返回列表 發帖

【有圖】鬧市爭仔 AnsonLo當街突襲激咀Edan 嚇到彈開

【星島日報報道】黃德斌在港版BL神劇《大叔的愛》中與Mirror成員盧瀚霆(Anson Lo)爭戀呂爵安(Edan),昨日三位「爭仔」主角到中環碼頭拍外景,Anson Lo還趁情敵不在,先下手為強突襲親吻Edan上演「He He嘴」,難得二人被大批途人圍觀都全無尷尬!

港版《大叔的愛》上周正式開拍,昨日三位主角現身中環碼頭,黃德斌以二撇雞西裝look、日版《大》劇中黑澤武藏的造型到場,而飾演港版春田創一和牧凌太的Anson Lo及Edan則以後生仔的便服打扮現身,57歲的德斌與兩個後生仔也不時有講有笑,合作愉快。

三位主角先後到了兩個場地拍攝,原本拍攝的場口不過是上車落車、輕輕鬆鬆,但突然鏡頭一轉,講述黃德斌送二人離開時,德斌在車尾廂拿出行李之際,已對 Edan相當依依、遲遲不捨得放手,豈料Anson趁沒有德斌、與Edan推行李邊行邊傾的二人世界中,突然捉Edan就咀下去,還咀足2、3秒,嚇得Edan一面震驚

花姐全程監督勁重視

雖然拍攝時兩人交足戲,不過私下就全無尷尬,縱使現場聚集了數十名圍觀者「剝花生」,更有少女粉絲雀躍起哄及拍片,二人依然有講有笑,更開開心心睇倒帶,不過原來開拍前一晚,Anson Lo在社交平台上傳劇本照片,並留言為自己加油:「拍攝情緒好複雜!」

日劇《大叔的愛》熱爆亞洲,今次由ViuTV買下版權開拍港版,成為香港首套BL重頭劇,拍外景戲期間,花姐也親身到現場全程監督、相當認真,而整個外景拍攝過程,還派出多位工作人員在旁拍攝花絮,三位主角更各有一個貼身人員,就連化妝、整頭、服裝等任何一項細節都不放過拍片記錄。期間就連Anson Lo和Edan要去洗手間,花姐都與工作人員一行人陪同,可見對這部劇集的重視。

■Anson Lo和Edan今次豁出去,為香港首套BL重頭劇獻出第一次。

■Anson Lo突襲激咀Edan,眾目睽睽下亦全無尷尬。

■Edan被突如其來的激吻嚇到彈開。

■Anson Lo、Edan認真睇倒帶,花姐及工作人員在旁拍花絮。

■Edan趁化妝時食個包醫肚。

Sources:https://std.stheadline.com/daily ... 1%E5%B0%B7%E5%B0%AC
25/1 Singtao

個人意見:AL你嚇親Edan喇 一睇就知AL好有錫仔嘅經驗,演得好駕輕就熟

討論重點:大家覺得佢地激吻嘅畫面正唔正?

Harvard都不可教導

做咩又又又開多個post

做咩又又又開多個post
jasonng 發表於 2021-1-25 11:11

鏡仔太紅無計
登神真係好鬼正兩個都拍得好投入

IG有埋片睇
https://www.instagram.com/p/CKbuWn1g9tI/?igshid=n2hyo49au7z8
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

真係好期待,佢地好襯

樓主唔po許廷鏗胡鴻鈞啦
我估錯這個世界得到教訓

益哂 Anson Lo

益哂 Anson Lo
rickychan0809 發表於 2021-1-25 11:55

想知AL有冇伸埋脷,Edan要保持專業所以不能Say No

真係好期待,佢地好襯

樓主唔po許廷鏗胡鴻鈞啦
mrshadowll 發表於 2021-1-25 11:47

如果佢地復合又激吻,我會日日post

如果佢地復合又激吻,我會日日post
samxdxd 發表於 2021-1-25 12:02

我估錯這個世界得到教訓

原來AL高過EDAN

花姐全程監督

睇到濕晒未?

