返回列表 發帖
CM會員共和榜頒獎禮2020

CM 共和我最喜愛歌曲大獎
網絡安全隱患 - Serrini

作曲:Serrini / Yeung Tung
...
cymusic 發表於 2021-2-6 23:56

DIVA!

恭喜mami

Mami!!!!!!!

論概念應該都係 The Album
PenguinMusic 發表於 2021-2-6 23:56

以爛尾為概念
我們的總和

好彩
Serrini 5:4 險勝 林家Ling 成為女大贏家!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

我已經盡力咁總結大家既喜好 俾大家reference下投邊首有機啲
不過似乎 #team幸福門 既會員都係好硬頸{:1_9 ...
JasOh103 發表於 2021-2-6 23:55

但年度十大個post又的確好多人投幸兒門ge...
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

可能我比較重視隻碟嘅概念行先,今次啲歌好似格硬要 match 個主題
同埋有啲單曲本身都嘅時候都覺得一般,麻 ...
chanchan0909 發表於 2021-2-6 23:54

Track list 都排得唔好
我們的總和

perfect ending

希望美男子唔係差一票

MAMI SLAY!!!!!
我們的總和

GIN 1:0 ADA
@環球專員睇到未?
二〇二三年度全女班投票

...

wow god姐有得上台

Well-deserved win for Serrini
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

恭喜聯頒大獎得主 !
歌手獎 : 馮允謙
歌曲獎 : 地球來的人 - 馮允謙
唱片獎 : 《i》- RubberBand

以及恭喜 Serrini 的〈網絡安全隱患〉獲得
本年度「共和我最喜愛歌曲大獎」!

本屆「CM會員共和榜頒獎禮2020」結果已經全部公布 !
恭喜今晚所有得獎者 !

亦恭喜 馮允謙,本屆獲得八獎成最大贏家 !!!

本屆頒獎禮正式完結 !
多謝大家支持,希望大家來年繼續大力支持樂壇 !
為樂壇打氣,同時提前預祝大家新年快樂、身體健康 !
祝各位有一個愉快的晚上 !

稍後 ed8671ed 會公布
「我最喜愛的歌曲投票」數據 及 其餘獎項分數
大家繼續密切留意 !
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

恭喜mami
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

論概念應該都係 The Album
PenguinMusic 發表於 2021-2-6 23:56
你係咪追到曬三隻 Kay 自己都話跟唔到啲劇情

播埋呢個版本!

啱啱好12點前搞掂

...
最後有 MAMI 勁歌熱舞
恭喜 MAMI

十二點前完到,好勁

thank you so much
辛苦主持了一整晚了
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

Gin粉唔夠團結!
下年再接再厲!
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

恭喜聯頒大獎得主 !
歌手獎 : 馮允謙
歌曲獎 : 地球來的人 - 馮允謙
唱片獎 : 《i ...
cymusic 發表於 2021-2-6 23:58

congrats 你同chanchan今晚擦出既火花
我們的總和

Gin粉唔夠團結!
下年再接再厲!
LoveMirkay520 發表於 2021-2-6 23:59

希望 Liza 下年強勢回歸
二〇二三年度全女班投票

好圓滿既賽果,開心RB完成共和大滿貫,JF Serrini 吐氣揚眉,男女組金捧大獎太正了

多謝 cy 老陳既用心tag

預祝大家新年快樂 願榮光歸香港 好人一生平安

播埋呢個版本!
bagfgfcde 發表於 2021-2-6 23:59
話說啱先離原想播劇場版,但唔知點解整唔到

你係咪追到曬三隻  Kay 自己都話跟唔到啲劇情
chanchan0909 發表於 2021-2-6 23:58
實不相瞞,係
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

有.5即係計埋隔離?
上榜歌嗰度漏咗
bagfgfcde 發表於 2021-2-6 23:15
thanks!
啱啱更新返
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

期待分數
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

一年八獎應該破咗紀錄?見維基最高紀錄都係一年七獎

好圓滿既賽果,開心RB完成共和大滿貫,JF Serrini 吐氣揚眉,男女組金捧大獎太正了

多謝 cy 老陳既用心tag ...
powerful 發表於 2021-2-7 00:00

Yeah !!!
Thank you cymusic, chanchan0909 & ed8671ed !
恭喜所有得獎者
祝大家新年平平安安 身體健康!

http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

今個星期既榜單都即將出爐 希望大家有時間既話每星期都追下
我們的總和

一年八獎應該破咗紀錄?見維基最高紀錄都係一年七獎
PenguinMusic 發表於 2021-2-7 00:02

2018 RubberBand 好似係9個獎

8獎 好癲
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

btw 28版

btw 28版
cymusic 發表於 2021-2-7 00:03
下年應該突破到三十版

chan09 & cy did a great job!!!
今年嘅得獎名單overall都有年輕化嘅趨勢

稍後會率先公佈「我最喜愛的歌曲」投票數據
其餘獎項分數會於未來幾日陸續公開

2018 RubberBand 好似係9個獎
bagfgfcde 發表於 2021-2-7 00:03
係,無錯

chan09 & cy did a great job!!!
今年嘅得獎名單overall都有年輕化嘅趨勢

稍後會率先公佈「我最喜 ...
ed8671ed 發表於 2021-2-7 00:04

你地係咪演變成三角關係了
二〇二三年度全女班投票

thanks chanchan ed cy
我們的總和

辛苦頒獎人
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

Yeah !!!
Thank you cymusic, chanchan0909 & ed8671ed !
恭喜所有得獎者
祝大家新年平平安安 身體健康! ...
bagfgfcde 發表於 2021-2-7 00:02

And also 勞苦功高的 kevinlai1621
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

多謝三位司儀+幕後計分員~~

And also 勞苦功高的 kevinlai1621
JasOh103 發表於 2021-2-7 00:06

Thank you @kevinlai1621 !

Yeah !!!
恭喜所有得獎者
祝大家新年平平安安 身體健康! ...
bagfgfcde 發表於 2021-2-7 00:02

Yes, I agree with you.

辛苦大家 大家都好young 好有活力!

辛苦四位

每道微小 迸發出偉大辛苦大家
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

辛苦大家
恭喜曬Jay Fung賽果令人好滿意

恭喜JF,家謙,Gin
感謝主持

明年見