返回列表 發帖
Jay Fung 好勁!

呢首入到 咁一人之境/別來無恙可以再高d?
josey 發表於 2021-2-6 20:28

別來無恙係2015已經拎咗十大

暫時估計
一人之境 第一位
拼命無恙 第四位
時光倒流一句話 第七位
Long's Music Picks Week 17 ^o^
思念即地獄 | 因講了出來 | Junkyard

星夢係場外拉banner示威
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 17
1. Citypop 2. 千世書 3. I'M FINE, THX.

CM會員共和榜頒獎禮2020

CM 共和十大 第七位

「默認自己無能,無疑是給失敗製造機會。」人的每一步都在為自己書寫歷史,既然認為自己做得不夠好,何不針對弱項而努力,於新一天重新出發 ?
C.Y. Music Awards 2020 [結語]
Cyrus Top 20 2021 [WEEK #16]
01 Sorrowful / WHIZZ 02 Master Class / 姜濤 03 Warrior / MIRROR

我係半文盲! 中文又唔識 英文又唔識
JasOh103 發表於 2021-2-6 20:25

你係中仔?
我係紅姨!
二〇二〇年度全女班音樂流行榜頒獎典禮 賽果
歌曲 東京人壽 / 唱片 Dear Secret / 歌手 謝安琪

係咪到A New Day啦
Steven's Top 20 Collections Week 17
01  @princejoyce - 鄭欣宜
02  the Pink Room - 王菀之
03  今天我不想做嘢 - 張進翹

Jay

重新出發 = 再出發 = 靚泳溝渠!

你係中仔?
我係紅姨!
616.1314 發表於 2021-2-6 20:30

你兩個係咩關係

精彩過別來無恙如遊h

咁快 A New Day???

CM 共和十大 第七位

「默認自己無能,無疑是給失敗製造機會。」人的每一步都在為 ...
cymusic 發表於 2021-2-6 20:30

又係馮允謙??

在我轉身的以後 再出發!

新一天 聽新一天的音樂

新一天 聽新一天的音樂
weiquan 發表於 2021-2-6 20:31

fail lam不了

感覺第七位要俾幸福門/美男子與香煙比較適合
Long's Music Picks Week 17 ^o^

新一天重新出發:無限大 世界雖不細但志氣亦無窮大
有突破的姿態 有何不可嚮往無人地帶
願我的黑令我清醒  而黑中有光 心很清 柔似水 守護 感性結晶
黑是百種色 混於這世間 越變幻 越感受這熱情 越看清

星夢係場外拉banner示威
帥小寶` 發表於 2021-2-6 20:30

見到好多陳秀珠fans
汪明荃高分 家燕傻人低分
菊英羅文不會恨 恨有紫昕
汪明荃高等 顯得康華低等
潔靈祝佢好運 做家英最淫

fail lam不了
Wonders 發表於 2021-2-6 20:31

金毛fail幾好睇

新一天重新出發:無限大 世界雖不細但志氣亦無窮大
有突破的姿態 有何不可嚮往無人地帶 ...
on07111 發表於 2021-2-6 20:32

齊出手
組個攻勢來堅守
跟我一搏毋退後
轉眼會失守 才必須要拯救!

金毛fail幾好睇
weiquan 發表於 2021-2-6 20:33

你又啱?
CKKL Music Choice 2021
本周冠軍歌: 無門 - per se

來賓請留步
Jason's Playlist 2021 Week 16
#1 @princejoyce | 鄭欣宜

齊出手
組個攻勢來堅守
跟我一搏毋退後
轉眼會失守 才必須要拯救!
bagfgfcde 發表於 2021-2-6 20:33

你好熟Afraid d歌
願我的黑令我清醒  而黑中有光 心很清 柔似水 守護 感性結晶

新一天重新出發:Take me high~~~~er!

