返回列表 發帖
E先生MV同 在錯誤的宇宙尋找愛 & 時光倒流一句話 好似同一set咁 導演同演員都做得好好, Locker同Edan幾個妒忌眼神好鬼正, Locker第一shot叉腰個look hehe到爆, 不過Edan真係唱得麻麻. 阿Jer應該會適合唱同kill it! First plug平凡d, 如果有下plug, 希望係輕快/調皮嘅歌, maybe 大叔電視劇歌?

希望有劇場版, 好想知MV 4:01 Locker講完"唔鍾意就唔鍾意㗎啦", 係唔係講"我鍾意嗰個係你呀"
不如出個"功半但事倍"正確歌詞版同Anson Lo合唱 (不過最好寫featuring AL) ap入Edan自己數

wow!!Edan好厲害,唔知道有冇機會贏最男最歌呢
okadav6 發表於 2021-1-28 23:13

冇機會, 除非KT無歌上榜無得投, Edan有多一兩首流行+OK質素上榜歌, 同大叔今年製作完成趕得切播出+有好評, 應該最多5強.   
最歌呢首更加無機, 年頭出出得太早. 除非年中/年尾大叔播出時出隻兩個男人和浴室hehe合唱版谷5強

E先生彈鋼琴彈chorus

https://www.instagram.com/p/CKl9nAqp8pB/

如果真係有多個劇場版MV就好
gocrazy 發表於 2021-1-29 22:35
希望有啦, 關鍵係拍片時拍得夠唔夠footage for editing. 不過唔太樂觀.

其實如果Mandy有good gaydar, 一早當Locker係好姊妹就唔會有連環不幸事件啦, 最多係Mandy自己直接拒絕Edan, 幫Locker向Edan示愛, Edan拒絕Locker, Mandy Locker繼續做好姊妹, Edan同佢地兩個講bye bye

2020 開始好多香港流行曲都將崩壞呢兩個字寫入詞
powerful 發表於 2021-1-30 17:59

其實近幾年真係好多"崩壞"入詞

親愛的黑色 Hocc
裸泳 Sukie
重陽 Siu Hau
最後的信仰 Eman
未知道 On仔
Negative 0鏗
哪個明日 廣偉
每道微小 RubberBand
我心中尚未崩壞的部分 Cath
救命歌 Joyce
信與不信 Gin Lee
我們的鬼故事 Maggie

如果有興趣, MV故事同張芸京2009年隻"讓我照顧你"MV相似 (一樣有人飲牛奶 ), 不過係兩女一男故事, 張芸京扮sheshe.

https://www.youtube.com/watch?v=kD65eUFi8tc

https://kma.kkbox.com/charts/hourly?terr=hk&lang=tc

kkbox本地新歌週榜, kkbox本地單曲週榜 都係#1, 可以理解
不過本地專輯週榜 "E先生" 所謂專輯 (得一首歌) #2, 有無計錯? "The Brightest Darkness" 17首歌加埋 #1, "Pretty Crazy Concert Tour" 49首歌加埋 #3, E先生真係好恐怖

持久力都幾強...still trending no.1
希望過百萬有新野睇
on07111 發表於 2021-2-7 18:37
有新野睇都可能要等一排, 近期拍大叔應該會好忙.

第一次live不過不失, 幾有感情. 可惜個mic有問題, 好嘈好拆, 再一次證明條友係黑仔.

我想佢跟Gin Lee學唱歌, 順便請教下Gin係點學廣東話既, 同埋點樣同監製溝通並且去改善唱歌有懶音同咬字不清既問題.

惡搞版MV
一定要睇最後Edan出現, Jeffrey BB & Edan
Anson Lo有勁敵

張敬軒都好似好留意同好冧Edan

好似隻小學雞見個怪叔叔
michael344 發表於 2021-2-12 17:44
叔叔姨姨最後雙手摸自己個面好少女

張敬軒好提攜新人同後輩,寧願自己冇咁紅都要推新人
mrshadowll 發表於 2021-2-12 18:15
特別係男新人, 樣子要OK的, 係hehe或者有hehe feel的, 舊愛有許廷鏗, 過氣有洪嘉豪, 新貴係Edan. 以前仲有邊幾個

