返回列表 發帖

Braceless - P1X3L

單選投票, 共有 81 人參與投票
20.99% (17)
4.94% (4)
4.94% (4)
13.58% (11)
55.56% (45)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ~love1314~

派台日期: 22/01/2021

作詞:林寶   
作曲:Jerald & 徐繼宗
編曲:Jerald
監製:Jerald

不想太有禮
在見習那天過分文藝
記熟每本示愛規例

好想有智慧
被拒絕到懂了大無畏
愛情浪費 仍受惠

點擊那去勢
問網絡教主也甚無謂
責備評論為儲關係

心思要幼細
沒偉大理想才實際
而令我 成病例

如明日尚未實現事太多
現實沒快樂
當拍照也靠照燈慶賀
痛痛快快盡快鬆綁
頭頭暈暈冒冷汗
世界快蛀光渴望
別再躺

根本不介意
擠逼都市像有點失智
迷迷魂魂 十二萬轉 oh oh oh
根本不介意
喜歡失意又跌多幾次
就算跌崩 一隻牙齒

不想太節制
面對電鑽都繼續前衛
替自信心 做個守衛

好想跳個掣
任四面八方如末世
難令我 停或滯

如平日練習白日夢那科
現實沒教學
不嘆氣也算氣體化學
痛痛快快盡快鬆綁
頭頭暈暈冒冷汗
世界快蛀光渴望
別再躺

根本不介意
擠逼都市像有點失智
迷迷魂魂 十二萬轉 oh oh oh
根本不介意
喜歡失意又跌多幾次
就算跌崩 一隻牙齒

Yeah 話你學佢咪幾好
冇用個大腦 喂 細路找數
算數 仰慕制度得個嘈
得我明 擺到明 係 擺佈

根本不介意
逼出新意 沒有位可試
來來回回 十二萬轉 oh oh oh
根本不介意
輸多一次 睿智升一次
又會再長 一隻牙齒

睇完MV覺得....其實Mirror 都真心幾靚仔 hahaha

網民期待已久的美男子跳唱組合P1X3L(讀音Pixel),成員吳啟洋(Phoebus)、葉振弘(Marco)及歐鎮灝(George),平均年齡僅22歲,出身自ViuTV的真人選秀節目《全民造星II》,其中勇奪冠軍寶座的Phoebus,一夜成名後火速上位,近日更以師兄身份亮相《全民造星III》總決賽,擔任嘉賓又唱又跳炒熱現場氣氛,令網民眼前一亮!

好聽,可以和同公司某過氣前女銀歌手合唱
環球唱片在疫情下選擇逆市而行,於2021年推出4組新人單位,包括與ViuTV攜首合作力捧的跳唱組合P1X3L(讀音Pixel)。他們的首支派台歌《Braceless》在今日(22/1)面世,於各大串流平台上架,MV亦會有傍晚6時首播。此曲表達不願跟隨世界上一套既定的審美觀,堅持自己的性格,將別人眼中有點「礙眼」的特徵變成自己的優點。
新歌製作班底可以「巨星級」來形容,除了由林寶填詞外,更邀得Jerald(陳哲廬)監製,並與徐繼宗聯手作曲。不過Jerald目前在加拿大,因此需要透過視像會議形式溝通和錄音,情況猶如舒文為容祖兒監製《東京人壽》。
P1X3L的出道MV安排在郊外拍攝,被植物包圍的他們坦言,完全沒有想像過在這樣的環境下可以搭建不同場景。他們特地為此MV排舞,加上拍攝當日的多層次造型,在陽光下跳舞流汗兼溶妝,特別是Phoebus最為大汗,他表示辛苦化妝師不斷幫忙補妝。對於首個MV,P1X3L十分滿意,希望陸續有來,可以推出更多音樂作品給大家認識。
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

最愛寶叔

睇完MV覺得....其實Mirror 都真心幾靚仔 hahaha
CunninG 發表於 2021-1-23 22:33
免費巴士呢個look好唔掂
另外果兩件仲恐怖
不過首歌咁老土 佢地三個都幾襯首歌
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

我覺得好聽過Mirror堆電音歌wor
nicknicknick 發表於 2021-1-23 22:52

歌幾好聽 唱唔掂 樣1/3掂 跳唔掂 想點?

免費巴初出黎選果d發明星夢比賽果時個樣好似好過依家 搞乜越來越唔掂

真係好唔得....1分
再將我相信的如煙火般綻放

其實首歌都ok, 但Marco係咪得罪髮型師?
乾一罐冰汽水

見到食蘋果諗起呢首個MV同媽媽今天不必擔心我一樣好睇 全力支持環球新人取代四姐地位^^

Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

同情免費巴 秤住2件咁嘅野

1 fun
咬字唔清 有D位完全聽唔到唱咩
首歌有少少似細貓之前首渴
MV造型好唔掂
有潛力做天堂鳥 2.0

1...
天堂鳥feel
anyways環球應該力捧Mike

真心幾好聽
Marco個樣都似韓團會出現嘅... 係髮型要執
另外兩個都幾靚仔 (冇睇過造星2)

Marco真係好樣衰

網民期待已久的美男子跳唱組合P1X3L(讀音Pixel),成員吳啟洋(Phoebus)、葉振弘(Marco)及歐鎮灝(Geor ...
on07111 發表於 2021-1-23 23:01

這五官 經魔鬼雙手擺布過也要一起

好好聽,不過唱功可以再進步d,希望香港樂壇可以多d快歌
我估錯這個世界得到教訓

隻歌幾好聽既,不過geogre既rap,d發音係廣東話?marco俾人笑係後生關菊英笑死

nicknicknick 發表於 2021-1-23 22:52

認同 但Marco唔掂

我睇到braless
I talk a lot of BS.

