返回列表 發帖
許廷鏗今晚曝光率贏哂
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

順便預告 !!!  
「共和我最喜愛的歌曲」已經點好票,喺公布完幕後大獎之後就會公布入圍最後五強名 ...
chanchan0909 發表於 2021-2-6 20:46

樂壇核數師︱Gin Lee《美男子與香煙》大熱 或重返最歌五甲
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

個tag有「真」呢隻字
我估係余佩真

陳淨心 -> 浦銘心 -> 再度
powerful 發表於 2021-2-6 20:46

好耐冇見過呢個名

個tag有「真」呢隻字
我估係余佩真
bagfgfcde 發表於 2021-2-6 20:49

Let's be real 黃瑋中

我估係 the Hertz!

睇好 謙B  無一獲獎
powerful 發表於 2021-2-6 20:48

允謙B is robbed
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

個tag有「真」呢隻字
我估係余佩真
bagfgfcde 發表於 2021-2-6 20:49
有個「之」字,我估 美之 或者 碧玉

許廷鏗今晚曝光率贏哂
cymusic 發表於 2021-2-6 20:48
曝光率比獎項更重要!

許廷鏗今晚曝光率贏哂
cymusic 發表於 2021-2-6 20:48

水都抽乾哂
我們的總和

入場

樂壇核數師︱Gin Lee《美男子與香煙》大熱 或重返最歌五甲
on07111 發表於 2021-2-6 20:48
你係咪收到封佢曾經踢走

CM會員共和榜頒獎禮2020

CM 共和十大 第五位
per se - 無窮

作曲 : per se
填詞 : Sandy Ip
編曲 : per se
監製 : 謝國維 / Stephen Mok@per se

生活上發生的小事情,有時卻教曉我們一點人生道理。〈無窮〉取材自廣泛流傳《漁夫和金魚的故事》,魚兒為了逃離大海而滿足漁夫夫婦的所有要求,漁夫夫婦卻不滿足,不斷加設條件。魚兒最終選擇自行奔向大海,漁夫夫婦一無所獲。

志在山頂的人,不會貪念山腰的風景。認真做好面前每一件事,切記得一想二,不斷地把自己的胃口吊大,最後無窮無盡的慾望只會化成一無所有。作品首次由成員 Sandy 嘗試填詞,意外地能夠為組合保持固有藝術氣味的風格,再透過大自然與人類間的關係緊緊連繫,人心不足蛇吞象,人們在甚麼時候都需要適當地控制慾望。

大家都登許生唔抵
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

有個「之」字,我估 美之 或者 碧玉
chanchan0909 發表於 2021-2-6 20:50
係心之科學 !
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

荃力支持小黑與我翻唱版
DM多仔多到覆唔哂

恭喜per se
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

per se!!!
Well deserved

OMG per se

Let's be real 黃瑋中

我估係 the Hertz!
powerful 發表於 2021-2-6 20:49

支持

congrats per se!!!

入場
ka_sakura 發表於 2021-2-6 20:50

歡迎各位會員全面進場
我們的總和

由十分醜升級變咗做醜
都係anson kong令仔d 好似係
Wonders 發表於 2021-2-6 20:34

Frankie最靚仔,走音AK最黑心

入嚟睇下金Jer、金Lo同姜仔有無獎攞先

但係cy頒獎係咪又要搞到半夜
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

wow

per se!!!
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

同無窮同期嗰首唔知排第幾

Btw 暫時得獎歌手好似都係2010s出道,好後生

歡迎各位會員全面進場
Wonders 發表於 6/2/2021 20:51
hi益友

荃力支持小黑與我翻唱版
mosesming 發表於 2021-2-6 20:51
支持另一首翻唱噴歌在乎你感受 !

CM 好有個性,全世界比糖果屋,得共和頒無窮

CY 頒獎到半夜呢件事原來已經深入民心

順便宣傳下所有遺失的東西(Nothing is Lost Mix)
請大家多多支持 per se & 美泳
聽住電台版先啦

但係cy頒獎係咪 ...
gocrazy 發表於 2021-2-6 20:51

密切留意各大獎項花落誰家
我們的總和

powerful 發表於 2021-2-6 20:53
各位榜主好高質

hi益友
kwanie 發表於 2021-2-6 20:53

大 灣 區
我們的總和

CY 頒獎到半夜呢件事原來已經深入民心 ...

咁兩首要揀一首, 點都係呢首好
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

今次肯定唔會,因為我今晚需要準時訓教

應該 6字歌第二
5字歌第一
近呢幾年仲衰過以前俾嚟俾去都係嗰兩位
班人越嚟越bad taste 執得笠未

CM 共和十大 第四位

「學而不思則罔,思而不學則殆。」學習與思考,兩者缺一不可。只顧埋頭苦幹而不懂追尋箇中意義,總是會一無所獲。

荃力支持小黑與我翻唱版
mosesming 發表於 2021-2-6 20:51

呢首?

希望 @cymusic 下年再創奇蹟
由21:00頒到第二朝11:00

bagfgfcde 發表於 2021-2-6 20:55

@cymusic 可以考慮2021同我一齊聯頒
我們的總和

敢 仲未出場
Weekly Pick(s):
陳健安 - 之後的一天

@cymusic 睇怕你聽朝都未頒完

CM 共和十大 第四位

「學而不思則罔,思而不學則殆。」學習與思考,兩者缺一不可 ...
cymusic 發表於 2021-2-6 20:55

學而 = 少女的祈禱 = 楊千嬋 = 藍絲歌手 = 點解要攬炒!

CM 共和十大 第四位

「學而不思則罔,思而不學則殆。」學習與思考,兩者缺一不可 ...

趙學而!
DM多仔多到覆唔哂

姜仔無上榜歌,唔好太大期望

Wonders 發表於 6/2/2021 20:55
會唔會頒到四月

CM 共和十大 第四位

美男子與思煙要出場喇

CM 共和十大 第四位

我發覺你係咪專登揀啲有人名嘅名言

bagfgfcde 發表於 2021-2-6 20:55
勁過舊制既新城
Wonders 發表於 2021-2-6 20:55
睇黎你已經諗住下年freeride

powerful 發表於 6/2/2021 20:53
其實真係無窮好得多

荃力支持RB Fist Date同抱住嚟小
DM多仔多到覆唔哂

CM 共和十大 第四位

廢學?