返回列表 發帖
DM多仔多到覆唔哂

離原
好開心首歌冇因為六字歌被ignore

偽文青  
搞到我要陪佢寫
cymusic 發表於 2021-2-6 20:16

so sweet
我們的總和

mami掃獎mode
我們的總和

樹話驚今晚會唱到好攰
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

離原
bagfgfcde 發表於 2021-2-6 20:18

和每天講再見?
DM多仔多到覆唔哂

Gin Lee開始黑面
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

中文系畢業生係咪技癢
Wonders 發表於 2021-2-6 20:15

AK 林家ling要出場了
我而家唔只技 癢

Mami係咪兩首十大
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

Gin Lee開始黑面
帥小寶` 發表於 2021-2-6 20:19
咁早已經要黑面
仲早過生生
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

離原
bagfgfcde 發表於 2021-2-6 20:18

離原>>>>>>>>>美藍絲與私煙
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

CM會員共和榜頒獎禮2020

CM 共和十大 第八位

「憶歸期,數歸期,夢見雖多相遇稀,何日重逢,不再分離?」暫時的分別是特別讓人難以忍受,如果由此刻的無奈待成未來相聚的期待,會否是不錯的安慰劑 ?

遲左到
恭喜 Mami 同 R&K!!!

Gin Lee聽到首歌都準備離開香港返鄉下了

AK 林家ling要出場了
我而家唔只技 癢
weiquan 發表於 2021-2-6 20:19

好發力...

荃力支持點解要攬炒至尊!
DM多仔多到覆唔哂

CM 共和十大 第八位

「憶歸期,數歸期,夢見雖多相遇稀,何日重逢,不再分離?」 ...
chanchan0909 發表於 2021-2-6 20:21

暫定!
DM多仔多到覆唔哂

係你啦!幸福門!

CM榜主好支持 run away
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Gin Lee聽到首歌都準備離開香港返鄉下了
weiquan 發表於 2021-2-6 20:21

CM榜主好支持 run away
JasOh103 發表於 2021-2-6 20:22

@陳蕾
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

暫定!
mosesming 發表於 2021-2-6 20:21

Support

關妹cm首獎!

CM 共和十大 第八位

「憶歸期,數歸期,夢見雖多相遇稀,何日重逢,不再分離?」 ...
chanchan0909 發表於 2021-2-6 20:21

有個 夢 字

恭喜 特倫斯仙遊夢境!

CM 共和十大 第八位

係咪pandora 重聚那一天!

倖倪門!
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

何時幸福再來臨
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

有個 夢 字

恭喜 特倫斯仙遊夢境!
bagfgfcde 發表於 2021-2-6 20:23

好毒!咒人仙遊!

見到d tag覺得自己係文盲

@陳蕾
kevinlai1621 發表於 2021-2-6 20:22

希望今晚見到Gin Lee自轉720度

又想估CUNT了

on07111 發表於 2021-2-6 20:24

自轉嗰個叫明荃
DM多仔多到覆唔哂

舉定燈牌

~旋轉with gin*

咁早已經要黑面
仲早過生生
cymusic 發表於 2021-2-6 20:20

希望tag下AK

見到d tag覺得自己係文盲
Yan 發表於 2021-2-6 20:24

我係半文盲! 中文又唔識 英文又唔識

CM 共和十大 第八位
馮允謙 - 愛斯基摩人之吻

作曲:馮允謙
填詞:林寶
編曲:Anthony "Tony" Parker / Kameron "Jupiter" Pearson
監製:周錫漢

在疫情肆虐的一年,休憩時間大多都選擇待在家裡。有的本來計劃外遊玩樂都需要擱置,而對身在外地的親人或者愛人更需要一等再等。雖然〈愛斯基摩人之吻〉碰巧在疫情爆發期間推出,但一整年的抗疫期卻變成了一首隔空示愛的一首另類甜蜜之歌。

Neo Soul 以及 R&B,再加上樂器與高低音域的輪迴,是 Jay Fung 作品之中演繹難度最高的一次。一般情歌的表達都令人感到俗套,但放在這首除保持著情感表達之外,在這近乎封閉生活的時間中亦能維持著浪漫情調,相信某些正面對與至親分離的聽眾更能夠得到共鳴。

恭喜哂 需要捉緊你原來怕黑
我們的總和

又想估CUNT了
WZA111 發表於 2021-2-6 20:24

其實想估再聚但Cm成績好似好差

Wow jay 難道要衝三首十大!!

謙B又準備兩首十大?
DM多仔多到覆唔哂

Gin Lee開始拎紙巾

有獎就得
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

OMG R&K 同 MAMI

Jay三首的節奏

其實想估再聚但Cm成績好似好差
powerful 發表於 2021-2-6 20:26

其實再聚好多人都話好聽/感動
但冇乜榜選佢十大
DM多仔多到覆唔哂

謙B 可能三首十大

謙B 可能三首十大
chachacharlie 發表於 2021-2-6 20:27

2005 醫神王者氣勢

Congrats Jay

睇個tag我完全估唔到係Jay呢首

謙B 可能三首十大
chachacharlie 發表於 2021-2-6 20:27

掃獎mode on

CM 共和十大 第八位
馮允謙 - 愛斯基摩人之吻

作曲:馮允謙
填詞:林寶
編曲:An ...
chanchan0909 發表於 2021-2-6 20:26

呢首入到 咁一人之境/別來無恙可以再高d?

想聽阿姐永瀆呼吸有害
DM多仔多到覆唔哂