CM 共和十大 第七位
馮允謙 - A New Day

作曲 : 馮允謙 / JNYBeatz
填詞 : T-Rexx / 馮允謙
Rap 詞 : Jonnic
編曲 : JNYBeatz / 周錫漢 / 馮允謙
監製 : 周錫漢

經歷過幾年未有推出音樂作品的真空期,馮允謙的音樂的確比英皇時期變得成熟。〈A New Day〉對 Jay 而言並不是新事物,早在四年前的〈Keep On, Fight On〉已經製作過相近的作品。但當時仍覺得歌曲的整體感覺較為稚嫩,而〈A New Day〉則明顯聽到歌者的進步,不論在旋律還是演繹方面都比前作稱身。

雖然作爲〈開始倒數〉和〈地球來的人〉的後續作品,但歌曲沒有承接著前兩首作品的灰暗、負面,反而讓大家接觸 Jay 陽光的一面。JNY 的電子音效加上歌者力量型的聲音質感,為聽眾帶來盼望。

01 Sorrowful / WHIZZ 02 Master Class / 姜濤 03 Warrior / MIRROR

Jay 好叻叻
KU Cantopop Chart Week 16
1. the Pink Room - 王菀之
2. 白眉 - 孫曉賢
3. 幻象 - 石山街

金毛fail幾好睇
weiquan 發表於 2021-2-6 20:33

由十分醜升級變咗做醜
都係anson kong令仔d 好似係

有人屈咗
兩首十大起跳

希望第六至第四都係林家謙

謙B第二首

新一天重新出發:Take me high~~~~er!
powerful 發表於 2021-2-6 20:33

支持AGA!

你又啱?
kevinlai1621 發表於 2021-2-6 20:33

幾似 will or

新城留步wow wow wow 模式ON

你好熟Afraid d歌
on07111 發表於 2021-2-6 20:33

afraud stans - bagfgfcde

細眼黑面
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 17
1. Citypop 2. 千世書 3. I'M FINE, THX.

JF三首十大

有咩歌手同一年有三隻十大?

賴爽 發表於 2021-2-6 20:35

E神

由十分醜升級變咗做醜
都係anson kong令仔d 好似係
Wonders 發表於 2021-2-6 20:34

Mirror 入面 jer 最好樣, ian 第二

Gin Lee 無望了

四大天王年代好興幾個歌手都兩三首十大霸哂
Liza: 家英甚麼都不對,家英甚麼都失去

jay fung夠唔夠歌唱

千fa??

Mirror 入面 jer 最好樣, ian 第二
josey 發表於 2021-2-6 20:35

唔好啦

同年榮獲三首共和十大的歌手:
  • 陳奕迅(2006年):最佳損友(至尊歌)、裙下之臣、(第四位)、富士山下(第五位)
  • 謝安琪(2008年):囍帖街(至尊歌)、十七度、(第五位)、神奇女俠的退休生活(第六位)
  • 薛凱琪(2012年):All You Need Is Me(至尊歌)、倒刺、(第二位)、9:55pm(第六位)
  • 麥浚龍(2015年):羅生門(至尊歌)、瑕疵(第四位)、念念不忘(第六位)

四大天王年代好興幾個歌手都兩三首十大霸哂
mosesming 發表於 2021-2-6 20:36

好興每個台n周冠添

千fa??
josey 發表於 2021-2-6 20:36

係咪2014?
好不容易、致明日的來生舞、色盲

你又啱?
kevinlai1621 發表於 2021-2-6 20:33

好老 都係算啦

CM 共和十大 第六位

「有心之人,即立志之堅也,志堅則不畏事之不成。」世事難料,但總不會把意志堅定的人難倒。

CM 共和十大 第六位

「有心之人,即立志之堅也,志堅則不畏事之不成。」世事難料 ...
cymusic 發表於 2021-2-6 20:37

心之科學!!!
Liza: 家英甚麼都不對,家英甚麼都失去

好興每個台n周冠添
Wonders 發表於 2021-2-6 20:37

2021 變革樂壇