返回列表 發帖

十大中文金曲 Anson Lo奪金 江X生再與獎座擦身而過

港台「第43屆十大中文金曲」今晚以跨媒體特備節目形式公布獎項結果。新人獎的金、銀、銅獎全由ViuTV歌手包辦,盧瀚霆 Anson Lo(25)奪金獎,柳應廷 Jer(28)就獲得銅獎。不過,今年同樣有份爭新人獎的MIRROR成員江X生 Anson Kong (28) 就再次空手而回。

盧瀚霆發表得獎感受時說︰「今年我推出了3首歌,這3首歌好似一隻抗生素。無論你有什麼情緒,大家聽完後可以減低不開心,防止負面情緒再發生。今年我想在短短一年內,展示不同一面的盧瀚霆給大家看。音樂似我們的好朋友,開心不開心也想找好朋友去分享,想有好朋友陪住自己,所以音樂和我們的人生緊緊連繫住。」

恭喜得獎歌手,大家期待柳今年嘗試咩新曲風?

By the way, 原來銀獎得主喺節目播出前並唔知道自己得獎,可能其他無錄感言嘅都一律無收到通知
在這畢生不滅 無極的狀態

真心,我係有興趣去認識 AL嘅舞 同 Jer 嘅歌的
2020 我最鍾意嘅歌係 水刑物語 (同 是但求其愛)
睇 大show舞 ...
Bluejays 發表於 2021-1-17 04:27

我自己聽歌/睇live都係through 串流平台或者Youtube

網絡上面fans講咩是非其實歌手控制唔到亦都同音樂無關
食吓花生就好

抗生素
WZA111 發表於 2021-1-17 05:34

AL應該唔知咩係antibiotic abuse

45:26 歡迎對號入座

睇黎咁下年生生入最歌最男五強
on07111 發表於 2021-1-18 06:23

會唔會入埋坪洲?