返回列表 發帖
Support support
睇黎今年係 mami 既天下

我想問有冇人會回顧下D跨年歌, 邊D歌其實可能夠分入十大但因為跨年入唔到滄海遺珠
2019-2020(應該)有一首

原來家謙一冠都無
但榜分應該好高掛?
希望有十大
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

支持老陳同 CY

支持老陳同 CY
chachacharlie 發表於 2021-2-1 12:04
好彩得佢比人話老
C.Y. Music Awards 2020 [結語]
Cyrus Top 20 2021 [WEEK #8]
01 暗戀家 / 石山街 02 EGO / 盧瀚霆 03 E先生 連環不幸事件 / 呂爵安

我想問有冇人會回顧下D跨年歌, 邊D歌其實可能夠分入十大但因為跨年入唔到滄海遺珠
2019-2020(應該)有一首 ...
安路 發表於 2021-1-29 18:16

呢個可以check check再答你

CM會員共和榜頒獎禮2020 - 前奏
#2 共和新秩序

今年共和榜經榜主投票通過了一項決議
共和派台歌曲將會囊括本地歌手的非華語派台歌
令共和榜變得更多元化及更具競爭力
期待來年共和榜可以繼續鼓勵不同領域的本地音樂人
以下為2020年兩首成功登上共和榜的非華語作品:

the pancakes〈as brave as that stupid girl〉【最高位置:4】

T-Ma / 曾詠熙〈Softly.〉【最高位置:6】
(之後亦派上華語版本)

P.S. 明天開始一連三日會公布男、女歌手,組合最後八強名單,密切留意!

我最喜愛的歌曲總選 投票現正進行中!頒獎禮2月6日當晚8點截止投票
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=18326

#2 共和新秩序

今年共和榜經榜主投票通過了一項決議
共和派台歌曲將會囊 ...
ed8671ed 發表於 2021-2-1 13:47

支持 pancakes & Terrence !

2019-2020(應該)有一首 ...
安路 發表於 2021-1-29 18:16

計齊19-20跨年
應該得呢兩首比較貼緊往年十大線:
方皓玟 - 人話 (762)
RubberBand - 漫長 (652)

而上年第十位嘅分係:
LMF - 二零一九 (766)

所以都係入唔到嘅

#3 女歌手八強

(排名按字母筆劃序)

AGA / Gin Lee / Serrini / 王嘉儀 / 岑寧兒 / 陳凱詠 / 陳蕾 / 謝安琪

我最喜愛的歌曲總選 投票現正進行中!頒獎禮2月6日當晚8點截止投票
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=18326

#3 女歌手八強

(排名按字母筆劃序)

AGA / Gin Lee / Serrini / 王嘉儀 / ...
ed8671ed 發表於 2021-2-2 15:00

Serrini Sophy Jace 實至名歸!

support Gin Lee Serrini Sophy 浦銘心!!
二〇二〇年度全女班音樂流行榜頒獎典禮 賽果
歌曲 東京人壽 / 唱片 Dear Secret / 歌手 謝安琪

where is 銅妍?

#3 女歌手八強

(排名按字母筆劃序)

AGA / Gin Lee / Serrini / 王嘉儀 / ...
ed8671ed 發表於 2021-2-2 15:00
Serrini金 蕾銀 Jace/Gin銅?

支持AGA!
仍信愛過的好人能活得到更好

環球一姐二姐三姐前一姐齊晒
Music Awards 詳細得獎名單,多謝支持
Music Picks Week 8 (20/2/2021)

1. 所有遺失的東西 (Nothing is Lost Mix) - 泳兒 / per se    2. 波板糖 - Supper Moment   3. 集合吧!地球保衛隊 - C AllStar   4. 搬 - Gin Lee   5. 遲了悔改 - 周殷廷

#4 組合八強

(排名按字母筆劃序)

Dear Jane / The Hertz / per se / Robynn & Kendy / RubberBand / White Dimension / Zpecial / 小塵埃

Pando嬋同Mi嬋都冇八強
睇黎CM真係冇哂嬋粉了...

今年d graphic 好似有少少撞色

荃力支持The Hertz
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

今年d graphic 好似有少少撞色
powerful 發表於 2021-2-4 16:21

你講啲白色字同相撞?
其實都冇計 啲人唔係白就黑衫

#5 男歌手八強

(排名按字母筆劃序)

李拾壹 / 林家謙 / 柳應廷 / 許廷鏗 / 陳奕迅 / 陳健安 / 馮允謙 / 黎曉陽

二十四個單位全部都好好聽 CM榜主好高質

計齊19-20跨年
應該得呢兩首比較貼緊往年十大線:
方皓玟 - 人話 (762)
RubberBand - 漫長 (652)

而上年第 ...
ed8671ed 發表於 2021-2-2 11:05

但如果係計今年
同埋我比較想知以前(2019之前)有冇歌係因為跨年上唔到十大, 可以係一個巡禮的idea

點可以冇mi嬅架......