同期嘅有關智斌
mrshadowll 發表於 2021-2-12 19:07
張敬軒好提攜新人後輩
mrshadowll 發表於 2021-2-12 18:15
想問下有邊幾位 Kenny係同輩

有人唱左個日文版

好多covers, 呢個好cute啊

kkbox單曲週榜5週冠軍啦 (平左隔離duet同是但求其愛), 連台灣kkbox粵語新歌週榜都3週冠軍, 好勁啊!
希望香港單曲週榜可以再多幾週冠軍啦

Piano Live Version coming soon

https://www.instagram.com/p/CMHcaPOADnG/

比較想聽 Piano Only Version
616.1314 發表於 2021-3-7 22:46
Chorus短版已經出左, jump to 217#

其實希望Piano Version MV係原版MV嘅延續 - Edan(年輕鋼琴家)在大會堂表演, Locker自己(或者同現任男友)係現場觀眾, 最後一幕Edan同Locker對望......待續, 下一首歌MV繼續有Locker或者Mandy, 可以加埋Jeffrey (做Mandy現任男友)

好正不過把聲好似沙沙地咁
winky.h 發表於 2021-3-9 20:13
沙聲係預左, 一日拍十幾個鐘劇, 其實會幾傷聲帶.
期望唔太大, 所以覺得OK. 咬字好咗, 當然仲有好多改善空間, good effort la

Piano Version MV 第一日 Youtube 熱門 #9 of Top 200. 另外兩個廣東歌MV係一百十三嘅 ERROR I Promise 同 一百八十嘅 俏郎君. 加油加油

Piano Version MV 第二日 Youtube 熱門 #6 of Top 200. 繼續加油

2004 Fiona 903 新人金 + 奇洛李維斯回信 十大第七位
2012 Kimberley 903 新人金 + 愛你 十大第七位
ff緊 2021 Edan 903 新人金 + E先生連環不幸事件 十大第七位

期待下星期報榜E先生登頂
gocrazy 發表於 2021-3-13 16:48
希望E先生三台冠(電台)+遲幾個禮拜冠埋ViuTV

希望3冠到 估997 903 Viu
樂壇之鬼 發表於 2021-3-13 22:48

希望4冠到
希望港台下個精選有 E先生 連環不幸事件, 然後下星期六:
港台 - 3 > 1

903係咪聽日就會冠?
jamie1002 發表於 2021-3-14 02:36

三個電台都係星期六報榜, 如無意外係3月20號個榜.

理性分析
997機會很微
通常997頭五等於死位
E先生應該同肥仔都係第二
michael344 發表於 2021-3-14 10:20
997已經冇hkria free左咁多no.1 quota.
佢比港台同903更加應該比冠
同埋997冇左死位好耐,基本上無定向。matthewyky 發表於 2021-3-15 09:29

一年前Ian首正式開始997係2>1, 所以E先生唔係無機.

有落榜周還是有機會,始終現在才三月,還有九個月,變化還是好大。 ...
hkwilliamsiu 發表於 2021-3-15 09:18
希望Piano Live Version派台, 再上榜多幾週

點解首歌咁大魔力? 自一月尾推出我每日在家都會聽十幾廿次. 上班下班時海腦裡會自己哼出"只想找一個伴 但崩壞的命盤 樣樣亦太一般 無一欄可自滿"同中間鋼琴果段

有冇咁誇張!
michael344 發表於 2021-3-19 00:01

鋼琴現場版出左之後每日聽十幾次原版同十幾次鋼琴現場版, total三十幾次都有, 自己上兩年完全唔follow鏡仔, 今年因為E先生開始有留意佢地同期待大叔. 除左肉緊左d, 聲音有少少沙 (因為拍大叔long hours) 同唱功當然未夠好, 其實鋼琴現場版咬字同感情係出奇地好過原版少少, 明顯有用心練習過. 希望下首keep住唔係let down啦

破左cm紀錄未
stephybest 發表於 2021-3-19 19:51
你問咗水刑物語未
michael344 發表於 2021-3-19 20:22
期待下次做更好
E先生十一頁都有難度
on07111 發表於 2021-3-19 20:33
係迴光(十三頁), 唔係水刑(兩頁).

支持Mr.E兒登
Please vote
on07111 發表於 2021-3-24 17:16
投咗畀edan啦

複製 MV sheshe version