返回列表 發帖
Alfred 好似好介意別人當他係hehe..現今社會依然好排同。。可能父母都接受唔到

之前話《你可能未必不喜歡我》係講佢中學時期一段戀情
之後俾人笑佢係讀男校之後 佢就澄清有一年佢係讀國 ...
angelcheng0203 發表於 2021-1-17 03:30

美零只要一講感情事就會令人反感,因為大家都知佢講嘅有幾多成係真,其實封口唔講係最好
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

美零只要一講感情事就會令人反感,因為大家都知佢講嘅有幾多成係真,其實封口唔講係最好 ...
SugarFree 發表於 2021-1-17 17:37

同al一樣 越講假嘢外界越反感

kenneth 發表於 2021-1-17 17:48

其實可唔可以唔用“女朋友”而用一些比較generic 的形容詞。。如“我的前度”,“我以前交往的對象”,“我的前好朋友”之類?
AL好似係話中學時的女友,可能當時仲未確認取向,有puppy love 都唔奇

其實可唔可以唔用“女朋友”而用一些比較generic 的形容詞。。如“我的前度”,“我以前交往的對象”,“ ...
xteve 發表於 2021-1-17 17:57

可以 但可能記者會問
諗返起人哋蔡一傑十五年前都識話
“我而家single 任何人男定女想約我都avilable

其實可唔可以唔用“女朋友”而用一些比較generic 的形容詞。。如“我的前度”,“我以前交往的對象”,“ ...
xteve 發表於 2021-1-17 17:57

我記得金堅有時都會講 “伴侶”

我記得金堅有時都會講 “伴侶”
mainlib 發表於 2021-1-17 19:18

咁幾好。。何必分男女

AL從來無講過任何嘢
而且佢中學時候的確有過puppy love

既然佢夠膽接拍BL劇
就證明佢無驚過大家討論呢啲嘢

反而係你呢件煩膠走音AK粉
到今時今日仲想借啲意用性取向嚟攻擊人
唔好同你偶像一樣咁肉酸啦!
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

鏗鏗由直變攣有幾出奇,年輕時未懂性取向,工作後加上經歷才發現又點算講大話

人地係Bi唔得架咩?個世界淨係得直同攣?
我都覺得puppy love同女仔拍拖唔出奇,唔明點解要一口咬定人地講大話...
佢地又冇講過自己唔係gay,只係講返自己情史
不嬲覺得依d野其實唔需要同公眾交代
出左櫃要承受壓力ge又唔係我地依d花生友
何必迫人太甚呢

我都覺得puppy love同女仔拍拖唔出奇,唔明點解要一口咬定人地 ...
polarbearbear 發表於 2021-1-17 20:52

但佢好明顯都係講過大話
———————————————————
佢上年成日都話《你可能未必不喜歡我》係講佢中學時期一段戀情
之後俾人笑佢係讀男校之後 佢就澄清有一年佢係讀國際學校
但佢又有話過呢首歌係搵返嗰間中學嘅同學參與製作
然後嗰個人讀嗰間中學係佢讀嗰間男校 唔係佢有一年讀嘅國際學校

但佢好明顯都係講過大話
———————————————————
佢上年成日都話《你可能未必不喜歡我》 ...
angelcheng0203 發表於 2021-1-17 21:32

我只係想講佢係有可能以前同女仔拍過拖,唔一定係講大話
你講依單冇研究過唔評論la

回復 40# 表妹保莉

哇!好爆!開心share下啦?
舞來舞去 不日內開始錄音。

係保守車淑梅made assumption話係前度女友乜乜乜, 0鏗無更正車淑梅. 社會依然好排同, 0鏗忍瞞唔係講大話. Come唔come out同幾時come out, 大家應該尊重佢. 做hehe做sheshe壓力大, 非hehe sheshe係唔會明.

Personally, I don't think 佢係bi/有前度女友. 聽佢呢個訪問佢從來無用過"前度女友"幾過字, 只係用"前度". 另外, 車淑梅問呢個前度係唔係中學同學, 佢umm umm umm, and then said "yes". 所以前度應該係中學男同學.

希望佢有哥哥嘅運氣, 找到另一半, 然後come out

鏗鏗由直變攣有幾出奇,年輕時未懂性取向,工作後加上經歷才發現又點算講大話 ...
hkwilliamsiu 發表於 2021-1-17 19:56

都可能係咁嘅 不過透明度好低
不過無論鏗中意乜都好 我都支持佢
只想佢幸福快樂

佢同張敬軒已經係公認既hehe,只不過佢地死都唔認。
我等我在 發表於 2021-1-17 13:54

以為你話佢地係公認嘅一對,嚇得我
我估錯這個世界得到教訓

我都覺得puppy love同女仔拍拖唔出奇,唔明點解要一口咬定人地 ...
polarbearbear 發表於 2021-1-17 20:52

同意

都可能係咁嘅 不過透明度好低
不過無論鏗中意乜都好 我都支持佢
只想佢幸福快樂 ...
kenneth 發表於 2021-1-17 22:51

希望鏗鏗中意我

希望鏗鏗中意我
洗衣王國130 發表於 2021-1-18 02:17

鏗可能未必不喜歡我

保守車淑梅made assumption話係前度女友乜乜乜, 0鏗無更正車淑梅. 社會依然好排同, 0鏗忍瞞唔係講大話. C ...
boy4dudes 發表於 2021-1-17 22:46

他說︰「我不想在圈中發展男女關係,希望將來的太太會是個圈外人,有一份簡單的職業,讓我明白到外面的世界。」

其實佢自己都有講......

他說︰「我不想在圈中發展男女關係,希望將來的太太會是個圈外人,有一份簡單的職業,讓我明白到外面 ...
samxdxd 發表於 2021-1-18 11:05

呢個訪問0鏗從來無用過"將來的太太...", 係寫文記者幻聽/亂寫. 車淑梅問佢想要乜野女仔, 佢話"唔知呢, 無乜無乜要野fulfill", and later 話希望呢個屋企人有一份簡單的職業...

大家可以去 below link 聽呢個訪問 - hear it from the horse's mouth!

https://www.rthk.hk/radio/radio1/programme/hkfootpath/episode/727547

直接去 1:29 車淑梅問佢想要乜野女仔

係保守車淑梅made assumption話係前度女友乜乜乜, 0鏗無更正車淑梅. 社會依然好排同, 0鏗忍瞞唔係講大話. C ...
boy4dudes 發表於 2021-1-17 22:46

志雲大師訪問家謙都係問女朋友 好尷尬
在這畢生不滅 無極的狀態

呢個訪問0鏗從來無用過"將來的太太...", 係寫文記者幻聽/亂寫. 車淑梅問佢想要乜野女仔, 佢話"唔知呢, 無 ...
boy4dudes 發表於 2021-1-18 16:14

竟然係記者亂寫,但亂寫佢想有女,唔知對佢係好定壞呢⋯⋯

不過做自己唔容易呀,
佢仲有包袱,佢上全民造星都有演自己對女人有性趣
Harvard都不可教導

不過做自己唔容易呀,
佢仲有包袱,佢上全民造星都有演自己對女人有性趣 ...
Garfield 發表於 2021-1-19 09:58

有傳話佢喺造星3果陣出櫃,不過唱片公司要求Cut咗佢,唔知係咪真