返回列表 發帖
天生二品!
on07111 發表於 2021-2-6 23:39

CM會員唔支持青春活潑歌曲

CM會員共和榜頒獎禮2020

CM 共和聯頒大獎 - 歌曲獎
地球來的人 - 馮允謙

作曲 : 馮允謙 / T-Ma
填詞 : 王樂儀
編曲 : T-Ma / 林岳霆
監製 : 舒文@Zoo Music

榜數:8/17

C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

都係謙樹林之爭啦

戰況速報

Jay Fung 8: 家謙 4 : Serrini 4

呢個acoustic version 真係好精彩

Serrini
希望可以挽返個最歌
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

8獎
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

地球來的人實至名歸

天生二品

Jay Fung唱晒兩隻碟未
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

JF BB唱到聲都沙啦

會唔會掃晒亂頒+最歌

CM 共和女歌手 銅獎
Gin Lee [1019]

上榜歌曲:美男子與香煙、開燈。熄燈(熄燈 ...
chanchan0909 發表於 2021-2-6 22:57

好彩最後都有個女銅
恭喜 Gin Lee
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

CM 共和聯頒大獎 - 歌曲獎
地球來的人 - 馮允謙

作曲 : 馮允謙 / T-Ma
填詞 : 王 ...
cymusic 發表於 2021-2-6 23:40

Serrini sosad

CM會員唔支持青春活潑歌曲
jasonng 發表於 2021-2-6 23:40

咁希望大家支持感覺mk的虛擬人與我
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

好彩最後都有個女銅  
恭喜 Gin Lee
616.1314 發表於 2021-2-6 23:42
最後 ? 仲有壓軸獎項入最後五強喎 !
你完全唔期待下 ?

Jay Fung真係好勁
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

JF 有望挑戰 Kay 共和大滿貫紀錄

亂頒專輯同最喜愛歌曲應該比較難拎到

恭喜jay fung & mami

powerful 發表於 2021-2-6 23:43
睇個勢今屆聯頒專輯應該都係佢

CM共和聯頒唱片 - 最後四強 [按字母及筆劃排序]

Awaken - 馮允謙
i - RubberBand
The Hertz - The Hertz
冀西南林路行 - 萬能青年旅店

JF BB唱到聲都沙啦
ka_sakura 發表於 2021-2-6 23:41

但仍然唱得咁好,地球 acoustic 版無得輸!

似乎又係 Jay Fung

睇嚟要唱 遠在眼前 喇

Dear Secret is robbed

JF BB唱到聲都沙啦
ka_sakura 發表於 2021-2-6 23:41
JF:幫我買多盒喉糖thx

對上一個拎晒三個聯頒係2011 年嘅Eason

得返十五分鐘究竟有cy 喺度嘅頒獎禮趕唔趕到0000 前完呢?!

估RB
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

Where’s so called love song?

JF 會唔會多咗少少...
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

估RB
JayantL 發表於 2021-2-6 23:46
而家噉睇Rb似乎已入冷門

JF BB 真係好西利

估RB
JayantL 發表於 2021-2-6 23:46

作為忠粉既我 <i> 頒唔落手
我們的總和

JF無得輸啦
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

嗌一嗌The Hertz先!

作為忠粉既我  頒唔落手
Wonders 發表於 6/2/2021 23:47
唔係忠粉嘅我hours 同 i 都有獎

JF 會唔會多咗少少...
616.1314 發表於 2021-2-6 23:46
點都好,既然制度出嚟嘅結果係噉,絕對尊重

得返十五分鐘究竟有cy 喺度嘅頒獎禮趕唔趕到0000 前完呢?!
kwanie 發表於 2021-2-6 23:46
去開完個大再返黎頒都應該趕得切啦

作為忠粉既我  頒唔落手
Wonders 發表於 2021-2-6 23:47
我都係

Where’s so called love song?
Kaching1217 發表於 2021-2-6 23:46

陣間有最遺憾白果獎畀佢
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

CM 共和聯頒大獎 - 唱片獎
《i》- RubberBand

製作人
RubberBand / 雷柏熹

榜數:5/17

Wow RB!!!

rb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

我都係
chanchan0909 發表於 2021-2-6 23:47

我反而幾鍾意 i ,雖然唔係咩天碟,但呢個時勢都係好有代表性

反而想知往年頒得最快頒咗幾耐

RB!!!!!
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

去開完個大再返黎頒都應該趕得切啦
cymusic 發表於 2021-2-6 23:47

開大

powerful 發表於 2021-2-6 23:43

挑戰到嘅係另有其人!
而RB仲要比Kay多個唱作金
wiki個表麻煩搵人改改佢