返回列表 發帖
同CM撞女三甲!

CM會員共和榜頒獎禮2020

CM 共和女歌手 銀獎
謝安琪 [1226]

上榜歌曲:我們的基因、我在陽台上看你
兩星 ...
chanchan0909 發表於 2021-2-6 23:00

由獨立歌手一步一步走上

恭喜獨立歌手 陳凱詠!

Gin!!!!
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

金獎 金毛謙
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

已經接收到大家嘅心聲啦
原來大家都好想CM榜改革,加入我呢個鏡粉代表
要紅了
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

女金最冇懸念
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

如果華納唔係hold住旁觀有罪到今年先上串流,豹原本有機會保得住銅...

年尾開燈熄燈又大發力...

琪琪!!
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

omg kaykay

諗起kay下半年就唉

睇完wiki先知班仔 原來有幾件已經3字頭
ed8671ed 發表於 2021-2-6 22:59

原來成大半隊人仲老過我

老過我!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kwanie 發表於 2021-2-6 23:00

好難聽既 PIX3L 後生d
我們的總和

女金最冇懸念
steven 發表於 2021-2-6 23:02

江__
DM多仔多到覆唔哂

Panther is ready!
chachacharlie 發表於 2021-2-6 22:59

仲打緊機唔得閒

維基有人以為AWAKEN 係聯頒大碟
未頒架喎
kwanie 發表於 2021-2-6 23:00
有人改返嚕
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

平時女歌手係CM好強勢,今年銀銅都低分到咁

CM 共和女歌手 金獎
Serrini [3202]

三甲歌曲:~旋轉with me*、Diamond Mine、要做更壞的事、越活越惹禍
四星期冠軍歌曲:網絡安全隱患、離原

自從《Don’t Text Him》開始廣為人知,再經歷《邪童謠》突破性的實驗創作之後,Serrini 無論在 創作上,產量上,還是在質量上都能夠一直吸引聽眾注視。本年度多首作品,〈Diamond Mine〉、〈網絡安全隱患〉以及〈越活越惹禍〉,另外還有兩首盡興過後個人的表達〈離原〉以及〈會做更壞的事〉,都能夠從中感受到喜怒哀樂。是次為 Serrini 首次登上女歌手三甲,並榮登金獎寶座。

條女女金!

CM 共和女歌手 金獎

三甲歌曲:~旋轉with me*、Diamond Mine、 ...
chanchan0909 發表於 2021-2-6 23:04

係咪歷屆最高 fun 女金 @ed8671ed
我們的總和

條女咩事
DM多仔多到覆唔哂

忙到不知幾點 家下先入場

bagfgfcde 發表於 2021-2-6 23:03

因為祖兒同千嬅無出歌

CM 共和女歌手 金獎

三甲歌曲:~旋轉with me*、Diamond Mine、 ...
chanchan0909 發表於 2021-2-6 23:04

贏幾條街

去哂女金到
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

仲未有 ~旋轉with me* 聽

Wonders 發表於 2021-2-6 23:04

一定唔係啦,Kay 喜帖果年高分到癲

最衰都係你地2015俾明荃白果
搞到明荃依家無心戀戰
DM多仔多到覆唔哂

仲未有 ~旋轉with me* 聽
jasonng 發表於 2021-2-6 23:05

希望亂頒歌手嗰陣唱

powerful 發表於 2021-2-6 23:05
嗰年我未出世

女銅 女銀 個分數應該都係歷史新低?
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

Wonders 發表於 2021-2-6 23:04

08年
CM 共和女歌手
金獎    謝安琪    (3561)

powerful 發表於 2021-2-6 23:05

3561 爭兩三星期冠
我們的總和

條女好勁

Kaykay好叻架啦
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

08年
CM 共和女歌手
ed8671ed 發表於 2021-2-6 23:06

當年可能都冇今年咁多榜?
見十大條線唔算高

08年
CM 共和女歌手
ed8671ed 發表於 2021-2-6 23:06

希望MAMI 2021繼續努力 造就更好~~
我們的總和

見十大條線唔算高
bagfgfcde 發表於 2021-2-6 23:08

應該係少D榜,所以有咁高分係好瘋狂

希望亂頒歌手嗰陣唱
bagfgfcde 發表於 2021-2-6 23:06

支持淑芬唱 medley

有人改返嚕
PenguinMusic 發表於 6/2/2021 23:03
你改走埋今年個至尊碟-_-

恭喜女歌手三甲得主
Serrini、謝安琪 以及 Gin Lee !

接下來是男歌手獎項 !

CM 共和男歌手 銅獎

出道至今一直成為炙手可熱的單位,樂見他與新生代歌手合作頻繁,為樂壇帶來不少生氣。
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

希望MAMI 2021繼續努力 造就更好~~
Wonders 發表於 2021-2-6 23:08

愛祖又愛千
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

最衰都係你地2015俾明荃白果
搞到明荃依家無心戀戰
mosesming 發表於 2021-2-6 23:06

希望美芬既成功可以激發明荃既戰鬥意志
出年出隻全新十曲大碟硬撼 Gwendolyn 大碟

陳奕迅

恭喜女歌手三甲得主

接下來是男歌手獎項 !

CM ...
cymusic 發表於 2021-2-6 23:09

家謙太明顯,會唔會係踢波安?

恭喜女歌手三甲得主

接下來是男歌手獎項 !

CM ...

Afraud !

賣下廣告先
荃力支持藍調人出年拎男三甲
DM多仔多到覆唔哂

恭喜Lolo!盧冠廷

恭喜女歌手三甲得主

接下來是男歌手獎項 !

CM ...

Ian!
新生代歌手=AK
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

賣下廣告先
荃力支持藍調人出年拎男三甲
mosesming 發表於 2021-2-6 23:10

首先要佢肯派歌上電台

見十大條線唔算高
bagfgfcde 發表於 2021-2-6 23:08

好似加埋非共都係15-17,大慈善家都有637,CM芊粉真係好給力