容 咪係真正嘅創作
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

已經得到無中生有才能有的戀情~~

「前度女友」?
呢份報導嘅內容 咪係真正嘅創作囉 ...
liebe 發表於 2021-1-17 02:05

之前話《你可能未必不喜歡我》係講佢中學時期一段戀情
之後俾人笑佢係讀男校之後 佢就澄清有一年佢係讀國際學校
但佢又有話過呢首歌係搵返嗰間中學嘅同學參與製作
然後嗰個人讀嗰間中學係佢讀嗰間男校 唔係佢有一年讀嘅國際學校

前女友還是前男友 她還是他 真係得佢自己知

想起早早十幾年前的隱形男友
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

你喜歡說謊
我估錯這個世界得到教訓

點解唔post佢同星夢個單呢
再將我相信的如煙火般綻放

我們知道他在說謊,他也知道自己是說謊,他也知道我們知道他在說謊,我們也知道他知道我們知道他說謊,但是 ...
longdistance 發表於 2021-1-17 01:38

我沒有說謊 我何必說謊
愛一個人 沒愛到難道就會怎麼樣
別說我說謊 人生已經如此的艱難
有些事情就不要拆穿

samxdxd 發表於 2021-1-17 01:11

你係咪想追佢姐?

「前度女友」?
呢份報導嘅內容 咪係真正嘅創作囉 ...
liebe 發表於 2021-1-17 02:05

明報又好少會作野喎...

kaman921 發表於 2021-1-17 09:43

其實係同一篇訪問
不過樓主cut左
個單就真係爆d

samxdxd 發表於 2021-1-17 01:11

想問埋環球一姐關注專員點睇港台女金同商台女金

想起早早十幾年前的隱形男友
cathay1996 發表於 2021-1-17 03:59

之後有浩龍

睇唔透許廷鏗

//

Alfred被問到可有和老友分享理財心得時說︰「做朋友不講錢。她沒大家想像般揮 ...
Garfield 發表於 2021-1-17 01:03

我知你講邊次
嗰次係JW同佢有米男友搵間好好食既日本菜
約埋Alfred Joyce同Mag一齊去食飯
Alfred佢都係經常搭單食好西姐

kaman921 發表於 2021-1-17 09:43

同意個單爆d

前女友還是前男友 她還是他 真係得佢自己知
小伙子. 發表於 2021-1-17 03:32

感情豐富嘅鏗
大家畀啲空間佢

我知你講邊次
嗰次係JW同佢有米男友搵間好好食既日本菜
約埋Alfred Joyce同Mag一齊去食飯
Alfre ...
森姆@結論 發表於 2021-1-17 10:37

佢comment好似話Joyce唔算貼地,唔係講Alfred

佢comment好似話Joyce唔算貼地,唔係講Alfred
on07111 發表於 2021-1-17 10:40

咁Joyce佢本身鬼妹仔性格
外國生活長大
普遍消費模式都係高架啦
你冇留意Alfred話佢為咗碗30蚊嘅水餃而開心
咁30蚊係而家香港社會物價又真係唔算離地
我諗佢話Joyce貼地係指呢樣野掛

"女"朋友,暗指自己係1 ??

同意個單爆d
on07111 發表於 2021-1-17 10:38

有無Link 。。。想睇下。。

"女"朋友,暗指自己係1 ??
lmml4 發表於 2021-1-17 12:15

應該係10。。。

我只係知我有個男仔Frd係佢個Ex,講完。

應該係10。。。
kk8733 發表於 2021-1-17 13:32

Alfred前年年中出隻歌話自己係單數,但前年隻碟/歌又叫10,真係唔知係咩

表妹保莉 發表於 2021-1-17 13:36

Wow~好爆!
有冇相睇吓?

佢同張敬軒已經係公認既hehe,只不過佢地死都唔認。

表妹保莉 發表於 2021-1-17 13:36

入娛樂圈之前定後?

成日扮直真係好嘔心

入娛樂圈之前定後?
kayzzz 發表於 2021-1-17 14:02

Wow~好爆!
有冇相睇吓?
森姆@結論 發表於 2021-1-17 13:38

都唔太爆,其實都估到係架啦

上面某d hehe最中意迫hehe入牆角 人地唔出櫃又如何

全港都知佢hehe都重要扮真係好嘔心

有都唔出奇嘅
細個未識性嗰陣覺得啲"姊妹"係女朋友咁囉

佢同張敬軒已經係公認既hehe,只不過佢地死都唔認。
我等我在 發表於 2021-1-17 13:54

0鏗認咗佢, 應該會多咗一批fan屎