返回列表 發帖
恭喜金Lo同金Jer橫掃三大頒獎禮新人獎
明年繼續加油,好人好歌有好報
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

咁 ak 上年嘅歌係好聽嘅
不過港台成績差到冇眼睇

如果仲有優異奬
應該唔使白果 ...
jasonng 發表於 2021-1-17 11:55

寧願比其他人,都唔比佢
走音AK應該諗下點解自己咁黑人憎
實力唔夠成日痴關係,又搞分化踩隊友

好在天有眼
做音樂永遠唔會同做人完全脫離

佢上年首蝸牛好好聽

雖然迴光同神隊友仲好聽
on07111 發表於 2021-1-17 12:20

水刑同一所都正啊
最緊要唔會走音

零分-走音
kenny -走音
女金.......
組合金........................................ ...
一個小子 發表於 2021-1-17 12:29

淨係知鏡仔個晚表現得幾好
好過部分前輩

哎喲喲
不過鏡上年3個新人 ak定位模糊 淨係得mk 唱唔夠jer 跳唔夠al
怪港台今年冇優異獎囉{:4_100: ...
edwardngwy 發表於 2021-1-17 13:36

come on hater
走音AK:點解我開到口想要新人金,你哋都唔比我

AK咪攞左勁爆個新人獎囉
佢地上年出道算好彩,好多大公司都冇出新人,sony個新人又剩係唱國語歌,如果放係 ...
irenetso_star 發表於 2021-1-17 14:10

黑面AK睇唔起新城
MIRROR嘅成功,好多公司都蠢蠢欲動推新人
今年希望edan有新人獎
金Lo金Jer,加多個金登

應駿安濤神爭氣其實我都唔太喜歡契兄弟 不過2兄弟相比之下唔鍾意ian多啲啲 ...
edwardngwy 發表於 2021-1-17 15:55

why not both契兄弟物以類聚

阿jer都唔算好穩定,反而ak蝸牛後唱得穩左,不過都仲係有d生硬
joshua 發表於 2021-1-17 19:40

攞Jer同走音AK比唱功…?

Jer 唱迴光
on07111 發表於 2021-1-17 22:07

想聽下走音AK唱廻光

邊有可能。你試下去聽返AK開live唱衛蘭的歌個一次 我諗佢之後都係選返方力申/陳冠希/佘文樂d低 ...
on07111 發表於 2021-1-17 23:28

因為樓上有人話Jer唱歌唔穩,又話走音AK穩咗嘛
咁走音AK唱廻光呢種難度高嘅歌肯定好勁啦

咁又唔使交換歌唱嘅,最緊要都係唱好自己嘅歌先
而且我估Jer唱生生啲歌都唔夠mk啦 ...
on07111 發表於 2021-1-17 23:42

咁又真係得走音AK可以唱得咁難聽
第一次聽佢句on and on驚嚇到我差啲彈app

唔知你係咪阿jer hater,係咁幫阿jer招haters阿jer唱歌係有靈魂既聲音,ak當然無得比
阿jer近來d live ...
joshua 發表於 2021-1-18 00:16

Jer最近有邊次嚴重失準到,要比你咁樣攞出嚟講?
除咗叱咤真唱+廻光本身難度高+得獎情緒激動
個晚的確有小小地方處理得未夠完美
但後來九巴live都已經正常咗好多

你所謂嘅走音蝸牛後有穩咗
係指上chill club個次?
提前錄好+事後修音+依然唔好聽=進步咗?

Jer當然仲可以更加好
但唔係咁樣比你嚟雙重標準去評價Jer同走音AK嘅唱功囉
攞chill club修音同叱咤真唱比?
你自己又客觀得去邊

得la阿jer hater, 你講乜就乜la,阿jer fans之恥早d訓la
joshua 發表於 2021-1-18 01:32

係你自己雙重標準
想幫走音AK洗底
又格硬踩阿Jer先

睇黎咁下年生生入最歌最男五強
on07111 發表於 2021-1-18 06:23

下年會唔會同契仔一齊入坪洲食女而缺席頒獎禮?

不如佢地自己兩個組隊算啦
又可以再爭下新人獎
jason 發表於 2021-1-18 14:00

支持契兄弟另外組隊teamAK再出道
反正佢兩個都唔同其他隊友玩
嘔返啲MIRROR資源出嚟比其他仔