花姐全程監督

睇到濕晒未?
michael344 發表於 2021-1-25 12:38

花姐唔係淨係會對住ian濕?

samxdxd 發表於 2021-1-25 12:01

專業既唔係應該要伸埋脷配合咩?

更有少女粉絲雀躍起哄及拍片!
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

個畫面真心好正
拍左5日已經超期待

呢齣嘢為al度身訂造

kayzzz 發表於 2021-1-25 12:51

你講得啱,期待Edan專業演出!!!

如果係跟返原劇
劇初al應該未被拗攣嘅

如果係跟返原劇
劇初al應該未被拗攣嘅
kenneth 發表於 2021-1-25 13:29

無睇過原劇,,,即係AL 同Edan 最初都係直?
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

如果係跟返原劇
劇初al應該未被拗攣嘅
kenneth 發表於 2021-1-25 13:29

咩呀...
AL個角色一開頭就已經係gay咼
主任係佢個ex

鏡壇日經post
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

錫咁短時間點伸脷
我估錯這個世界得到教訓

唔係 0
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

可能琪琪就係唔肯伸 所以唔夠專業頂尖
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

正呀喂
more plz

咩呀...
AL個角色一開頭就已經係gay咼
主任係佢個ex
fish3333 發表於 2021-1-25 13:37

即係edan係春田田?

希望有首登神合唱嘅主題曲

即係edan係春田田?
kenneth 發表於 2021-1-25 17:09

係呀 AL係maki

床戲出左圖先開po啦

條片仲正
想畀AL箍住咀

無睇過原劇,,,即係AL 同Edan 最初都係直?
on07111 發表於 2021-1-25 13:33

原劇係一個擅長料理嘅大叔同一個靚仔同事同時爭個表情浮誇喜愛巨乳美女嘅男主角,而最後個男主角都係好現實地揀咗靚仔果個
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

原劇係一個擅長料理嘅大叔同一個靚仔同事同時爭個表情浮誇喜愛巨乳美女嘅男主角,而最後個男主角都係好現實 ...
SugarFree 發表於 2021-1-25 20:42

比我都揀阿牧靚仔後生咁多,又溫柔
希望港版最後都係登神一齊好襯

條片仲正
想畀AL箍住咀
polarbearbear 發表於 2021-1-25 20:00

去連連排隊尾
好多痴女想做edan,比AL強吻

他地兩個作為新人都算專業,係咁多圍觀群眾下拍kiss戲,唔好話男男啦,就算係男女拍,咁多人面前都可能覺得好尷尬而放唔開...真係要讚下他地兩個
我就是我!

他地兩個作為新人都算專業,係咁多圍觀群眾下拍kiss戲,唔好話男男啦,就算係男女拍,咁多人面前都可能覺得 ...
okadav6 發表於 2021-1-25 22:01

係,無諗到佢哋大庭廣眾都拍得咁投入,好專業

Omg al ig話錫完edan個嘴腫左

幾月有得睇
舞來舞去 不日內開始錄音。

edwardngwy 發表於 2021-1-26 22:16

edwardngwy 發表於 2021-1-26 22:16

阿牧同阿田好激

回復 36# edwardngwy

登神!

田田live表示,呢場戲不同角度,同牧牧錫咗20次

田田live表示,呢場戲不同角度,同牧牧錫咗20次
gocrazy 發表於 2021-1-28 09:49

會錫上隱
Harvard都不可教導

原來Edan之前kiss過Anson Lo額頭 (好黑仔, 之前條片被delete左, 要找另一條片)

From 2:53

原來Edan之前kiss過Anson Lo額頭

From 2:40
boy4dudes 發表於 2021-2-3 23:45

考古片登神仲有條疊字判判官都好好笑

荼毒埋呢邊先聽日下午2點有大叔的愛live睇

德斌個樣好搞笑

記者會

德斌個樣好搞笑
edwardngwy 發表於 2021-2-7 14:42

睇記者會先知大叔原來咁搞笑正嘢啊!

放返張sweet圖

睇記者會先知大叔原來咁搞笑正嘢啊!
gocrazy 發表於 9/2/2021 00:41

德斌做HEHE角色有經驗 期待呢套搞笑向