返回列表 發帖

[自唱分享] 窮小子 x 天之驕女 - 洪嘉豪 / 容祖兒

[自唱分享]
原曲歌名:窮小子 / 天之驕女
原唱:洪嘉豪 / 容祖兒
翻唱者:Ken Ho
翻唱歌曲連結:
歌詞:
作曲:洪嘉豪 / Edmond Tsang
作詞:陳詠謙 / 林夕

悠長工作 過後仍是工作
回來一覺 都不可跟你享樂
還是發覺 再沒有多少話講
難道有事業會沒承諾

從而萬念俱灰 這樣平庸
但你說我始終 能出眾
你親下來 或者止痛
但心中鬱結無人懂

都佩服自己 敢去留住你
漆黑裡看似無晨曦 糟蹋蜜月期
很痛恨自己 得愛情去養活你
不捨 不棄
是否只可以靠運氣

忙來趕去 我們如何可追
如何爭取 這圈子充滿恐懼
要的沒有來 來的都是嘲諷
或我未配共你相擁

都佩服自己 敢去留住你
漆黑裡看似無晨曦 糟蹋蜜月期
很痛恨自己 得愛情去養活你
不捨 不棄
我一早知道要爭氣

但爭不到世界待我好
我屈膝呼救了沒訊號
如何承諾你 即管與天對賭
只要未志短 便有去路

誠懇講對不起你多委屈你任那世間諸多妒忌
誰話好奇總有好奇
覓個辦法做個預算每分每刻每日都於一起
就讓我迷戀 惹妒忌 而其實我都輸不起
就讓你的愛心儲起記憶儲起有關你的沒人可比
仍然奉承你 是畢生好友就似演員都必需交戲

但我柔情蜜意全為你起 這段愛一定有轉機
多缺乏都想滿足你

又出歌 !
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

聽到心痛的感覺同隔離一樣有feel

好聽過祖兒就一定㗎啦

一開始睇歌名以為又係真過份噴水詞系列
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

唱祖祖 I LOVE 天之驕女 SOOOOOOO MUCH

聽到心痛的感覺同隔離一樣有feel

好聽過祖兒就一定㗎啦

一開始睇歌名以為又係真過 ...
on07111 發表於 2021-1-25 23:54

呢位會員都有翻咁上下年紀

又出歌 !
cymusic 發表於 2021-1-25 23:48

請支持2月9號推出嘅《不痛不癢》

完美避開嗰啲永續咩咩咩

唱祖祖 I LOVE 天之驕女 SOOOOOOO MUCH
小伙子. 發表於 2021-1-25 23:56

多謝支持容祖兒

祖兒好紅
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

好勤力出歌得黎又高汁!

祖兒好紅
風見志郎 發表於 2021-1-26 08:00

紅祖兒

好勤力出歌得黎又高汁!
chachacharlie 發表於 2021-1-26 08:26

fanq

發覺我tag完隔離,隔離又private左。咁做多個實驗先

發覺樓主唱是個感覺MK,或始終也不羈的歌手好有feel, eg.蝸牛
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

發覺我tag完隔離,隔離又private左。咁做多個實驗先

發覺樓主唱是個感覺MK,或始終也不羈的歌手好有feel,  ...
on07111 發表於 2021-1-26 09:50

即係紅祖兒定洪嘉豪mk

唱到好似自己的歌咁

樓主的氣聲好sexy, 而且仲一人分飾兩角,續gin lee 自我感覺還好後,再一次示範如何自己同自己合唱

唱到好似自己的歌咁

樓主的氣聲好sexy, 而且仲一人分飾兩角,續gin lee 自我感覺還好後,再一次示範如何自 ...
xteve 發表於 2021-1-26 14:41

搵唔到女聲合唱 無辦法啦