好聽都冇用架,聽佢地既人都唔係要呢D歌,佢地亦carry唔到呢首歌
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

歌幾好聽 唱唔掂 樣1/3掂 跳唔掂 想點?

免費巴初出黎選果d發明星夢比賽果時個樣好似好過依家 搞乜越來 ...
kayzzz 發表於 2021-1-23 23:10

即係個1/3係Geroge?
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

曲幾好, 其他野就 ...

好肉酸啊
1分唔洗諗
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

即係個1/3係Geroge?
HOTMAN 發表於 2021-1-24 18:41

算係最好樣果個

CunninG 發表於 2021-1-23 22:33

識貨鏡仔好嘢嚟
唔止靚仔,實力都唔錯

算係最好樣果個
kayzzz 發表於 2021-1-24 20:50

但佢唱歌跳舞都好災難
仲要食女fans衰11

但佢唱歌跳舞都好災難
仲要食女fans衰11
gocrazy 發表於 24/1/2021 20:52

憤怒芝娃娃

唔識分邊把聲打邊個
MV好似都唔準...
但有一個讀歌好嚴重

首歌其實唔差,但點解要加埋Marco...佢個樣好唔得

Jerald 100分

免費巴真係樣同實力最好嗰個
其餘兩個簽嚟襯?

咩係braceless
利申 英文廢
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

只聽歌都ok.

參加《造星III》前,KLAU已經跟前公司完約半年,他承認最近有跟ViuTV傾合作,但大前提一定要給他製作歌曲機會,他更自揭去年曾獲環球唱片邀請加入新組合PIX3L,但他竟然放棄機會,「環球係我好鍾意嘅公司,但係嗰時啱啱完咗上間公司5年合約,第六日又有一份合約畀我嘅時候,我係咪要搵番我自己先,再去安排以後,我o依家諗番冇話可唔可惜後唔後悔,我唔強求,但係o依家歡迎有任何合作嘅機會。但做組合真係要睇吓人腳,呢兩年慢慢打開咗自己一啲創作嘅能力,我都想一路keep住落去。」講到見到PIX3L剛出道,KLAU坦承好開心,「呢個行業就係要有多啲競爭對手,先至會發熱發光,組合得一隊冇得鬥,反而有5隊10隊,先至會多啲人關注。」

可惜

完全無興趣 LOL 1 分

咩係braceless
利申 英文廢
b01091018 發表於 2021-1-24 23:19

唔洗箍牙? 唯一諗到嘅係咁嘅意思

首歌ok, 似Swing 首 "複製爸爸". 但係個組合太騎呢, carry同唔到. 比AL唱應該成件事型啲

回復 31# b01091018

無情
再將我相信的如煙火般綻放

首歌幾得意呀,4個單位比較期待石山街

歌曲宣傳人員: ~love1314~

派台日期: 22/01/2021

作詞:林寶   
作曲:Jerald & 徐繼宗
編曲:Jerald
...
CunninG 發表於 2021-1-23 22:32

其實我覺得中間果位樣衰過左邊果位齊陰
Harvard都不可教導

其實首歌都唔係咁差jer

首歌好swing
swing re-u唱番啦

其實首歌都唔係咁差jer
kennyycfai 發表於 2021-1-25 15:53

d人睇歌多過聽歌
我估錯這個世界得到教訓

Jerald+5分
林寶-5分
結果=0分
不過無得投0分所以棄票

btw 嗰2位嘅作用係咪令人覺得免費巴都唔係咁差?
在這畢生不滅 無極的狀態

呢首歌如果係swing唱應該會變左神作

唔睇MV聽一次 效果好左

其實幾好聽
Harvard都不可教導

有Marco喺裡面,先顯得另外兩個靚仔啲
啲歌詞唔知想點,聽完都唔記得咗

其實編曲不錯 加些同情分給他地4分吧
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

其實編曲不錯 加些同情分給他地4分吧
cathay1996 發表於 2021-1-28 01:48

真係好人
不過我都鍾意個編曲(有少少old school)
但MV太唔掂

另外果兩件仲恐怖  
不過首歌咁老土 佢地三個都幾襯首歌 ...
cymusic 發表於 2021-1-23 23:08

好多人話macro出事,我覺得why not three

Mean 但好中,免費巴成個日本武士look
[DiuTV] 3人動物馬戲團 P1X3L (大海契兒) 討論區
https://lih.kg/aHmnuuV
#48 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

呢隊其實係行error路線

呢隊其實係行error路線
森炎 發表於 2021-1-30 01:07

似中間路線多啲

另外果兩件仲恐怖  
不過首歌咁老土 佢地三個都幾襯首歌 ...
cymusic 發表於 2021-1-23 23:08