返回列表 發帖

謝安琪家中被偷現金6千元 女印傭認罪囚6星期

香港01

印尼籍女被告Miko Ambarsari(25歲),承認於今年1月11日,在大埔三門仔路比華利山一別墅單位內,偷竊屬於謝安琪的6000港元現金。據了解,被告受聘於謝已4年。

案情指,謝於今年1月9日把銀包擺放在家中二樓的電視櫃,銀包內有2萬港元現金。同月14日,謝發現銀包內6000港元不翼而飛,她沒即時報警,惟翌日被告失蹤,她才報警。警方兩日後在重慶大廈截獲被告。被告警誡下認貪心而偷謝的錢。

個人感想 :罪有應得
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
票房告急,請即購票
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

琪琪係咪要出首偷錢的禮儀shade一shade個女傭
Weekly Pick(s):
陳健安 - 之後的一天

The maid and the rest of it
DM多仔多到覆唔哂

一個女人和現金

$6000連10隻the album and the end of it都買唔到
DM多仔多到覆唔哂

琪琪有新聞睇黎就出歌了
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

有冇訪問張繼聰
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

敗犬女王 發表於 18/1/2021 20:08
越界的口紅留下極殘酷提示

斷氣為了薄酬 更變賣了自由
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

要帶眼識傭嘎

斷氣為了薄酬 更變賣了自由
JasOh103 發表於 2021-1-18 20:36

同屋的都溝通不到像空氣
每一天堆積過怨氣
DM多仔多到覆唔哂

同Kay 工作嘅人都冇好結果收場

timc524 發表於 2021-1-18 20:46

Kay平時可能當Juno係佢工人咁洗
搞到反面
DM多仔多到覆唔哂

timc524 發表於 2021-1-18 20:46

可能工人見kay近排賺咁多 所以忍唔住
btw kay係想話俾大家聽雖然完咗約 但仲好有錢 大家可以放心今年隻solo碟

Kay宜家冇工開仲要被人偷錢

可以試下請鄭融或者AGA

以為同名

講謝安琪家中,唔講張繼聰家中
FIGHT for 陳柏宇

想做謝安琪工人
nicknicknick 發表於 2021-1-18 20:44

KAY:清潔打掃這回事,還是與專業頂尖的合作好。

張繼安要嚴正執法
再將我相信的如煙火般綻放

印情歌

印情歌
edwardngwy 發表於 2021-1-18 21:49

原來佢唔請菲傭

敗犬女王 發表於 2021-1-18 20:08

好mean,但我笑咗

可能工人見kay近排賺咁多 所以忍唔住
btw kay係想話俾大家聽雖然完咗約 但仲好有錢 大家可以放 ...
let'sbegin 發表於 2021-1-18 20:53

Wow so gd!!!

希望AGA會介紹幾個好姐妹俾KayKay
請翻個菲傭算啦

邊個嬪妹偷咗本來屬於謝皇后嘅嘢?
D金不翼而飛
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

KayKay係咪要個工人日日抹佢啲女金/最女/最優女獎座
DM多仔多到覆唔哂

The maid and the rest of it
mosesming 發表於 2021-1-18 20:14

菲情歌有下集了

敗犬女王 發表於 2021-1-18 20:08
慢慢抹 第十次 二十次
越界的工人 留下極殘酷提示
如若只想幹愛幹的事 請切戒太可疑
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

KayKay係咪要個工人日日抹佢啲女金/最女/最優女獎座
mosesming 發表於 2021-1-18 22:11

想知果四座銀獎有冇燒左
我們的總和

美迦卧底

想知果四座銀獎有冇燒左
Wonders 發表於 2021-1-18 22:13

可能喺天橋底......

D金不翼而飛
liebe 發表於 18/1/2021 22:00
今年邊個金丫

大家GMENU

請娛樂圈四大賓妹 鄭傭/AGA/賓穎/穎ji 呢啲咪係信心保證

請娛樂圈四大賓妹 鄭傭/AGA/賓穎/穎ji 呢啲咪係信心保證
Lewis 發表於 18/1/2021 22:37
咁都上到鏡

係融姨?ada?定穎芝偷廢妃錢?

D金不翼而飛
liebe 發表於 2021-1-18 22:00

年度pun言,女金原來值6000元?

希望AGA會介紹幾個好姐妹俾KayKay
請翻個菲傭算啦
WZA111 發表於 2021-1-18 22:00

Mean

搞乜野儲秀宮失竊呀?
年頭就搞D咁的野....

睇黎今年謝皇后有失勢之危喎...
太平公主

回復 40# jaytang

參見公主 2020失左勢啦 唔係咩

搞乜野儲秀宮失竊呀?
年頭就搞D咁的野....

睇黎今年謝皇后有失勢之危喎... ...
jaytang 發表於 2021-1-18 22:44

可能有小人施厭勝之術

阿key今年做乜咁黑 又同公司搞到咁 又俾人偷錢

阿key今年做乜咁黑 又同公司搞到咁 又俾人偷錢
kayzzz 發表於 2021-1-18 23:25

搵麻利神婆check check

做左四年都偷錢
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

皇后像歎氣 淚留兩臂

祖兒唔見左條海洋之心就收左皮了
琪琪....

希望有新開始。。

$6000都要報警
有啲核突

做乜偷咁少
amok 發表於 2021-1-19 02:49

閱讀理解幾多分

謝發現銀包內6000港元不翼而飛,她沒即時報警,惟翌日被告失蹤,她才報警
在這畢生不滅 無極的狀態

閱讀理解幾多分

謝發現銀包內6000港元不翼而飛,她沒即時報警,惟翌日被告失蹤,她才報警 ...
losyes 發表於 2021-1-19 03:14

睇漏咗

EDIT: 咪又係報咗警

睇漏咗

EDIT: 咪又係報咗警
amok 發表於 2021-1-19 04:24

失蹤又好難唔報既