AK個新人金應該無啦

其實MI 嬅有無上過榜?!
Music Picks Week 8 (20/2/2021)

1. 所有遺失的東西 (Nothing is Lost Mix) - 泳兒 / per se    2. 波板糖 - Supper Moment   3. 集合吧!地球保衛隊 - C AllStar   4. 搬 - Gin Lee   5. 遲了悔改 - 周殷廷

入場拍定手先
恭喜金JER再下一城

最想睇新人入圍名單

荃力支持J瘋
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

支持老齡樂隊The Hertz

收到風千嬋聽晚會做表演嘉賓
唱共和至尊歌medley

原來柳有八強
我們能出走 寬廣的銀河

mosesming 發表於 2021-2-5 12:20

希望唱呢首

mosesming 發表於 2021-2-5 12:20

係都kay表演啦,紀錄保持者,不過唔知佢想唔想同Juno同台唱rashomon

係都kay表演啦,紀錄保持者,不過唔知佢想唔想同Juno同台唱rashomon
powerful 發表於 2021-2-5 12:55

Kay 仲係以下呢個項目既紀錄保持者,希望表演唱哂八首:

我最喜愛的歌曲大獎紀錄
同年度入圍總選歌曲數量最多的歌手:
謝安琪,4首
2014年:家明、勢不兩立、獨家村、雞蛋與羔羊(無一獲獎)
2019年:773312、我們的基因、其實寂寞、偷情的禮儀(無一獲獎)
陳健安,4首
2019年:以青春之名、在錯誤的宇宙尋找愛、告別的藝術、重生(最終在錯誤的宇宙尋找愛獲獎)
林家謙,4首
2020年:拼命無恙、一人之境、特倫斯夢遊仙境、時光倒流一句話(結果未公布)

留名
去投票先
SSN Chart (19 Feb)  ||  鏡榜冠軍: EGO - 盧瀚霆
1. EGO (1 Week No.1) - 盧 瀚 霆
2. Lady Killa - Fatboy
3. 遲 了 悔 改 - Yan Ting

我最喜愛的歌曲大獎紀錄
同年度入圍總選歌曲數 ...
bagfgfcde 發表於 2021-2-5 12:58

WIKI咁快update埋2020

我最喜愛的歌曲大獎紀錄
同年度入圍總選歌曲數 ...
bagfgfcde 發表於 2021-2-5 12:58

無一獲獎 LMAO
希望CM會員聽完特倫斯勁歌同叱咤Live之後會俾謙B震撼到而投佢一票

共和至尊歌/最歌 (2013年起):
2003 - 我不會唱歌
2004 - 小城大事
2005 - 夕陽無限好
2006 - 最佳損友
2007 - 酷愛903
2008 - 囍帖街
2009 - 七百年後
2010 - 一絲不掛
2011 - 你們的幸福
2012 - All You Need Is Me
2013 - 青春頌 / 青春頌
2014 - 獨家村 / 好不容易遇見愛
2015 - 羅生門 / 最好的債
2016 - 山林道 / 山林道
2017 - 3AM / 假使世界原來不像你預期
2018 - 未來見 / 未來見
2019 - 最後的信仰 / 在錯誤的宇宙尋找愛

想聽千嬋唱3AM 發揮Lemon Tree神級英文口技

支持N神
C.Y. Music Awards 2020 [結語]
Cyrus Top 20 2021 [WEEK #8]
01 暗戀家 / 石山街 02 EGO / 盧瀚霆 03 E先生 連環不幸事件 / 呂爵安

共和至尊歌/最歌 (2013年起):
2003 - 我不會唱歌
2004 - 小城大事
2005 - 夕陽無限好
2006 - 最佳損友
2007 - 酷愛903
mosesming 發表於 5/2/2021 15:45
2/1報榜100%肯定計2021年WK1
100%肯定小夜燈今年內冠,賭幾多都得!
酷愛903 發表於 9/12/2020 16:17
收嗲啦

希望AK唔使黑面離場

希望AK唔使黑面離場
timc524 發表於 2021-2-5 23:28

抽乾了

希望AK唔使黑面離場

唔知 CM 會派透明口罩定正常口罩呢?
我們能出走 寬廣的銀河

入場支持祖祖食白果

入場等睇

希望AK唔使黑面離場

相信佢會再一次得到 Jer 嘅安慰

入場先
見到ADA成晚坐喺張野餐墊到等上台

入場等睇Ada 用MAD 同So CLS單手搶兩個十大