返回列表 發帖
寧願比其他人,都唔比佢
走音AK應該諗下點解自己咁黑人憎
實力唔夠成日痴關係,又搞分化踩隊友

...
gocrazy 發表於 2021-1-17 12:17

咁你乞人憎既程度遠勝ak,,阿jer同anson lo都唔想有你呢d fan屎,影衰anson lo同阿jer

唔知你係咪阿jer hater,係咁幫阿jer招haters阿jer唱歌係有靈魂既聲音,ak當然無得比
阿jer近來d live ...
joshua 發表於 2021-1-18 00:16

Jer最近有邊次嚴重失準到,要比你咁樣攞出嚟講?
除咗叱咤真唱+廻光本身難度高+得獎情緒激動
個晚的確有小小地方處理得未夠完美
但後來九巴live都已經正常咗好多

你所謂嘅走音蝸牛後有穩咗
係指上chill club個次?
提前錄好+事後修音+依然唔好聽=進步咗?

Jer當然仲可以更加好
但唔係咁樣比你嚟雙重標準去評價Jer同走音AK嘅唱功囉
攞chill club修音同叱咤真唱比?
你自己又客觀得去邊
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

唔知你係咪阿jer hater,係咁幫阿jer招haters阿jer唱歌係有靈魂既聲音,ak當然無得比
阿jer近來d live ...
joshua 發表於 2021-1-18 00:16

真假難分
佢四圍拉黑屈粉其實對jer算少事
問題係將不良風氣帶入cm

Jer最近有邊次嚴重失準到,要比你咁樣攞出嚟講?
除咗叱咤真唱+廻光本身難度高+得獎情緒激動
個晚的確有 ...
gocrazy 發表於 2021-1-18 00:54

得la阿jer hater, 你講乜就乜la,阿jer fans之恥早d訓la

得la阿jer hater, 你講乜就乜la,阿jer fans之恥早d訓la
joshua 發表於 2021-1-18 01:32

係你自己雙重標準
想幫走音AK洗底
又格硬踩阿Jer先

45:26 歡迎對號入座

在這畢生不滅 無極的狀態

兩個都係新城同團體獎先有
kenneth 發表於 2021-1-17 23:39

睇黎咁下年生生入最歌最男五強
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

on07111 發表於 2021-1-18 06:23

Wow 可能係飄飄賢2.0

會唔會入埋坪洲?

係你自己雙重標準
想幫走音AK洗底
又格硬踩阿Jer先
gocrazy 發表於 2021-1-18 03:10

你都cls,mirror入面我最鍾意阿jer,佢係有失準wor,另外洗咩底,話ak有改善,但無話好聽wor

我聽903多, 估唔到原來LO 係港台成績咁好, 反而第2名果個係名都未聽過.

下年會唔會同契仔一齊入坪洲食女而缺席頒獎禮?

會唔會入埋坪洲?
losyes 發表於 2021-1-18 10:51

希望佢都揾到自己嘅幸福
另外花姐都要考慮向新城收返版權費至得!

AK同Ian兩個都冇乜攞到新人獎,真係難兄難弟
SugarFree 發表於 2021-1-17 23:33

不如佢地自己兩個組隊算啦
又可以再爭下新人獎

又可以再爭下新人獎
jason 發表於 2021-1-18 14:00

改個組合名然後派牛牛remix版就得, 歌都唔洗錄

改個組合名然後派牛牛remix版就得, 歌都唔洗錄
losyes 發表於 2021-1-18 14:30

背.伴 (1+1版)

又可以再爭下新人獎
jason 發表於 2021-1-18 14:00

支持契兄弟另外組隊teamAK再出道
反正佢兩個都唔同其他隊友玩
嘔返啲MIRROR資源出嚟比其他仔

零分-走音
kenny -走音
女金.......
組合金........................................ ...
一個小子 發表於 2021-1-17 12:29

至尊都走音啦

慘 又要黑面

JOOX頒獎禮 Dear Jane胡鴻鈞齊掃4獎成大贏家 江X生一洗頹風再奪新人獎
【明報專訊】《2020年度JOOX TOP聽推介頒獎禮》前晚於網上舉行,宣布各項得獎結果。Dear Jane與胡鴻鈞各奪4獎成為大贏家。唱作人林家謙獲3獎。莫文蔚憑大熱歌《呼吸有害》贏得兩獎。之前在商台叱咤頒獎禮及港台十大中文金曲競逐新人獎落敗的MIRROR成員江生(Anson Kong)今次獲頒「推介新人」,跟隊友盧瀚霆(Anson Lo)一同獲獎。

今次頒獎禮以「樂迷有Say,全靠你Play」為主題,獎項由點播數字,樂迷投票選出,以及JOOX音樂編輯的專業評選,12個獎項類別共選出32個得獎單位。

《Limerence》獲推介專輯
Dear Jane獲4獎是大贏家之一,在10首「年度TOP聽推介本地歌曲」佔了兩個席位,分別是首位《銀河修理員》及第7位《哀的美敦書》;他們年底推出的大碟《Limerence》獲得「年度TOP聽推介專輯」,還成為10名「年度TOP聽推介ARTIST」之一。Dear Jane表示籌備《Limerence》大碟花很多心血,獲得佳績十分高興,祝願大家聽過歌曲後都能「脫單成功」,互相成為大家的修理員。同獲4獎的胡鴻鈞憑《沒身份妒忌》及《凡人不懂愛》分別獲得「年度TOP聽推介本地歌曲」第6位及「年度TOP聽推介OST」第3位。他亦獲得「年度TOP聽推介ARTIST」及「編輯推介歌手」。

江X生除在新城《勁爆頒獎禮》獲得新人獎外,之後在叱咤頒獎禮看着隊友柳應廷及Anson Lo得獎,表現失落;接着在港台十大中文金曲同樣落敗。今次他與Anson Lo及Michael C同獲「年度TOP聽推介新人」。

林家謙莫文蔚各奪3獎
唱作人林家謙獲得3個獎項,他憑人氣歌曲《一人之境》獲得「年度TOP聽推介本地歌曲」第5位及「年度TOP SING推介K歌」第2位。《一人之境》由他包辦曲詞編監,他親自參與多首個人作品的創作,令他獲得「編輯推介唱作人」獎項。莫文蔚亦獲3獎,《呼吸有害》奪得「年度TOP聽推介OST」第1位及「年度TOP SING推介K歌」第1位;她還兼得「年度TOP聽推介ARTIST」。

衛蘭得獎感謝黃偉文
衛蘭、許靖韻各獲兩獎,前者憑重新灌錄黃偉文寫給側田的《命硬》初稿版本《她整晚在寫信》獲「年度TOP聽推介本地歌曲」第9位;同時是「年度TOP聽推介ARTIST」。她感謝黃偉文的帖文,讓她知道這首歌的存在,從而嘗試錄唱這個版本,很高興得到樂迷喜愛。許靖韻歌曲《別為我好》奪得「年度TOP SING推介K歌」第3位及「年度TOP聽推介本地歌曲」第2位。容祖兒、許廷鏗、陳奕迅、AGA、陳柏宇、謝安琪都位列「年度TOP聽推介ARTIST」十大歌手之列。

明報娛樂組

恭喜生生,懶開post諗討論重點,係度貼埋算
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high