返回列表 發帖
芊芊準備上台頒獎俾自己
bagfgfcde 發表於 2021-2-6 21:19

又會咁嘅...

大馬來的煎 至尊 !
jasonng 發表於 2021-2-6 21:18

果然至尊歌先出現
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

Michael 係咪都係首奪?

又會咁嘅...
WZA111 發表於 2021-2-6 21:19

我話咗唔會喊架
DM多仔多到覆唔哂

Michael 係咪都係首奪?
powerful 發表於 2021-2-6 21:19

好似有拎過新人,十大就未試過

永遠很近有無十大?

大馬來的煎 至尊 !
jasonng 發表於 2021-2-6 21:18

我們的總和

後台有大量dancers standby
DM多仔多到覆唔哂

bagfgfcde 發表於 2021-2-6 21:20

新人冇拎過,因為我記得我頒獎果陣話佢係無冕新人王

應該係14年上到榜入唔到三甲,15年唔計新人

bagfgfcde 發表於 2021-2-6 21:20

冇新人獎啊

美國時間早上 8 點 17 分,早晨 !
chanchan0909 發表於 2021-2-6 21:19

一起身就見到老陳 幸福過幸福門

允兒同陽兒都好勁!恭喜

CM會員共和榜頒獎禮2020

CM 共和十大 至尊歌曲

「流浪有流浪的風骨,流浪也有流浪的代價。」把心一橫去流浪並不是個容易下的決定,放棄一切也需要很大的勇氣。
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

見到至尊歌得獎信封係呼吸有害

把心一橫~~

「流浪有流浪的風骨,流浪也有流浪的代價。」把心一橫去流 ...
cymusic 發表於 2021-2-6 21:22

幸福門
我估錯這個世界得到教訓

真係十中三
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

喊到收唔到聲
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

「流浪有流浪的風骨,流浪也有流浪的代價。」把心一橫去流 ...

恭喜哂 七百年後既地球來的人
我們的總和

把頭一抬
把心一橫

敢!
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

把心一橫~~
WZA111 發表於 2021-2-6 21:22

男人心一字馬

好叻啊謙謙
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

格拉斯哥流浪的Jude-->零分!

以為會直接頒
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

以為會直接頒
on07111 發表於 2021-2-6 21:23

正想講

你施捨的愛我又為何放大

應該會係RegenC 自由流浪
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

希望今晚芊嬋會起後台彈出黎表演 lemon tree
我們的總和

好可惜 以為煎煎點都分到一首
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

其實係講 Gin 放棄大馬嘅一切喺香港發展

會唔會係蒙著嘴說愛你
我估錯這個世界得到教訓

十大都未頒完就13頁
今年好熱鬧

以為會直接頒
on07111 發表於 2021-2-6 21:23

零分好似比榜主集體聯ban,一個禮拜都上唔到,同敢同一待遇

希望今晚芊嬋會起後台彈出黎表演 lemon tree
Wonders 發表於 2021-2-6 21:24

可唔可以 encore 色惑

十大都未頒完就13頁
今年好熱鬧
ed8671ed 發表於 2021-2-6 21:25

做咩今晚咁靜
我們的總和

好可惜 以為煎煎點都分到一首
帥小寶` 發表於 2021-2-6 21:25

一定係幸福門噶

十大都未頒完就13頁
今年好熱鬧

等陣新人獎應該有排爆
我估錯這個世界得到教訓

powerful 發表於 2021-2-6 21:25

有上過1星期第十

各大榜主竟然ban敢
我估錯這個世界得到教訓

其實係講 Gin 放棄大馬嘅一切喺香港發展
jasonng 發表於 2021-2-6 21:25
Fail Lam都係
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

JF + Serrini 霸咗一半十大

可唔可以 encore 色惑
jasonng 發表於 2021-2-6 21:25

咁我訓之前要聽返首惡夢經
我們的總和

十大都未頒完就13頁
今年好熱鬧

AK 黑面粉都仲未吹雞,陣間要炸爆新人獎

有上過1星期第十
ed8671ed 發表於 2021-2-6 21:26

好過mirror d人幾乎冇上過,其實cm要唔要改制
我估錯這個世界得到教訓

咁樣比較係侮辱咗敢

AK 黑面粉都仲未吹雞,陣間要炸爆新人獎
powerful 發表於 2021-2-6 21:27

下年祖祖搶獎應該會死壇
我估錯這個世界得到教訓

十大都未頒完就13頁
今年好熱鬧

個個冇街去 留哂係屋企

十大都未頒完就13頁
今年好熱鬧

我想同你熱鬧

馮允謙 - 地球來的人

作曲 : 馮允謙 / T-Ma
填詞 : 王樂儀
編曲 : T-Ma / 林岳霆
監製 : 舒文@Zoo Music

當近年來大多數人都在談及移民的好處時,這首歌卻來唱反調,向聽眾高呼回家的美好。

人總是口硬心軟的,當不喜歡一件事物,人們總是很容易說出一萬種理由說服自己,但當快要失去的時候,才發現事物的珍貴之處。王樂儀的歌詞就如扮演著一個在說反話的地球人,口裡經常把「出走」二字掛在口邊,但心裡依然掛念著自己的家人、愛人,直至離開後才發現對地球的不捨,才只好承認自己有所後悔。

地球來的人毫無疑問是 Jay Fung 轉投新公司後最受歡迎的作品之一,除了因為旋律悅耳,更甚是因為歌者到肉的演繹以及 MV 的畫面而引人反思,成功為城市人帶來共鳴。經歷過八個 session 的錄音過程,歌者在這首英式 Rock Ballad 作品的演繹比起他擅長的 R&B 曲風更見突破。監製舒文將他演唱的力度控制得恰如其分,特別是尾音拖長的部分,經過 mixing 後變得更有畫面,不過火的同時又能投放出對留守與離開地球的懊惱。T-Ma 和 Lincoin Lam 的編曲搶耳的同時又不喧賓奪主,各種樂器編配得宜,更突顯編曲與旋律的和諧。

「如果人類有力氣尋找一個無法確定的星球,其實,我們都有力氣可以重建自己的美好生活」,這是歌曲文案所提到的。無論選擇去與留,最重要都是堅持自己的信念,努力為決定而衝刺,才能讓自己免於後悔。

明年至尊 : 東京人壽!!!!